Hava Durumu

Gemlik'teki dönüşüme Bakan Haseki desteği

Yazının Giriş Tarihi: 26.01.2018 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.01.2018 08:13

696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname sonrası Gemlik'in geleceği geçen hafta Ankara'da düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı.
Perşembe günü gerçekleştirilen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndaki toplantıya Bakan Mehmet Özhaseki, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı bürokratları da katıldı.
Peki, 2 saat süren ve basına kapalı olarak gerçekleştirilen bu toplantıda neler konuşuldu?
Toplantının ayrıntılarını anlatan Refik Yılmaz, KHK ile alınan kararın artık sahada uygulamasına başlandığını belirterek, toplantıya katılan hem Çevre ve Şehircilik ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı bü-rokratlarının orman vasfını yitiren bölgelerin tam tespiti konusunu ele aldıklarını söyledi. Bölgede önümüzdeki günlerde kadastro çalışmalarının yapılacağını ifade eden Yılmaz, kadastro çalışmalarının ardından belirlenen bölgelerle ilgili Bakanlar Kurulu'nun karar alacağını bildirdi.
Toplantıda, ayrıca belediyenin daha önce belirlediği alan üzerinde Büyükşehir Belediyesi Meclisi eski üyesi Osman Ayradilli'nin hazırladığı proje de masaya yatırıldı. Belediyenin planlamasına göre, şu anda Manastır bölgesindeki yapılaşmanın aksine daha fazla yeşil alan bırakılması planlanıyor.
Yılmaz, yeni alanda yüzde 35 yapılaşmanın gerçekleştirileceğini yüzde 65'lik bölümün ise donatı ve yeşil alan olacağını ifade ederek, binaların bu bölgenin imar planına göre beş artı bir olarak inşa edileceğini anlattı.
Özhaseki'nin daha önce Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış olmasının belediyeler için bir şans olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Damdan düşen Nasrettin Hoca'nın dediği gibi halden anlıyor ve Gemlik Belediyesi'ne güveniyor. Bizim Cihatlı'daki plan değişikliği teklifimiz iki gün içinde kabul edildi' dedi.
Başkanın verdiği diğer bir bilgi ise 8 bin konut olarak ifade edilen projede tahsis edilen bölgenin durumuna göre, daha az konut olabilecek. Yılmaz'ın üzerinde durduğu ve Gemlik'in dört bir yanına konulan billboardlarda mesajı verilen yerinde dönüşüm konusu. Yanlış algıyı ortadan kaldırmak amacıyla Yılmaz sık sık esnaf gezileri de düzenliyor. Yerinde dönüşüm yapılırken, sıkıntılı bölgelerde oturanlar için yeni konutlar önerilecek.
Yılmaz'ın verdiği bilgiye göre, ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, dönüşüm için Gemlik Belediyesi'ne iki yılı ödemesiz kredi de açacak. Bu kredinin konut yapımında büyük kolaylık sağlaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı'nın sözleri rahatlattı

Gemlik'teki tartışmaların alevlendiği dönemde düzenlenen toplantılarda en çok konuşulan taşınmanın olmayacağının Cumhurbaşkanı tarafından dile getirilmesi isteniyordu. Bu toplantıdan üç gün sonra Bursa'yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tofaş Spor Salonu'ndaki konuşmasında, taşınma yerine, 'Deprem riski sebebiyle Gemlik'in dönüştürülmesi projesinin süratle hayata geçirilmesi gerekiyor' sözleri Gemliklileri bir ölçüde rahatlattı.

Çocuk ne kadar büyüse de onunla gurur duyulur

Çocuk ne kadar büyürse büyüsün anne ve babaların gözünde her zaman çocuktur. İster vali, ister bakan isterse öğretim üyesi olsun.
Bursa siyasetinin duayen isimlerinden CHP eski İl Başkanı Erhan Sevimli önceki gün telefonla aradı. Yazacağı kitap için Bursa Hakimiyet'teki tarih kazısını tamamlayan Sevimli'nin sesi heyecanlı ve bir o kadar da sevinçliydi.
Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi olan oğlu Yrd. Doç. Dr. Ahmet Sevimli'nin 'En Başarılı Akademisyen' ödülünü aldığını gururla anlatıyordu. Onun adına biz de sevindik.
Bir gün sonra Ahmet Sevimli'nin ödülle ilgili sosyal medyadaki paylaşımı geldi. Bu ilginç paylaşımı örnek olması açısından sizlere de aktarıyorum.
"Her ne kadar dayandığı ölçütler eleştirilse ve bu eleştirilerin önemli kısmını haklı bulsam da tekrar tekrar başladığı doçentlik tezini bitirmeyi bir türlü başaramayan ve bu yüzden uzun zamandır kendisiyle kavgalı bir akademisyen olarak, ne yalan söyleyeyim bu ödüle layık görülmek iyi geldi bana. Belki gaza gelir bu yıl bitiririm tezi... Ödüle layık görülmemde tarafıma yapılan atıflar önemli paya sahip. Yazıp çizdiklerime atıf yapan herkese teşekkür ederim'.
Bu başarıdan ötürü kutladığımız Ahmet Sevimli'nin bir an önce doçentlik tezini bitirmesini bekliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.