Hava Durumu

'Doğru bir adam olmak istedim'

Yazının Giriş Tarihi: 06.11.2018 08:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.11.2018 08:38

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Mülkiye Başmüfettişliğine atanan Bursa Valisi İzzettin Küçük, veda ziyaretlerini sürdürüyor.
Bugün valilikte düzenlenecek törenle Bursalılarla vedalaşacak olan İzzettin Küçük'ün Sönmez Medya'yı ziyaretinde, Bursa ile olan bağlantısının kopmayacağını öğrendik.
Bunun nedeni ise çocukları...
Büyük oğlu üniversite eğitimini ve askerliğini tamamladıktan sonra Bursa'da çalışmaya başladı. Küçük oğlu ise Uludağ Üniversitesi'nde eğitim görmeye devam ediyor. Dolayısıyla Küçük ailesinin İstanbul'un yanı sıra Bursa'da bir evi olacak.
Sohbet sırasında Bursa'da görev yaptığı 2 yıl 4 aylık süre içinde yaptığı hizmetleri de konuşma fırsatı bulduk.
Göreve başladığının birinci ayı dolmadan hain darbe girişimini yaşayan İzzettin Küçük, bu dönemde dirayetli kararlarıyla Bursa'nın darbe girişiminden en az etkilenen kentlerden biri olmasını sağlamıştı.
Sonrasında eğitim, sağlık, ulaşım, turizm ve özellikle Uludağ'ın dört mevsim kullanılması ile ilgili önemli adımlar attı. En önemlisi de devlet ciddiyeti ve devlet adamlığı tavrı ve davranışlarıyla uyguladığı yönetim biçimi oldu.
Vali İzzettin Küçük'e bunu hatırlattığımızda verdiği yanıt da en az yönetim biçimi kadar anlamlıydı: Doğru bir adam olmak istedim...
Görev süresinde de bunu başardığına inanıyorum.
Devlet görevi kimi zaman uzun kimi zaman kısa sürer ama Vali İzzettin Küçük, kendisinin de ifade ettiği gibi 'yüz akıyla' bu görevini tamamladı.
Güle güle demiyoruz çünkü bir evinin de 'huzur ve esenlik kenti' olarak nitelediği Bursa'da olması dolayısıyla, görüşeceğimize inanıyorum...

BOZBEY'İN BAŞARISININ SIRRI NE?

İnsan ilişkilerinin oldukça karmaşık hale geldiği ve bireysel yaşamın tercih edildiği bir dönemde, bir kent yöneticisinin 20 yıl aynı yerde belediye başkanlığı yapması büyük başarı.
Nilüfer'de 20'nci görev yılını dolduran Mustafa Bozbey'den söz ediyorum.
Nilüferlilerle öylesine bir bağ oluşturmuş ki farklı siyasi görüşlere sahip olsa da 64 muhtar aynı anda CHP genel merkezini ziyaret edecek kadar motive hale gelmiş!
Bunu geçen ay Misi'deki şenliklerinde görmüştüm. Bu hafta sonu Büyükbalıklı'da bir kez daha yaşadım.
Misi'deki yerel lezzetler şenliğinde jüri üyeliğini arkadaşım Adnan Baştopçu yapmıştı. Bu kez zeytinyağlı lezzetler yarışmasında jüri koltuğunda, puanları bonkörce kullanarak Adnan'ı aratmadım.
En hızlı zeytin yeme, zeytinyağlı lezzetler ve zeytin yetiştiriciliği yarışmaları bir yana Bozbey'in mahalleye gelişi ve ilk yarım saati nasıl geçirdiği benim için önemli gözlem oldu.
Anlatayım;
Bozbey, makam aracından iner inmez, protokolde kim var, program hangi aşamada bakmadan önce kahvedeki insanlara yöneldi. Tek tek el sıkıştı. Birçoğuyla da önceden tanıştığı sohbetten anlaşılıyordu. Sonra sıra kadınlara geldi. Zeytin festivali dolayısıyla kırma zeytininden, güneşte kurutulan domates salçasına, zeytinyağından erişteye kadar bir çok ürünü tezgahta satışa sunan kadınlarla sohbete daha geniş zaman ayırdı.
Protokoldeki yerini aldıktan sonra da sohbetler bitmedi. Konuşmasını da aynı içtenlikle ve sanki o köyün bir mensubu gibi tamamladı.
Siyasette insani ilişkilerin zirve noktası merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'di.
Hem Misi de hem de Büyükbalıklı'da gördüğüm Bozbey de kendi çapında Demirel'i aratmadı.
Demek ki başarı öyle kolay elde edilmiyor.

KILIÇDAROĞLU, AYDIN'I DA İSTİYOR

Yerel seçimlerde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in Büyükşehir adayı olmasını istediği konuşuluyor.
Kılıçdaroğlu'nun en az Bozbey kadar aday olmasını istediği diğer bir isim ise Erkan Aydın.
Onun da genel başkanının baskısı altında olduğunu Büyükbalıklı'daki Zeytin Festivali'ndeki kısa çay sohbetimiz sırasında öğreniyoruz.
Önce bir hatırlatma yapalım. Aydın, 2014'teki yerel seçimlerde CHP Osmangazi Belediye başkan adayı olarak yarışa katılmış, yüzde 31,5 oy almıştı. CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndaki oy oranı ise 28,7'de kalmıştı.
Bu sonuçları bilen Kılıçdaroğlu, Erkan Aydın'ı her gördüğünde Osmangazi'ye yeniden aday yapmak istediğini söylüyormuş.
Aydın, 2014'ten beri ön seçimler de dahil olmak üzere 9 kez seçim çalışmasını yaptığını söylese de galiba o da yeniden aday olacak gibi görünüyor.

VATANDAŞIN İSTEDİĞİ ADAYLAR OLACAK

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, genç yaşına rağmen hem partide genel sekreter yardımcılığı hem de TBMM'de KİT Komisyonu üyeliğini sürdürüyor.
Partinin gençlik kollarından geldiği için de iç dinamiği en iyi bilen siyasetçilerden biri. Sönmez Medya ziyaretinde, Kılıç'a yerel seçimleri soruyoruz.
AK Parti'nin aday belirlemek için anketlerin yanı sıra tebdili kıyafetle gezen parti görevlilerince vatandaşlarla birebir görüşerek, analiz yaptığını vurguluyor.
Temayül bu yerel seçimde olmayacak. Kılıç'a göre, yapılan bu çalışmalar sonucu vatandaşın istediği kişiler aday olarak gösterilecek.
Kılıç, genel seçimlerde 300'ün üzerinde başvuru olduğunu hatırlatarak, yerel seçimlerde bunun daha üzerinde bir başvuru gerçekleşeceğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.