Hava Durumu

İstanbul seferberliğine Çavuşoğlu desteği

Yazının Giriş Tarihi: 25.05.2019 08:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.05.2019 08:18

Türkiye tarihinde ilk kez böylesine uzun soluklu bir yerel seçime tanık oluyor. Önce itirazlar ardından Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın iptali kararı seçim sürecini 23 Haziran'a kadar uzattı.
Yenilenecek seçimle birlikte Türkiye siyasetinin kalbi bu süreçte İstanbul'da atıyor. Siyasi partiler tüm kozlarını İstanbul için seferber etmiş durumda.
İstanbul da öyle sıradan bir büyükşehir değil. Balkanlar'dan Kafkasya'ya Anadolu'nun tüm kentlerinden Arap coğrafyasına kadar insanların yaşadığı 16 milyonluk bir dünya kenti. Dolayısıyla siyasi partiler de stratejilerini buna göre oluşturup, sosyolojik karşılıkları olan siyasetçileri sahaya sürüyor.


Geçtiğimiz hafta AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği görevle İstanbul'daki seçim kampanyasına katılmış, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Dernek ve Vakıf başkanlarının da aralarında yer aldığı 24 il derneği temsilcileri ile Beylikdüzü'ndeki iftarda bir araya gelmişti.
Geçen dönem Başbakan Yardımcısı ve yeni dönemde de TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı olan AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Batı Trakya ve Balkanlar'dan göç edenlerin çok yakın tanıdığı isimlerden biri. Çavuşoğlu'nun siyaset yolculuğu da zaten Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği yöneticiliği ve başkanlığı görevi ile başladı. Bakanlığı döneminde de bu kesimin sorunlarıyla yakından ilgilendi. Türkiye genelinde Balkan ve Batı Trakya derneklerinden tanımadığı kimse yok. Bakanlık görevi sona erse bile derneklerin ilk kapısını çaldıkları isimlerden biri Çavuşoğlu, Binali Yıldırım'ın kampanyasına destek için İstanbul'a gitti.
İstanbul'un özellikle Bayrampaşa, Avcılar, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Safaköy, Bağcılar başta olmak üzere çok sayıda ilçesinde Batı Trakya ve Balkan göçmenleri yaşıyor. Çavuşoğlu, Binali Yıldırım ile birlikte Bayrampaşa Rumeli-Balkan Platformu tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Daha sonra da Haliç Kongre Merkezi'nde dernek başkanlarıyla bir araya geldi.
Bİnali Yıldırım, Balkan ve Rumeli Türkleriyle bir araya geldiği toplantıları sosyal medya hesaplarından paylaşarak teşekkür etti.


Hakan Çavuşoğlu, çok samimi bir ortamda geçen toplantıya katılan Balkan ve Rumeli dernekleri temsilcilerinin 23 Haziran'daki seçimde Binali Yıldırım'ı desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Çavuşoğlu, Binali Yıldırım'ın seçimlerden galip çıkacağını sözlerine ekledi.
AK Parti'nin diğer milletvekilleri de bayram sonrası İstanbul'daki seçim kampanyalarına katılacak.

İMAMOĞLU'NUN SEÇİM OTOBÜSÜNDE BURSALI VEKİL

CHP'nin Bursa milletvekilleri de yeniden sayım yapılırken gece gündüz demeden oy torbaları başında nöbet tutmuştu. Seçimin iptalinin ardından Bursalı vekillere yine İstanbul görevi düştü.
CHP'li vekillerden Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Tuzla'da, Erkan Aydın Pendik'te, Yüksel Özkan da Balkan göçmenlerinin yoğun olarak yaşadığı Bayrampaşa'da görev yapacak. Özkan da, siyaset öncesi Bal-Göç Genel Başkanlığı yaptığı için Balkan ve Rumeli Türklerinden Ekrem İmamoğlu için oy isteyecek.


İstanbul görevine en erken başlayan ise Nurhayat Altaca Kayışoğlu oldu. Dün seçim otobüsünde İmamoğlu'nun yanında yer alan Kayışoğlu, Tuzla'daki kampanyaya katıldı. Kampanya çalışmasını sosyal medya hesabından canlı yayınlayan Kayışoğlu, İmamoğlu ile seçim otobüsünde çektirdiği fotoğrafı da 'Seçilmiş İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile Tuzla'da çalışmalarımızı sürdürüyoruz' yazısıyla paylaştı.
İmamoğlu'na Tuzla'daki seçim çalışmaları sırasında büyük ilgi gösterildiğini anlatan Kayışoğlu, 'İnsanlar İmamoğlu'nu görmek için birbirleriyle yarışıyor. Müthiş ilgi var.YSK'nın aldığı iptal kararı ilgiyi daha artırdı. Bu ilgi 23 Haziran'daki seçimi kazanacağımızın göstergesi' sözleriyle izlenimlerini aktardı.
Görünen o ki İstanbul seçimleri son güne kadar kıyasıya bir yarış içinde geçecek. Bakalım hangi adayın kampanyası İstanbullulardan karşılık bularak seçimi kazanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.