Hava Durumu

Erteleme, BTSO'da tansiyonu düşürdü

Yazının Giriş Tarihi: 28.09.2017 07:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.09.2017 07:27

BTSO, 39 bin kayıtlı üyesiyle Türkiye'nin en büyük ticaret ve sanayi odası olması özelliği taşıyor.
Sadece kendi üyeleriyle ilgili değil, eğitim ve sosyal alanda yaptığı desteklerle Bursa'ya büyük katkı sağlayan odanın girişinde ise bu katkılarından dolayı TBMM tarafından verilen 'Üstün Hizmet Ödülü' cam bölme içinde gelenleri karşılıyor.
Bakanlar Kurulu'nun erteleme kararı olmasaydı, önceki gece Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, 4,5 yıllık görevinin sona ermesi dolayısıyla veda konuşması yapacak, belki de yeni dönem için adaylığını resmileştirecekti. Ancak, erteleme kararı gelince bu konuşmalar mart ayına kaldı.
Aslında, Burkay, adaylık startını eylül ayı başından itibaren ekonomiyle ilgili kuruluşların destek ziyaretleriyle başlatmıştı. Ziyarete gelen heyetlerin ortak talebi projelerin ve istikrarın devamı için göreve kalması yönündeydi.
Erteleme kararıyla tansiyon düştü ama Burkay yine de 4,5 yıllık çalışmalarının dökümünü meslek komiteleri toplantısında anlattı.
Tansiyonun düştüğü hem meslek komitesi hem de ara verilmeden başlayan meclis toplantısına da yansıdı. Komite toplantısında konuşan Burkay, meclis toplantısında üyelere seslenmedi.
Zaten, 'Genişletilmiş Müşterek Komiteler' toplantısı da 6 aylık bir aranın ardından gerçekleşiyordu.
Burkay'ın konuşmasının ayrıntılarını ekonomi haberleri sayfamızda bulacağınız için sadece iki mesaja değinmek istiyorum.
Birincisi, BTSO'yu slogan üretme konusunda kutlamak istiyorum. 'Bursa Büyürse Türkiye Büyür' sloganını artık tüm kentler kendilerine adapte ederek kullanmaya başlıyor. Önceki akşam Burkay'ın konuşmasında yer alan ve ilk kez bu yılın ocak ayında kullanmaya başladığı 'Zaferin cephanesi üretimdir' sloganı da önümüzdeki günlerde birçok yerde yer alırsa şaşırmayın.
Geçen dönem çalışmalarına gelince, bilanço oldukça kabarık, oda çatısında 3 bin toplantı gerçekleştirilirken, 16 olarak başlanan makro projelerden 40'ı hayata geçirildi. Üyeler, 11 bin yurtdışından gelen alıcı, 120 yurtdışı seyahat ve bunlara katılan üye sayısı da 54 bin, son 4 yılda 800'ü aşkın üye de ihracatçı konumuna ulaştı.
23 olan Ar-Ge ve tasarım merkezi olan firma sayısı ise 71'e yükseldi.
BTSO'da düşen tansiyon, bu süre içinde belki de yeni adayların da çıkmasıyla hareketlenir.

En iyi zeytini CEO üretir

Bursa'da, bir koltuğunda birkaç karpuz taşıyan insanlara örnek göster derseniz, aklıma hemen Okan Aras gelir. Dünyaca ünlü bir firmanın CEO'su olmaktan tutun da kişisel gelişim uzmanlığına, spor yazarlığından sivil toplum yöneticiliğine kadar uzanan yelpazede Okan Aras'ı görürsünüz. Bu arada, başarılı bir doğa yürüyüşçüsü, iyi bir gurme ve çevre gönüllüsüdür de Okan Aras.


Geçen hafta başarı listesine yeni bir madde daha eklendi. Hem de hiç tahmin edilemeyecek bir alanda. Okan, Gemlik Zeytin Festivali'nde yetiştirdiği zeytinle birinci oldu.
Torpil falan da yok yanlış anlaşılmasın, 17 numune üzerlerine isim konulmadan jürinin karşısına çıktı ve Okan Aras'ın ürettiği zeytin birinci oldu. Meğerse Aras, 150 yıldan beri zeytin ve zeytinyağı üretimi yapan ailenin dördüncü kuşak temsilcisiymiş.
Düşük tuz oranlı salamura zeytini ile birinci olan Okan, zeytin üretimini beşinci kuşağa devretmeye hazırlanıyor.
Arkadaşımızı başarısından ötürü kutlarız. Asıl merakım, bakalım onu bundan sonra başka nerelerde göreceğimiz!..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.