Hava Durumu

Havayolu ulaşımında yine üvey evlat muamelesi

Yazının Giriş Tarihi: 03.06.2020 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.06.2020 07:53

Bursa'nın ulaşımda şansı hiç gülmedi.
Otoyola da İstanbul'un İzmir bağlantısı sayesinde kavuştuk. Yüksek hızlı tren diye başlayan projemiz önce yükseğini sonra hızlısını kaybetti. Konuyu en yakından takip eden gazeteci ağabeyimiz Ahmet Emin Yılmaz'ın geçen hafta yazdığına göre, finansmanı için Dünya Bankası'na başvurulmuş.
Koranavirüs döneminde çıkar mı çıkmaz mı o da belli değil.
Hava yolu ise en şanssız olduğumuz konu. Yıllar önce dünya standartlarında hem de uluslararası nitelikte hava limanı yapılmasına rağmen aradan geçen 20 yılda bir türlü istenilen kapasite ve verimliliğe bir türlü ulaşılamadı.


İktidar partisi milletvekillerinin Ankara'daki girişimleri ve zorlamaları sonucu konulan her sefer doluluk oranında Türkiye ortalamasının üzerine çıkmasına rağmen havayolu şirketleri için Bursa hep üvey evlat olarak kaldı.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında 28 Mart'ta iç ve dış hat seferleri durdurulmuştu. Önceki gün THY ilk seferini gerçekleştirdi. Bursa'nın gözü de korona öncesi Ankara, Gaziantep, Erzurum, Muş, Trabzon ve Diyarbakır'a sefer yapılan Yenişehir Havalimanı'ndaydı.
Anadolujet'in seferlerle ilgili açıklaması dün sosyal medya aracılığıyla duyuruldu. Şirket, 4-21 Haziran arasında hangi illerde seferlerin başlayacağını açıkladı. Listeye baktığımızda Bursa yoktu.
Yenişehir Hava-limanı'ndaki tüm gelişmeleri neredeyse anlık takip eden İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Duman, sosyal medyadan hemen sitem dolu mesajıyla konuyu dile getirdi. Duman, Anadolujet'i etiketleyerek, 'Yine şaşırtmadınız. Bursa diyorum. Biliyorsunuz değil mi? Yenişehir Havalimanı var hani. İç hat dış hat bir şey anımsatmıyor mu? Ne dersiniz' yazdı.

DR. ESGİN, ANADOLUJET'E SORDU

AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, seçildiği günden beri Yenişehir Havalimanı'ndan sefer sayısının arttırılması, kargo hizmetleri üssü olması için çalmadık kapı bırakmadı. Tam işler rayına girdi, yeni hatlar açılıyor derken koronavirüs salgınına yakalandık.
Başlayan seferler arasında neden Bursa'nın yer almadığını Dr. Esgin'e sorduk. O da hemen Anadolujet Başkanı Şamil Karakaş ile görüştü. Onun verdiği bilgiye göre, İstanbul ve Ankara'dan uçuşlar başlamış. Onun dışında hiçbir uçuş planlanmamış henüz. Yapılan iki merkezden direkt ve çapraz uçuşlar diye adlandırılıyor. Bursa uçuşları ayrı kategoride geçiyormuş. Planlamayı yaparken sivil havacılık kuralları dikkate alınmış. Kademeli geçiş olacakmış. Önümüzdeki aylarda Bursa'da açılacakmış.
21 Haziran'a kadar Bursa'dan uçuş görünmüyor. Dileriz temmuz ayında listeye biz de gireriz. Kurban Bayramı öncesinde hiç olmazsa Bursa'dan Anadolu'nun birçok kentine direkt uçma fırsatı bulan yolcular yine Sabiha Gökçen'e taşınmak zorunda kalmaz.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN JEST

Koranavirüs salgınında yeni normal döneme başladık. Salgının ilk günlerinden beri en önemli unsur maske, mesafe ve temizlik, bu dönemin de temel kuralları olmaya devam edecek.
Salgının başladığı günden beri cephenin ön saflarında yer alan sağlık çalışanları kadar olmasa da gazeteciler de toplumu bilgilendirmek adına riske rağmen çalışmalarını sürdürdü. Benim gibi evde karantina da kalanlar dışındaki arkadaşlarımız canla başla görev yaptı.
Gazete mesaisine başladıktan sonra maske ve hijyen malzemeleri en önemli ihtiyacımız haline geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı geçtiğimiz günlerde Sönmez Medya'ya da koruyucu ekipmanlar ve hijyen malzemelerinin bulunduğu çanta gönderdi.
Maske, kolonya, ateş ölçer, dezenfektanın bulunduğu malzemeler çok işimize yarayacak. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un gazetecilerin çalışmalarını takdir eden mektubu jestin bir parçası.
Çantada yer alan Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesinin anlatıldığı 314 sayfalık kitap da ne günlerden geçtiğimizi anlatan güzel bir çalışma olmuş.

ÇOK BASİT AMA BİR O KADAR DA ÖNEMLİ

Geçtiğimiz hafta iş insanı bir arkadaşım aradı.
Anlattığı konu koronavirüs salgınında büyük önem taşıyan genel temizlik. Dikkati çektiği nokta ise pazarlarda sebze ve meyvelerin konulduğu plastik sandıklar.
Bunlar pazarlarda kullanıldıktan sonra tekrar hale götürülüp temizlen-meden yeniden kullanılıyormuş. Koro- navirüsün çamur ve şehrin atık sularında bile tespit edildiği bir gerçek. İş insanının önerisi bunların sebze ve meyve halinde dezenfekte edilmesi. Eğer bu yapılmazsa koranavirüs devridaimi sürecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.