Hava Durumu

Diş hekimliği fakültesi için seferberlik

Yazının Giriş Tarihi: 24.11.2018 08:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.11.2018 08:24

Sağlık kenti Bursa'da bir diş hekimliği fakültesinin olmaması büyük eksiklik. Üç yıl önce fakültenin kurulması için girişimlerde bulunulmuş ancak olumlu sonuç elde edilmemişti.
Turizm ve özellikle de sağlık turizmi konusunda milletvekilliği öncesinde Bursa Sağlık Turizmi Derneği'nde başkanlık yapan Dr. Mustafa Esgin, Sağlık Yılı ilan edilen 2019'da Bursa'da Uludağ Üniversitesi bünyesinde Diş hekimliği fakültesi kurulması için kolları sıvadı.
Önce Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile bir araya gelen Dr. Esgin, ardından Ankara'da AK Parti Bursa Milletvekilleri Zafer Işık ve Refik Özen'le birlikte kadro konusu için YÖK Genel Sekreteri Süleyman Necati Akçeşme, bina konusunda da Sağlık Bakan Yardımcısı Muhammet Güven'le görüştü.
Yapılan görüşmeler sonucu Sağlık Bakanlığı, Nilüfer'deki diş hastanesinin fakültenin afiliasyon merkezi olarak kullanılması uygun görüldü. Pazartesi günü de Diş Hekimliği norm kadroları için Bursa Uludağ Üniversitesi YÖK'e teklif yazısı gönderecek. Eğer süreçte bir tıkanma olmazsa Uludağ Üniversitesi önümüzdeki dönem Diş Hekimliği Fakültesi'ne öğrenci almaya başlayacak. Nilüfer'deki hastanede de diş hekimliği fakültesi ne bağlı hastane olarak hizmet verecek.
3 milyon nüfuslu Bursa gibi bir kentte diş hekimliği fakültesi olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu vurgulayan Dr. Esgin, fakülte hastanesi olmaması yüzünden diş sağlığı ile ilgili önemli müdahaleler için başka merkezlere gidilmek zorunda kalındığını söyledi. Hastaların yanı sıra bu dalda eğitim görmek isteyen Bursalı gençlerin de başka illere gitmek zorunda kaldıklarını kaydeden Dr. Esgin, 'Bursalı hemşerilerimizin de talep ve desteğiyle inanıyorum ki; çok yakın bir zaman içerisinde Uludağ Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ni kentimize kazandıracağız' dedi.

Bakanlar gelmeyince BTSO Ankara'ya çıkarma yaptı

Hiç dikkatinizi çekti mi?
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile parlamento dışından üyelerden oluşan bakanların eski sistemdeki gibi yurt içi gezilere pek çıkmıyor.
Geçen süre içinde aralarında Hazine ve Maliye Başkanı Berat Albayrak'ın da bulunduğu birkaç bakan dışında Bursa'ya gelen olmadı. Eskiden her hafta sonu Bursa bakanlar kurulu üyelerinin resmigeçidine sahne olurdu. Bu gezilerdeki en önemli duraklardan biri de son yıllardaki başarılı projeleriyle Türkiye gündemine oturan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) olurdu. Burada hem projeler dinlenirken diğer yandan iş dünyasının da nabzı tutulurdu. İş dünyası da taleplerini bakanlara iletirdi. Bakanlar gelmeyince BTSO Ankara'ya çıkarma yaptı. İbrahim Burkay başkanlığında, yönetim kurulu üyeleri Haşim Kılıç, Aytuğ Onur, Hasan Gürses, İsmail Kuş, Irmak Arslan, Osman Nemli, Muhsin Koçaslan ile Meclis Başkan Yardımcısı Metin Şenyurt ve Meclis Divan Katibi Hakan Batmaz'ın yer aldığı BTSO heyeti önce Bursa vekilleri ile görüştü.Görüşme trafiği daha sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile devam etti.
Görüşmelerde bakanlara sunum yapan BTSO Başkanı Burkay, başta TEKNOSAB olmak üzere odanın projeleri hakkında bilgi verdi. Bakanlıkların görev alanlarına göre projelere destek istendi.
BTSO heyeti en büyük takdir kendisi de bakan olmadan önce oda yöneticisi olan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'dan geldi. Geçtiğimiz günlerde BTSO'nun UR-GE projelerini ödüllendiren Bakan Pekcan, BTSO'nun diğer odalara mentorlük yapmasını istedi. Pekcan, Bursa heyetine 'Keşke 81 il Bursa gibi olsa. Sizin projeleri gördüm. Bursa gibi şehir yok' sözleriyle takdirini dile getirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile yapılan görüşmede ise BTSO'nun Uludağ Kirazlıyayla'da yapımını sürdürdüğü UYEM'e turizm yatırım ve teşvik belgesi verileceği müjdesi çıktı. Bakan Ersoy, ayrıca aralık ayındaki BTSO Meclis toplantısına katılma sözü de verdi.

Pazar onay almayınca kiralamaya hız verildi

Bursaspor, mülklerin kiralanmasının yanı sıra stadyumun doğu tribünü girişi yani hastane inşaatına bakan taraftaki alanda, konser, gösteri, kermes, bitpazarı, üretici pazarı gibi etkinliklerin düzenlenmesi için geçen eylül ayında Büyükşehir Belediyesi'nden talepte bulunmuştu.
Talep, Bursaspor'un Mülk Değerlendirme ve Projelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olan Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Ömer Faruk Şahin'in sunumuyla Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gelmiş ve komisyona havale edilmişti.
Plan ve Bütçe, Hukuk, İmar ve Bayındırlık Komisyonları teklifi değerlendirerek ret kararı verdi. Ardından mecliste ortak komisyonun raporunu önceki gün onaylayınca Pazar projesi rafa kaldırılmış oldu.
Meclisin aldığı kararı 'Yapacak bir şey yok' söyleriyle değerlendiren Ömer Faruk Şahin, projenin revize edilerek kiralama sürecine ağırlık verileceğini söyledi. Stadyumda yapılan projelendirmeyle kiralanabilir 17 bin metrekarelik alan oluştuğunu kaydeden Şahin, halen işletme sistematiğinin oluşturulması için çalışmaların sürdürüldüğünü vurguladı.
Bursaspor önümüzdeki hafta veya bir hafta sonra kiralanacak alanlarla ilgili önce lansman ardından da ihale sürecini başlatacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.