Hava Durumu

Eker, TÜRSAB yönetiminde

Yazının Giriş Tarihi: 03.12.2019 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.12.2019 08:26

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) 24'üncü Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimi Değişim Hareketi'nin lideri Firuz Bağlıkaya 2 bin 530 oyla kazandı. 4 bin 13 TÜRSAB delegesinin oy kullandığı seçimde; Davut Günaydın, Hasan Erdem ve Tansu Demir'in oluşturduğu liste ise 1459 oyda kaldı. Bağlıkaya'nın yönetim kurulu listesinde Bursalı turizmci Hasan Eker de asil üye olarak yer aldı.

TÜRSAB turizmin en önemli aktörlerinden biri. Kanunla kurulan ve faaliyet gösteren TÜRSAB'ın 2 yıl önce yapılan genel kurulunda Firuz Bağlıkaya 20 yıllık başkan Başaran Ulusoy'u devirmeyi başarmıştı. Şubat 2018'de yapılan genel kurulda, Bağlıkaya'ya destek veren Bursa'nın yakından tanıdığı bir isim olan Hasan Erdem de yönetime başkan yardımcısı olarak girmişti. Ancak sonraki süreçte Bağlıkaya ile yollarını ayıran Erdem, son güne kadar başkan adayı olarak çalışmalarını sürdürdü. Daha sonra da Davut Günaydın'la birlikte hareket etti.



TÜRSAB yönetimine giren ve 3 yıl bu görevi sürdürecek olan Hasan Eker, son yıllarda Bursa'daki turizmle ilgili tüm çalışmaların içinde aktif olarak yer alıyor. Eker, Bursa Turizm Platformu Koordinatörlüğü yaptığı dönemde, konuyla ilgili kamu ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirmeyi başarmış, Bursa Turizm Zirvesi gibi kamuoyunda ses getiren önemli bir organizasyona imza atmıştı.

Eker, Bağlıkaya'nın Başaran Ulusoy yönetimiyle yarıştığı iki yıl önceki genel kuruldan beri Değişim Hareketi içinde yer alıyordu. Kutlamak için görüştüğümüz Eker, Bağlıkaya'nın yönetimine girmek için Türkiye çapında 200'e yakın talep olduğunu vurgulayarak, kendisinin tercih edilmesinden gurur duyduğunu ifade etti.

Bağlıkaya ve ekibinin yıllardan beri beklenen birçok çalışmayı görev yaptıkları kısa dönem içinde yaptıklarının altını çizen Eker, yönetimde hem Bursa'yı temsil edeceğini, hem de turizmin gelişmesine katkı koyacağını söyledi.
Son yıllarda rotasını turizme çeviren Bursa için Hasan Eker'in TÜRSAB yönetimine girmesi kent için büyük bir şans. TÜRSAB'ın yurtiçi ve yurtdışındaki faaliyetlerini yakından görecek olan Eker, bunları Bursa'da taşımak için de gayret gösterecek. Başarılar diliyoruz...

İHRACATIN BELALISI AKDENİZ SİNEĞİ BURSA'DA DA GÖRÜLDÜ

Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'nin genel kurulu 21-22 Aralık tarihlerinde Bursa Akademik Odalar Yerleşkesi'nde yapılacak. İki dönemdir başkanlık görevini yürüten Doç. Dr. Erkan Yaslıoğlu, 'Çağdaş Tarımcılar' listesiyle üçüncü dönemde de görev için kolları sıvadı.

Sönmez Medya'yı yönetim kurulu üyeleri Dr. Fevzi Çakmak, Hasan Kayın ve Mahir Kara ile ziyaret eden Doç. Dr. Yaslıoğlu'na gündemdeki tarım konularını sorduk.
Yaş meyve ve sebze ihracatı yaptığımız ürünler zaman zaman Rusya'da sınır kapısından dönüyor. Peki, bu ürünler iç piyasaya veriliyor mu?

Kamuoyunda bu konunun yanlış anlaşıldığını vurgulayan Yaslıoğlu, geri gönderilme nedenini şöyle açıkladı: 'Rusya'daki sorun; Akdeniz meyve sineği. İnsanlar tarımsal ilaç kalıntısı gibi algılıyor. Rusya zararlının kendi ülkesine girmesini istemiyor. Aynı uygulamayı Türkiye de yapıyor'

İlginç bir bilgi de verdi:
'Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi'nin bir etkinliğine katıldı. Orada Akdeniz meyve sineğinin artık Bursa'da görülmeye başladığını söylediler. Görüldüğü yer de sebze ve meyve hali civarı. Akdeniz'den narenciye ile taşınmış. Kışın burada konaklamadığı için sıkıntı yok ama ileride neyle karşılaşırız bilmiyoruz'

'ÇAĞDAŞ MÜHENDİSLER'İN ADAYI: DÜŞÜNCELİ

TMMOB'da en fazla üyeye sahip Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'nin (MMO) 17'nci dönem Genel Kurulu 8-9 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek. MMO Bursa Şubesi'nde 2010 yılından beri Çağdaş Mühendisler Grubu seçimleri kazanıyor.

Grup üyeleri önceki gün odada önseçim yaparak, seçimlere katılacak yönetim kurulu üyelerini belirledi. Tek liste ile girilen seçimde, Başkan Fikri Düşünceli Çağdaş Mühendisler'in kongredeki adayı oldu.


Önseçimin tüzük gereği yapıldığını vurgulayan Düşünceli, yeni yönetim adaylarının endüstri mühendisleri ve kadın dengesi gözetilerek hazırlandığını ve sanayi kesiminde görev yapanların da listede yer aldığını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.