Hava Durumu

İşte turizm bakanına verilecek Bursa raporu

Yazının Giriş Tarihi: 24.07.2018 07:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.07.2018 07:23

AK Parti Bursa milletvekilleri, yeni kabinenin açıklanmasının ardından bakan ziyaretlerine başlamıştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın ardından ikinci ziyareti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'a yapılmış, milletvekillerini dinleyen Bakan Ersoy da 'Bursa turizmi' konusunda rapor hazırlanmasını istemişti.
TBMM çalışmalarının ardından Bursa'ya gelen AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Kültür ve Turizm İl ve Orman Bölge Müdürlüğü'nden 'Dört Mevsim Uludağ' çalıştayı sonuç raporları hakkında bilgi aldı. Ardından da Bursa Turizm Platformu üyeleriyle Almira Otel'de cumartesi günü geniş katılımlı bir toplantı düzenledi.
Toplantıya Bursa Ticaret ve Sanayi Odası TÜRSAB, Gümtob, BUSAT, Bursa Turist Rehberleri Odası, Tarihi Hanlar ve Çarşılar Birliği, Skal Kulüp, Aşçılar Derneği başkan ve yöneticileri katıldı.
Toplantıya katılan Bursa Turizm Platformu ve BTSO Turizm Komitesi Başkanı Hasan Eker, içinde Uludağ'ın da bulunduğu turizmle ilgili 15 maddelik rapor hazırlandığını söyledi.
Raporda yer alan turizm konusunda Bursa'nın beklentileri ana başlıklarıyla şunlar:
Bursa'da 4 yılık lisans düzeyinde eğitim veren turizm fakültesinin açılması,
Mustafakemalpaşa Tümbüldek bölgesinde termal turizmin teşvik edilmesi,
'Dört Mevsim Uludağ Çalıştayı'ndaki raporların dikkate alınması, Uludağ'da bakanlıklar arasında yaşanan yetki karmaşasının sona erdirilmesi, Beyaz Cennet'te spor tesisleri yapılması,
Atatürk Stadyumu Meydanı yanındaki kapalı spor ve yüzme havuzunun bulunduğu bölgede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Türk-İslam Eserleri Müzesi'nin kurulması,
Bademli bölgesindeki belirlenen bölgenin turizm alanı ilan edilerek golf turizmine açılması,
Turist getiren uçak başına 6 bin dolarlık teşvikin Yenişehir Uluslararası Havaalanı için de uygulanması ,
Sağlık turizmine yönelik kür merkezi yatırımları ve sağlık turizmiyle ilgili zirvenin Bursa'da yapılması,
Turizm merkezi ilan edilecek bir bölgeye Disneyland gibi eğlence merkezinin kurulması,
Bakanlığın tanıtımlarında Bursa'ya ağırlık verilmesi,

Vekiller ve turizm bileşenleri birlikte sunacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ziyaretine İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ile AK Parti Bursa milletvekilleri Müfit Aydın, Zafer Işık, Ahmet Kılıç, Osman Mesten, Mustafa Esgin, Atilla Ödünç ve Vildan Yılmaz Gürel katılmıştı. Hazırlanan Bursa Turizm Raporu, aynı milletvekilleri tarafından yarın Bakan Ersoy'a sunulacak bu görüşmeye Bursa'da rapora katkı sağlayan turizm platformunun temsilcileri de katılacak. Bursa Turizm Platformu Başkanı Hasan Eker, raporu 3 saatte hazırladıklarını belirterek, 'Sürenin kısa olduğuna bakmayın bu aslında 3 yıllık bir birikimin sonucu. Eldeki hazır verileri çalışmaları toparlayarak rapor haline getirdik. Bursa olarak ödevimizi iyi çalıştık. Yeni bakanımızın turizmin içinden gelmesi dolayısıyla olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyorum' dedi.

Şehir Hastanesi için ulaşım uyarısı

AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, hafta sonu inşaatı devam eden 460 bin metrekare kapalı alana sahip bin 355 yatak kapasiteli Şehir Hastanesi'ni ziyaret ederek, Sağlık İl Müdürü Dr. Özcan Akan'dan bilgi almıştı. Dr. Esgin, 4 bin işçinin geceli gündüzlü çalıştığı hastanenin açılışının erkene alınması için yoğun çaba sarf ettiğini belirterek, hastanenin 2019 sonbaharı yerine haziran ayında açılabileceği müjdesini vermişti.
Dr. Esgin'in bu açıklaması üzerine İMO Karayolları komitesinde de yer alan İnşaat Mühendisi Cengiz Duman'dan bir uyarı geldi. 'Hastane tamamlandığında nasıl ulaşılacağı sorusuna net cevap bulamıyoruz' diyen Duman, ulaşım yatırımlarına bir an önce başlanması gerektiğini söyledi.
Duman, ' Bursaray Emek istasyonu devamında Geçit - Balat ve Şehir Hastanesi olarak uzatılacak 4 istasyonun planlandığını bildiğimiz halde maalesef herhangi bir başlangıç göremiyoruz. Planlanan raylı sistemin projelendirme, ihale süreci, yer teslimi, imalat ve devreye alma - test işlerini düşünecek olursak 2 yılı aşkın bir zaman diliminden söz edebiliriz' dedi.
Şehir Hastanesi'ne kadar uzanacak bu hattın yapımı için tıpkı şehir hastanesi gibi merkezi ödenekle yapılması önerisinde bulunan Duman, hastane bittiğinde ulaşım sorunu çözülmezse büyük problemler yaşanacağını savundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.