Hava Durumu

'Halk ister, halkın dediğine biz de boyun eğeriz'

Yazının Giriş Tarihi: 15.12.2018 08:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.12.2018 08:38

İnsanlık tarihinin en ünlü düğümü Ankara'nın Polatlı ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Frigya'nın ilk hükümdarı olan Kral Gordios tarafından günümüzden 2 bin 350 yıl önce atılmıştı.
Kral Gordios, kendisi için büyük önem taşıyan öküz arabasını uzun süre uğraşarak kızılcık dallarından yaptığı bir düğümle tapınağın sütununa bağlar. Düğümü çözen kişi Asya'nın hükümdarı olacaktır. Geçen zaman içinde kral ölür ama düğüm çözülmeyi bekler.
Makedonya Kralı Büyük İskender, söylenceleri duyduğu için doğu seferine çıkarken Gordion'dan geçecek bir rota izler. Amacı düğümü çözmektir. M.Ö. 334 yılında kente girip düğümü çözmek için bir süre uğraşan İskender, en sonunda dayanamaz ve sinirlenerek düğümü kılıcıyla keser. Bunun üzerine halk onu Asya'nın Efendisi olarak selamlar. Düğümü çözen İskender, büyünün etkisiyle mi yoksa askeri dehasıyla mı bilinmez gerçekten doğunun efendisi olur.
Bursa'da son yılların en önemli siyasi düğümlerinden biri de Nilüfer İlçesi'nde dördüncü dönemini tamamlayan Mustafa Bozbey'in büyükşehir belediye başkan adayı olup olmayacağı konusuydu.
Süreç neredeyse 24 Haziran seçimlerinden beri devam ediyordu. Herkes düğümü kimin çözeceğini merakla bekliyordu. Sonunda, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le zirve üstüne zirve yapıp Bozbey'i ikna eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.
Herkes konuştu; peki, zor ikna olacağı ve Nilüfer'den asla vazgeçmeyeceği tahmin edilen Bozbey, ne diyecekti? Telefon açıp sorduk:
Sesi neşeli geliyordu. İlk sözü de bir banka reklamının sloganına benziyordu:
'Halk ister halkın dediğine biz de boyun eğeriz'
Salı günü CHP Parti Meclisi toplantısı sonrası adaylığının açıklanacağını belirten Bozbey, 'Ancak yönümüz belli. Halkın talebinin karşısında biz de gereğini yaparız. Büyükşehir aday adayıyım' dedi.
'Diğer ilçelerin belirlenmesinde sizin tavrınız etkili olacak mı peki?' sorusunu da yönelttik Bozbey'e. Yanıtı şöyle:
'Genel merkez onlarla ilgili hazırlıkları yapmış. Nilüfer ile ilgili öneri yapabilirim.'

'BİZ BİR YERDE KARAR VERİYORSAK ORADA KAZANIRIZ'

Bozbey'le telefon görüşmesi sonrası 1 Kasım'da Baia Hotel'de yapılan 'Sönmez Medya Buluşmaları'ndaki sözlerini hatırladım. Israrlı sorulara rağmen bir türlü rengini belli etmeyen Bozbey, karar için kriterleri olduğunu söylemiş ve ertesi günkü yazımın başlığına koyduğum 'Tarih kazananları yazar' sözleriyle ilginç bir analiz yapmıştı.
Bozbey, 'Siz yüzde 39, rakibiniz yüzde 39,1 aldığında kaybedersiniz. Oyu buradan aldınız şuraya kadar yükselttiniz, bir sonraki seçimlerde partinin oyu şuraya gelecek öyle bir şey de yok. O gerçeğin de altını çizmek lazım. Şunu herkes bilsin ki biz bir yerde karar veriyorsak, bir yerde evet biz burada varız dediğimiz andan itibaren herkes şunu bilsin ki biz orada kazanacağız demektir' demişti.
Demek ki Bozbey'in büyükşehir başkanlığını kazanma umudu yükselmiş. Ve bundan dolayı adaylıkta karar kılmış...

AKKUŞ: TÜM İLÇELERDE KENDİ ADAYIMIZLA GİRMEKTEN YANAYDIK

Daha önce 24 Aralık'ta toplanacağı belirtilen CHP PM, İYİ Parti ile ittifak görüşmelerinin olumlu sonuçlanması nedeniyle 18 Aralık Salı gününe alındı. CHP'de şimdiye kadar 464 belediye başkan adayı netleşti. Açıklanan adaylardan 8'i büyükşehir, 20'si de il belediye başkan adayıydı.
Açıklanan adaylar arasında Gemlik Mehmet Uğur Sertaslan, Gürsu Funda Türkcoş Pekiner, Harmancık Ahmet Tufan, Karacabey Murat Tanrıverdi, Kestel Yıldıray Atlı, Keles Ahmet Zekai Yıldız, Orhangazi Şaban Çetin Çoklar, Orhaneli Vildan Koç ve Mustafakemalpaşa Orhan Alper bulunuyordu.
Salı günü yapılacak PM'de Bursa'nın büyükşehir adayı ve diğer ilçeleri netlik kazanacak. Bu toplantıda, İYİ Parti ile varılan uzlaşma sonucu aday gösterilmeyecek ilçeler de belirlenmiş olacak.
CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, tüm hazırlıklarını büyükşehir ve 17 ilçe için yaptıklarını belirterek, 'Tüm ilçelerde kendi adayımızla seçimlere girmekten yanaydık' dedi.
İttifakla ilgili il başkanlığına yansıyan bilgi olmadığını belirten Akkuş'a Osmangazi'nin İYİ Parti'ye verileceği iddiasını sorduk. Yanıtı kısa ve özdü: Osmangazi olmayacak...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.