Hava Durumu

'Kırgınlıkları giderip, güzel umutlarla yola çıkacağız'

Yazının Giriş Tarihi: 23.01.2019 08:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.01.2019 08:27

Yıldırım, Bursa'nın merkez ilçeleri arasında AK Parti'nin en yüksek oy oranına ulaştığı bölge. 2014 seçimlerinde, İsmail Hakkı Edebali yüzde 50,4 oy oranıyla belediye başkanlığı koltuğuna otururken, en yakın rakibi olan MHP yüzde 25,9, CHP ise yüzde 16,68 oy alabilmişti.
Cumhur ittifakıyla birlikte MHP'nin aday göstermediği Yıldırım'da, ilçe başkanlığından istifa eden Oktay Yılmaz, AK Parti'nin adayı oldu.
Erzurum doğumlu olan Yılmaz'ın çocukluk ve gençliği Yıldırım'da geçmiş. İmam Hatip Lisesi mezunu olan Yılmaz, Kırıkkale'deki üniversite eğitiminin ardından makine mühendisi olarak yine Bursa'ya dönmüş.
Gençlik yıllarından beri sivil toplum kuruluşlarının içinde yer alan Yılmaz'ın AK Parti yolculuğu 2006 yılında başlamış. Osmangazi İlçe Başkanlığı'nda 3 dönem başkan yardımcılığı, ardından meclis üyeliği son olarak da Yıldırım İlçe Başkanlığı görevi yapan Yılmaz, Sönmez Medya'yı ziyaretinde seçim stratejisini anlattı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve diğer ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek geçen hafta seçim bildirgesi ve projelerle ilgili startı vermişti. Oktay Yılmaz, birkaç toplantı daha yapılacağını belirterek, 10 gün içinde büyükşehrin ve ilçe belediyelerinin projelerinin hazır hale geleceğini söyledi.
CHP ve İYİ Parti'nin henüz Yıldırım adayını açıklamadığını hatırlatarak, 'Şu anda rakibim yok' esprisi yapan Yılmaz, 'Seçim sandıkta kazanılır. Yıldırım güçlü olduğumuz yer ve şu anda oluşan sinerji de gücümüzü arttırıyor' dedi.
Başarı için gönül kırgınlıkları varsa bunların düzeltilmesi gerektiğine işaret eden Oktay, geleceğe dönük güzel umutlarla yol alacaklarına işaret etti.
Yıldırım'ın en önemli sorunlarından biri plansız kentleşme ve kaçak yapılar. Özgen Keskin döneminde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları İsmail Hakkı Edebali döneminde de devam etti.
Oktay'a göre, sorunu sadece planlama olarak görmek eksiklik olur. Çünkü sorunlar çok boyutlu ve sosyal yönleri daha fazla. O yüzden kentsel dönüşüm projelerinin irdelenerek uygulanabilirlikleri incelenecek. Halktaki karşılıklarına tekrar bakılacak.
Özgen Keskin ve İsmail Edebali ile görüştüğünü de kaydeden Oktay'ın 'Herkesin tarzı, yoğurt yiyişi farklı olabilir. Bizim kendi bakışımız olacak' sözleriyle kentsel dönüşümde yeni gelişmeler olacağının işaretini verdi.

MÜSİAD'DA GÜRSES BAYRAĞI ALPAY'A DEVREDİYOR

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi 25 Ocak'ta genel kurul yapacak. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak ve MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan'ın da katılacağı genel kurulda, 2 dönem yani 4 yıldan beri şube başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Mustafa Gürses, bu görevini Nihat Alpay'a devredecek.
Sönmez Medya'yı ziyaret ederek genel kurul davetiyesini ileten halef ve selef başkanlarla ekonomi sohbeti yapma fırsatı da bulduk. Gürses'e göre, Türkiye ve Bursa katma değerli üretim yaptığı sürece ekonomi çarkları dönmeye devam edecek. Bu yıl toparlanma beklenenden daha hızlı gerçekleşecek.
Gürses, MÜSİAD Başkanlığı görevinden ayrılsa da BTSO Yüksek İstişare Kurulu'nda yine Bursa ekonomisi için çalışmalarını sürdürecek.

TURİZM ZİRVESİ SONUÇ RAPORU YAYINLANDI

Bursa'da geçen yıl 18-21 Ekim tarihlerinde düzenlenen 3'üncü Turizm Zirvesi ve 1'inci Turizm Fuarı, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmeyi başarmıştı.
Bursa Turizm Platformu öncülüğünde gerçekleşen zirvede, marka kentten konaklama potansiyeline, yerel yönetimlerin turizme bakışından, tarihi çarşılara, turizmde dijital pazarlamadan, sağlık turizmine kadar birçok konu masaya yatırılmıştı.
Bursa Turizm Platformu ve Zirve Koordinatörü Hasan Eker, hazırlanan sonuç raporunu gönderdi. Zirvede yapılan konuşmaların yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Valiliği ile sivil toplum kuruluşlarının yapması gerekenler ayrıntılarıyla açıklandı.
Oldukça hacimli olan kitabı inceledikten sonra önümüzdeki günlerde bununla ilgili ayrıntıları size aktaracağım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.