Hava Durumu

İnsan odaklı projeler, yüzde 62 oy

Yazının Giriş Tarihi: 18.01.2019 08:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2019 08:42

CHP'nin Büyükşehir Belediye başkan adayı olan Mustafa Bozbey, Nilüfer'de 4 dönem başkanlık yaparak, Bursa'da bir daha gerçekleşmesi zor bir başarıya imza attı.
Son üç dönemindeki yardımcısı olan Turgay Erdem, 31 Mart'ta seçimi kazanırsa Bozbey'in halefi olacak. Orhangazi'nin Sölöz Mahallesi'nden olan Erdem, Bursa Erkek Lisesi'nin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ni bitirmiş. 3 dönem Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanlığı'nın ardından meclis üyeliği ile siyasete atılan Erdem, Bozbey'in başkan yardımcığı teklifi üzerine de 15 yıldır bu görevi sürdürüyor.
Baia Hotel'de düzenlenen ve ASTV'de bu akşam yayınlanacak olan Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu olan CHP Nilüfer Belediye başkan adayı Turgay Erdem, Bozbey ile iyi bir ekip olduklarını ve dostluğun yanı sıra birlikte aldıkları çok ciddi kararlarla Nilüfer'in bugünkü haline gelmesinde kendisinin de payı bulunduğu için mutlu olduğunu söyledi.


Erdem, Bozbey'in Büyükşehir Belediye başkanı seçilmesiyle ortak hedefler doğrultusunda çalışmaya devam edecekleri mesajını verdi. Ortak hedef de belli aslında; insan odaklı yatırımlar.
Kütüphane, kültürevi gibi yatırımlarda, Bursa'nın diğer ilçeleri Nilüfer'in yanına yaklaşamıyor bile. Yeni dönem proje hazırlıklarını sürdüren Erdem, bu konuda 3 dönemlik birikimine güveniyor. Çünkü Bozbey ile beraber planlanıp hazırlanan projelerle ilgili arşiv oluşturulmuş. Bunların kimi bütçelerin yetersiz oluşu, kimi de gelişen süreçte başka ihtiyaçların öne alınması dolayısıyla ertelenmiş. Yeni dönemde, büyük çoğunluğu insan odaklı bu projeler yeni yol haritası olacak. Diğer önemli bir hedef de yeşil alan miktarını atırmak. Erdem'in en önemli projelerinden biri Gölyazı'nın turizme kazandırılması çalışmaları olacak.
Nilüfer''deki seçimlerin en büyük özelliklerinden biri. Yerel ve genel seçimler arasında ciddi farklar oluşması. 2014 seçimlerinde Mustafa Bozbey, en yakın rakibine 20 puan fark atarak oyların yüzde 54,7'sini alıp başkanlık koltuğuna oturmuştu.
Erdem'e göre, bu Nilüferli seçmenin bilinçli olması ve partiden ziyade hizmet yapacağına inandığı kişiye oy vermesinden kaynaklanıyor. Geçmiş dönemlerdeki hizmet davranışını sürdürmeyi taahhüt ettiğini belirten Erdem, 31 Mart için çıtayı Bozbey'in aldığı oyun da üzerine çıkararak, yüzde 62 oy oranıyla başkan seçileceğini savundu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ELEŞTİRİSİ VE AKTAŞ'A YANIT

Erdem, kentsel dönüşüm ve ulaşım konularında da eleştirilerde bulundu. Yıldırım ve Osmangazi dururken kentsel dönüşümün Nilüfer'den başlamasının tamamen rant amaçlı olduğunu savunan Erdem, 0,50 emsal uygulaması yapılırken, 'Çok mağdur yaratacak' uyarısında bulunduklarını ve haklı çıktıklarını söyledi. Yeraltından metro yerine hafif raylı sistemin kenti bir çok noktadan böldüğünü ve bundan sonraki yatırımların metro olarak planlanması gerektiğini ifade eden Erdem, Nilüfer Belediyesi olarak geçtiğimiz yıllarda yaptıkları çalışmalarla Türkiye'nin en çok bisiklet yoluna sahip ilçesi haline geldiklerini söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın 'yeşil alanlara kafeterya izni verilmesiyle' ilgili eleştirisini de yanıtlayan Erdem, bu uygulamanın parkların sahipsiz kalmaması amacıyla emniyet müdürlüğünden görüş alınarak gerçekleştirildiğini kaydederek, açılan davalarda da belediyenin haklı bulunduğunu ifade etti.

26 YIL SONRA MECLİS'TE BULUŞTULAR

İnsan hayatında öylesine tesadüfler ve kesişmeleri yaşanır ki, olayın kahramanları bile buna inanmakta zorluk çeker.
Geçen akşam bir televizyon programı izlerken şaşırmıştım. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün Nizip İmam Hatip Lisesi'nde felsefe öğretmenliğini yapmış. İkilinin yolları yıllar sonra AK Parti'de kesişmiş.
Bir örnek de Bursa'dan geldi. 1993 yılında Gümüşhane'nin Kürtün İlçesi'ne mecburi hizmet için atanan Dr. Mustafa Esgin'i ilçe kaymakamı Celalettin Güvenç karşılaşmış ve birlikte görev yapmışlar. Geçen 26 yılda, Dr. Esgin, ortopedi uzmanı ve Bursa Milletvekili olurken, kaymakamlığın ardından valilik de yapan Güvenç de AK Parti, Kahramanmaraş Milletvekili olarak Meclis'e gelmiş.
İki dost ve eski arkadaş genel kurul salonunda birlikte fotoğraf çektirerek, eski günleri yad etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.