Hava Durumu

İmamoğlu, Bursa'daki hangi uygulamayı örnek aldı?

Yazının Giriş Tarihi: 31.07.2019 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.07.2019 07:58

İki yıl önce sıcak bir temmuz gününde, Bursa'dan atılan ilk adımın Türkiye'ye örnek olacağını kimse tahmin etmezdi.
O günlerde rotasını turizme çeviren Bursa'da her kurum kendi başına bir şeyler yapmaya çalışıyordu. Valilik, belediye bir yandan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere TÜRSAB'ından GÜMTOB'una sivil toplum kuruluşları diğer yandan turizmin geliştirilmesi ve Bursa'nın tanıtımı için çaba harcıyordu.
Herkes bir tarafından çekince de ortaya maalesef somut sonuçlar çıkmıyordu.
O sıcak temmuz günü Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerini ağırlayan kamu ve sivil toplum kuruluşları platformun ilk adımlarını attı. Öneriyi yapan o dönemin Skal Kulüp Başkanı Hasan Eker platform koordinatörlüğüne getirildi.
Ortak akıl ve işbirliği başta turizm zirvesi olmak üzere önemli işlere imza attı. Hatta bu birliktelikten etkilenen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, tüm illerin Bursa'daki bu uygulamayı örnek almalarını istedi.
Bursa Turizm Platformu'ndan geçtiğimiz aylarda bayrak değişimi yaşandı. Eker, iki yıl yürüttüğü koordinatörlük görevini TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu'na devretti.
Platform halen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın başkanlığını yürüttüğü Bursa Kültür ve Turizm Tanıtma Birliği ile beraber ortak çalışmalara imza atıyor. İşin koordinasyon halinde yürütülmesi sayesinde birçok sorun kısa sürede aşılıyor.
Bursa'nın hayata geçirdiği platform İstanbul'a da örnek oldu. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya ve yöneticileriyle İstanbul'un turizm potansiyelinin geliştirilmesi için atılacak adımları konuşmak üzere bir araya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'İstanbul Turizm Platformu'nu kuracaklarını açıkladı.
İmamoğlu'nun bu açıklamasını alıntılayarak sosyal medya hesabından değerlendiren Hasan Eker, 'Bursa'da kamu ve STK'lar ile hep birlikte kurup, başarı ile bugünlere getirdiğimiz, gururla kurucu koordinatörlüğünü üstlendiğim, Bursa Turizm Platformumuz, Türkiye'de örnek oldu. Bursalı kamu yöneticisi ve STK başkanları olarak ortak başarımız' sözleriyle paylaştı.
Bu örnek, gösteriyor ki iyi bir şey yaparsanız hem başarı gelir, hem de model olur. İşin sırrı ortak aklın yarattığı sinerjide...

AKTAŞ, KÖRFEZ ÜLKELERİ YATIRIMCILARIYLA BULUŞACAK

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Erdem, Körfez ülkeleriyle turizm konusunda Türkiye'nin önde gelen uzmanlarından biri. Yıllardan beri Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri'nde kurduğu işbirliği sayesinde Bursa'ya turist gelmesini sağlıyor. Onun verdiği bilgiye göre, bu ilişkiler sonucu Körfez ülkelerinden 4 bine yakın aile Bursa'da gayrimenkul sahibi oldu. Bunlar, bir bölümü 3, kimi zaman 6 ay, bir bölümü de sürekli Bursa'da ikamet eder hale geldi.
Geçtiğimiz günlerde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile bir araya gelen Hasan Erdem, turizm potansiyelini ve Körfez ülkelerinden gelecek yatırımcılar konusunu ele aldı. Görüşmede, çoğunluğu Bursa'da gayrimenkul sahibi olan Körfez ülkeleri vatandaşlarından oluşan 40 kişilik bir heyet ile bir araya gelme kararı da alındı. Ayrıca bu görüşme sonrası Bursa'da içinde Körfez ülkeleri yatırımcılarının da bulunacağı bir iş konseyi kurulmasının da ilk adımı atılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.