Hava Durumu

İYİ Parti'nin Bursa vitrini ve yerel seçim stratejisi

Yazının Giriş Tarihi: 03.11.2018 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2018 08:10

İYİ Parti, henüz kuruluş aşamasında girdiği erken seçimlerde, Bursa'da genel oy oranının 2,6 puan üzerinde oy alarak 2 milletvekili çıkarmayı başardı.
Birinci yaşını kutlayan İYİ Parti, yaklaşan yerel seçimler öncesi teşkilat kadrolarını güçlendirmek için genel idare kurulundan başlayarak il, ilçe, mahalle örgütlerinde güçlendirme ve yeniden yapılanma süreci başlattı.
Türkiye genelinde başlatılan çalışmayla, il ve 17 ilçe yönetimleri tavsiye kararları doğrultusunda gönüllü istifa süreci sonuçlandı ve yeni atamalarla kadrolar oluştu. İl Başkanlığı görevine Dr. Yahya Bahadır getirilirken, 17 ilçe başkanlıklarına atamalar yapıldı. 10 ilçe başkanı tekrar göreve devam ederken, Yıldırım, İnegöl, Kestel, Gürsu, Orhaneli, Karacabey ve Yenişehir'de ilçe başkanları değişti.
Bundan sonraki ilçe yönetim kurulları, mahalle sokak ve sandık temsilciliklerine kadar uzayacak süreç 15 gün içinde tamamlanacak.
İl Başkanlık Kurulu üyeleri ve ilçe başkanları dün düzenlenen toplantı ile basına tanıtıldı. Açılış konuşmasında, İYİ Parti'nin Türkiye'yi bu kötü gidişten kurtaracak umut vadeden tek parti olduğunu savunan Dr. Yahya Bahadır, yerel seçimlerde iddialı oldukları mesajını verdi.
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı olan Ahmet Kamil Erozan'ın katılmadığı toplantıda, siyasi mesajları verme görevini Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu üstlendi.
Tatlıoğlu'na göre Bursa'nın 10 yıldır siyaseten sahibi yok. Belediye başkanları ikinci plana itilmiş durumda. Şehircilik anlamında devletin bir yatırımı yok. Hikmet Şahin'den sonra da vizyon sahibi bir başkan gelmedi.
1999 yılında Büyükşehir Belediye başkan adayı olduğunu ve kendi projelerinin yakınından geçen bir proje göremediğini vurgulayarak, '21'nci yüzyılda yol üzerinde ray olur mu?' sorusuyla T2 hattını eleştirdi.
Bursa'da adaylıklar üzerinden hiçbir parti ile formel ittifakları olmayacağını ifade eden Tatlıoğlu, bazı noktalarda yaşanabilecek işbirliklerine de şu örneği verdi:
'Gürsu İlçe Başkanımız Hatice Hanım oturup konuşup başka bir partiliyi meclis üyesi yapabilir. Bizim buna nasıl bir itirazımız olabilir. Ama şöyle bir şey yok; herhangi bir ilçede veya Bursa Büyükşehir'de A parti ile ittifak yaparak aday göstermemek gibi şey yok ve olmayacak'

'BOZTEPE VE ALTEPE İLE GÖRÜŞÜLMEDİ'

Bursa kamuoyu son günlerde, Mustafa Bozbey'in CHP tarafından Nilüfer'de aday gösterilmediği taktirde İYİ Parti'yi tercih edeceği konuşuluyor.
Merak edilen bu konuyu da gazetecilerin sorusu üzerine İsmail Tatlıoğlu yanıtladı. Bozbey'in 1999 yılından beri belediye başkanlığı yaptığını ve Nilüfer seçmeni tarafından başarılı bulunduğunu vurgulayan Tatlıoğlu, ' Ancak ne benim, ne il ve ne de ilçe teşkilatı olarak kendisi ile bir görüşmesi söz konusu değildir. Şu an için bu doğru da değildir' dedi.
MHP eski Milletvekili Necati Özensoy'un Nilüfer'den aday gösterileceği ile ilgili soruyu da gülümseyerek karşılayan Tatlıoğlu, 'Her yere yakışır bir arkadaşımızdır. Sayın Özensoy'un bir yerden aday olması da bize şeref katar' sözleriyle memnuniyetini dile getirdi.
Peki ya Recep Altepe? sorusuna da şu yanıtı verdi:
'Samimiyetle söylüyorum biz Sayın Altepe ile görüşmedik. Bu bir isteme- verme meselesidir. İsterken de itibarı düşürmemek lazım bir usulü kaidesi var. Bizim Sayın Recep Altepe ile de şahsen bir görüşmemiz söz konusu değildir. Beğenenler vardır. Beğenmeyenler vardır ama Bursa'da 13,5 yıl belediye başkanlığı yapmış biridir. Görüşmedik ama ihtiyaç duyarsak görüşebiliriz. Ama şu anda ihtiyaç duyulmuyor'
Gazetecilerin neden net yanıtlar alamıyoruz sorusu üzerine de, Tatlıoğlu, Emin Balkan ve Hasan Ertürk ile görüştüklerini açıkladı.

SEDAT YALÇIN PROJELERLE GELİYOR

AK Parti Bursa il örgütünde en uzun süreli başkanlık görevini yürüten Sedat Yalçın, büyükşehir aday adayı olacağını açıkladı.
Sönmez Medya'yı ziyaret eden Sedat Yalçın, hem il başkanlığı hem de geçen yerel seçim döneminde, açıkladığı Bursa Vizyonu çalışmasıyla bu konuda oldukça deneyim sahibi. Bursa'nın sorunlarını biliyor ve buna uygun çözüm önerilerini de anlatıyor.
Yalçın ulaşımdan turizme, yatırımdan çevre sorunlarına kadar kent sorunları yelpazesine çözüm için şeffaf yönetim anlayışının getirilmesi gerektiğinin altını çiziyor.
Kentsel dönüşümde köklü değişikliklere ihtiyaç olduğunu ifade eden Sedat Yalçın'a göre, köklü çözümün yolu eko-şehir özelliği taşıyacak 7-8 uydu kent projesinden geçiyor. Bunlardan biri de mutlaka deniz kıyısında olmalı. Yeşil ve sosyal donatı alanları oldukça yüksek tutulacak bu uydu kentler sayesinde kent yoğunluğu azaltılmış olacak.
Ulaşım için de hükümetin devreye girmesi gerektiğini kaydeden Yalçın, metro konusunun İstanbul ile aynı havuzda ele alınması gerektiğini söyledi.
Yalçın'ın en çok üzerinde durduğu konu ise kent bilgi sisteminin kurulması. Belediye ve tüm kurumlar tüm verilerini bu sisteme girecek. Önümüzdeki süreçte bakanlıklar da kentleri bu sistem üzerinden denetleyecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.