Hava Durumu

Erdem'den CHP kongresi ve Bozbey değerlendirmesi

Yazının Giriş Tarihi: 10.01.2020 08:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.01.2020 08:24

CHP'deki kongre süreci tüm hızıyla devam ediyor. Bu hafta sonu Gürsu ve İznik'in ardından ilçe kongreleri tamamlanmış olacak. Kıyasıya rekabet içinde geçen ilçe kongrelerin tamamlanmasıyla gözler şubat ayının ilk haftasında yapılacak olan il kongresine çevrildi.

Şu ana kadar Erol Gülmez dışında adaylığını açıklayan olmasa da mevcut başkan Hüseyin Akkuş ve Osmangazi eski İlçe Başkanı İsmet Karaca'nın başkanlık yarışında olması bekleniyor.
ASTV klasiği Sönmez Medya Buluşmaları'na konuk olan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'e kongre sürecini ve il yönetim kurulu seçimlerini sorduk.

CHP kongrelerinin diğer partilerden farklı geçtiğini ve herkesin aday olup, tartışabildiğini ifade eden Erdem, bu tartışmaların CHP iktidarı için hizmet yarışına dönük olduğunun altını çizdi.

Nilüfer kongresinde nitelikli ve güzel bir yarış sergilendiğini ve üç adayın el ele salona girerek birlik ve beraberliklerini sürdürmelerinin anlamlı olduğunu ifade eden Erdem'e göre, il başkanlığı yarışında adaylığını açıklayan Erol Gülmez dışında, kulislerde ismi geçenler birbirlerini bekliyor. Adaylar açıklanınca bu yarış da seviyeli bir şekilde tamamlanacak.
Peki, İl Başkanı Hüseyin Akkuş ile ilişkileri nasıl?

Erdem, bir partiden seçilen belediye başkanı olduğu vurgusunu yaparak yanıtladı:
'Partiliyim dolayısıyla hiyerarşik sisteme son derece saygılı ve bu disiplin içinde olan biriyim. İl Başkanı benim siyasi olarak grup başkanımdır. Benden önde olan biridir. Hiyerarşik sisteme herkes uyduğu taktirde herhangi bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. Bugüne kadar böyle devam etti.'

Devamında ise;
'Bundan sonra da aynı olacağını düşünüyorum. Öyle olduğu sürece herhangi bir kırgınlık, dargınlık ya da sürtüşmenin olamayacağı kanaatindeyim'

'MUSTAFA BOZBEY'İ ÇOK FAZLA YIPRATTIKLARINI DÜŞÜNÜYORUM'

Erdem'e belki de görevi başladığından beri en çok sorulan soruyu biz de yönelttik: Mustafa Bozbey ile ilişkileriniz nasıl?
15 yıl beraber çalıştıkları Bozbey'in arkadaşı ve dostu olduğu vurgusu yapan Erdem;
' O bize liderlik etti. Aramızın kötü olması mümkün değil. Sık sık soruluyor aramızda bir gerginlik varmış gibi. Biz şu anda işlerimize bakıyoruz. Bu yoğunluk içinde çok sık bir araya gelmiyor olabiliriz ama bunun bir ayrılık gibi görülmemesi gerekir'

'Sayın Bozbey, bundan sonraki ille ilgili olan şeylerde katılabilir mi?' sorusunu soran Erdem, yanıtı da kendisi verdi:

'Şu ana kadar katıldığı ilçe kongrelerinde konuşmalar yapıyor. Tartışmalar ara ara gündeme geldi. Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak çok başarılı seçim yaşadı ve yaşattı. Partimize önemli bir oy oranıyla kazanamasak da yükselttik. Bu başarı mıdır? Başarıdır ama amaç neydi? Kazanmaktı. En iyi ikinci bir başarı değildir. Biz bundan sonraki seçimlerde bu eksiklerimizi hatalarımızı yapmamak için çaba sarf etmeliyiz'
Devamında ise asıl mesajını verdi:

'Bunu toplantılarda tartıştık ele aldık uzatmamak gerektiğini düşünüyorum. Bundan çıkartılacak derslerle önümüze ve ileriye bakarak geleceği nasıl kazanırız onun arayışına girmek gerektiğini düşünüyorum. Bozbey'i de bu konuyla ilgili çok fazla yıprattıklarını düşünüyorum. Sanırım il seçiminde ortam biraz daha durulacak. Tekrar önümüze bakacağız'

MÜJDAT GEZEN SANAT MERKEZİ BARO'YA

Nilüfer Belediyesi'nin kültür sanat alanındaki çalışmaları sadece Bursa'da değil, Türkiye'de ses getiriyor ve yakından takip ediliyor.

Başkan Erdem, bu alandaki çalışmaları daha etkin hale getirmek amacıyla 18 Ocak'ta değişik kentlerden 60'a yakın kişinin katılacağı çalıştay düzenliyor. Bu çalıştayda kültür sanat politikaları masaya yatırılarak yeni bir yol haritası çıkarılacak.

Yoğun kültür sanat çalışmalarında Nilüfer'in en önemli ihtiyaçlarından biri mekan sıkıntısı. Erdem, yeni mekanlar kazandırmak için İbrahim Yazıcı Stadyumu'nun üzerindeki alanda bin 200 kişilik bir salon yapmak için çalışma başlattı.
Ayrıca Akademik Odalar Birliği salonunda da düzenleme yapılarak sahne ve tiyatroya uygun hale getirilecek.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi binasına da kültür ve sanat etkinliklerini gerçekleştirmek için Bursa Barosu talip oldu. Nilüfer Belediyesi baroyla birlikte bu projeyi tekrar hayata geçirecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.