Hava Durumu

'Emekli olurken mülki idareye son bir kıyak yaptık!'

Yazının Giriş Tarihi: 10.10.2018 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.10.2018 08:04

Başlıktaki cümle 42 yıllık idareci olan ve önümüzdeki yıl şubat ayında yaş haddinden emekli olacak Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş'a ait.
Her türlü mülki amirlik görevlerinde yenilik ve teknolojiden yararlanan ve iyi bir sosyal medya kullanıcısı olan Karakuş'un Gemlik'te uyguladığı projesini geçtiğimiz ay 'Gemlik'te bir drone' öyküsü yazımda anlatmış ve Türkiye'ye örnek olması gerektiğini yazmıştım. Proje ilk adım olarak Bursa'daki diğer ilçelere örnek oldu bile...
Projeyi kısaca özetlemekte fayda var.
Kaymakam, güneydoğuda görev yapan jandarma komutanıyla görüşürken, bölgede terörle mücadelede kullanılan drone ve İHA'lar gündeme gelince, bunun Gemlik'te denetlemelerde kullanılıp kullanılmayacağını sordu. Jandarma komutanından olumlu yanıt alınca drone ve İHA özellikli drone alımı için kolları sıvadı. Sanayi tesisleri ve Gemlik Belediyesi'nin desteğiyle 3'ü polise 3'ü de jandarmaya 6 drone alındı. 2'si İHA özellikle ve gece uçuşu da yapabilen hava araçları sayesinde, asayiş olayları yüzde 50, uyuşturucu ekimi yüzde 80 oranında azalırken trafik ve sahil kontrol hizmetleri de bu araçlar sayesinde verildi. Drone'lu operasyonlarda, Marmara bölgesinin en büyük uyuşturucu satıcısı yakalandı. İlçe merkezi ve okulların da arasında bulunduğu tüm kurum binaları gece dahil drone ile izleniyor.
Geçtiğimiz günlerde yapılan bir toplantıda milli eğitim müdürünün okul güvenliği için kamera ve personel desteği isteği üzerine Karakuş, projesini ve Gemlik'te elde ettiği başarıyı anlattı.
Karakuş'un 'mülki devrim' diye nitelendirdiği projesini dinleyen Vali İzzettin Küçük de bunun üzerine tüm kaymakamlara talimat vererek aynı uygulamayı hayata geçirmelerini istedi.
Karakuş'un Türkiye'nin dört bir yanındaki idarecilik görevleri de başarılarla dolu. 'Yılın idarecisi' seçilmesinin yanı sıra Ceyhan'daki hayırsever katkıları, Demirköy'deki sınır ve Gülköy'deki kilimcilik projeleri idareci eğitimlerinde örnek çalışmalar olarak anlatıyor.
'Bu kadar genç kaymakam arkadaş ve binden fazla idareci var. Onların bize teknoloji öğretmesi gerekirken ben bunlara teknoloji öğretiyorum. Kimse kafa yormuyor. Tablo bu' siteminde bulunan Gürbüz Karakuş'un idarecilikle ilgili tespitleri de oldukça önemli.
Bürokraside başarının anahtarının iyi iş yaparken, okkanın altına gitmemek olduğunu vurgulayan Karakuş, ' Gülücük dağıtıp ilçenin ilin beş-10 yılını çalacaksın. Çivi çakmadan gideceksin. Karşıla, ağırla, uğurla bu hizmet değil. Bu halka ülkeye millete kötülüktür. Onun için üreten insanları ön plana almak lazım. Kendim için söylemiyorum. Geçmişte söylesek derlerdi ki beklentisi var şöyle böyle. Benim artık beklentim yok.
Doğrusu bu' dedi.

GEMLİK'TE MERAK UYANDIRAN AFİŞLER

Gemlik'le başladık onunla devam edelim.
Gemlik'in dört bir yanı hafta içinde kırmızı zeminli ve üzerinde dört yapraklı yeşil yonca ve uğur böcekli afişlerle donatıldı. Üzerinde 'Gemlik'e uğurlu gelecek' yazılı afişler hemen akla önümüzdeki yerel seçimlerde CHP'den Gemlik Belediye başkanı adayı olacak Uğur Sertaslan'ı getirdi.
CHP'de belediye başkan adaylığı için 19 Ekim'e kadar başvurular yapılacak ve ardından Parti Meclisi adayları belirleyecek. Ancak, Sertaslan'ın özel bir durumu var. Geçen nisan ayında Uğur Sertaslan CHP İlçe Başkanı Cemil Acar ile birlikte Ankara'da grup toplantısında Gemlik Belediye başkan adayı olarak tanıtılmış ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüştü. Yine de işin resmiyet kazanması için Parti Meclisi'nin kararı gerekiyor.
Sertaslan'ın bu afişlerle kampanyasına erken start verdiği anlaşılıyor.

YILAN HİKAYESİNE DÖNEN TABELA İÇİN KAMPANYA

Üzerinde Orhan Veli'nin 'Gemlik'e doğru denizi göreceksin sakın şaşırma' dizesinin yer aldığı tabela uzun yıllar Gemlik'in girişindeki tepede yerini korumuştu.
Ancak, yenilenmesi sonrası yapılan değişiklik üzerine başlayan tartışmalar üzerine tabela yerinden kaldırıldı ve bir daha konulmadı. Onun yerine aynı dizelerin yer aldığı başka bir tabela İstanbul-Bursa-İzmir otoyolunun Gemlik çıkışı yakınlarına konuldu.
Alternatif tabela Gemliklileri memnun etmemiş görünüyor ki sosyal medya üzerinden tabelanın aynı yere yani Gemlik girişindeki tepeye konulması için sosyal medya üzerinden kampanya başlatıldı. 'Tabelayı geri istiyoruz' sloganıyla başlatılan kampanya bir hafta içinde binlerce beğeni aldı.
Gemlik'te oturan ve o yoldan gidip gelirken gözümün aradığı tabelanın bana göre de yenilenip Orhan Veli'nin ölüm yıldönümü olan 14 Kasım'da yerine konulması şık bir davranış olur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.