Hava Durumu

Kültür ve Turizm Bakanı Uludağ raporu istedi

Yazının Giriş Tarihi: 19.07.2018 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.07.2018 08:08

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesinde Kültür ve Turizm Bakanı olarak görevlendirilen Mehmet Ersoy, Türkiye'nin en büyük turizm şirketlerinden birinin sahibi. Dolayısıyla sektörü en yakın tanıyan ve sorunlarını da iyi bilen bakan olarak yapacağı çalışmalar merakla bekleniyor.
Bursa da son yıllarda tarım ve sanayinin ardından rotasını turizme çevirdi. Uludağ'dan sağlık ve termal turizmine kadar birçok alanda Bursa'nın beklentileri var.
Bursa'nın sorunlarının çözümü için kolları sıvayan AK Parti Bursa milletvekillerin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın ardından ikinci ziyareti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'a oldu.
Ziyarete en son kabinede başbakan yardımcılığı görevini yürüten ve yeni mecliste İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanlığı'na getirilen Hakan Çavuşoğlu ile AK Parti Bursa milletvekilleri Müfit Aydın, Zafer Işık, Ahmet Kılıç, Osman Mesten, Mustafa Esgin, Atilla Ödünç ve Vildan Yılmaz Gürel katıldı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un makamındaki kutlama ziyareti kısa sürede Bursa ve Uludağ zirvesine dönüştü. Bakan Ersoy'un Bursa ve Uludağ ile ilgili bilgisi Bursalı vekilleri şaşırttı. Uludağ ile ilgili pistlerin durumundan otopark sorununa kadar birçok konuda bilgi sahibi olan Bakan Ersoy, vekillerden bir hafta içinde hem Uludağ hem de Bursa turizmi ile ilgili rapor istedi.

İkbal değil hizmet

Görüşmeyi değerlendiren Hakan Çavuşoğlu, yeni bakanın Bursa ve Uludağ ile ilgili detaylı bilgisi ve sektörden gelmesinin Bursa için avantaj olduğunu belirterek, Bakan Ersoy'u Bursa'ya davet ettiklerini söyledi. Çavuşoğlu, 'Uludağ ile ilgili geçen ocak ayında bir eylem planı hazırlamıştık. O çalışmalar devam ediyor. Tarım bakanımızla birlikte turizm bakanımızı da önümüzdeki günlerde Bursa'da ağırlayacağız. Sezon başlamadan yapılması gerekenleri ele alıp değerlendireceğiz' dedi.
AK Partili vekillerin toplu yaptığı ziyaretlerin önemini de vurgulayan Çavuşoğlu, siyasette birlik ve beraberliğin önemli olduğunun altını çizdi. Çavuşoğlu, 'Bütün arkadaşlar olarak aynı hedefe vurursanız oradan netice alırsınız. Bizler bu işi ikbal değil hizmet aracı olarak görüyoruz. Hizmet düşüncesiyle hareket ederseniz Allah zaten size gerekeni verir' diye konuştu.

Sağlık turizmi adımı

Bakan Ersoy'a ziyarette bulunan Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Türkiye'de sağlık turizmini ilk dile getiren ve proje olarak sunanlardan biri. 2011'de Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda bu süreci başlattığında insanlar tarafından fantastik bir olay olarak bakılıyordu. Ardından BUSAT yani Sağlık Turizmi Derneği Başkanlığı görevini de yapan Esgin, '100 milyar dolarlık pazardan Bursa neden pay almasın' diye soruyordu. 4 yıl sonra sağlık turizmi ülke politikası oldu ve 2023 hedeflerine 20 milyar dolarlık hedef konuldu.
Dün Torba Yasa içine sağlık turizmi ile ilgili bir düzenleme de alındı. Düzenleme ile Sağlık Bakanlığı yönetiminde Uluslararası Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi kurulacak. Düzenlemenin kamu hastanelerinin sağlık turizmiyle ilgili olduğunu kaydeden Esgin, şirket kurulmasının hem kamu hem özel sektörle ilgili önemli bir adım olduğunu ve farkındalık yaratacağını söyledi.
Bakan Ersoy ile yaptıkları görüşmeyi de değerlendiren Esgin, Bakan Ersoy'un sektörden gelmesiyle ilgili avantajı en iyi biçimde kullanacaklarını ifade ederek,'Bakanımızın rapor talebi üzerine TÜRSAB, BTSO'nun ilgili komiteleri ve BUSAT'ı harekete geçirdik. Ortak rapor en kısa sürede hazırlanıp sunulacak' dedi.

Demokraside basının gücü bu sergide

Türkiye, 15 Temmuz 2016'da FETÖ terör örgütünün darbe girişimini milletimizin kararlı duruşuyla engelleyerek, dünyaya demokrasi dersi verdi. Ülkeyi karanlığa gömmek isteyen girişimin önlenmesinde basın etkisi de yadsınamaz.
Aralarında gazetemiz Bursa Hakimiyet'in de bulunduğu Bursa basını da darbeye karşı demokrasiden yana tavrını koyduğu haber ve manşetlerin unutulmaması için 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kutlamaları kapsamında Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Basın İlan Kurumu Bursa Şube Müdürlüğü tarafından "15 Temmuz ve Manşetler" sergisi açıldı.
Yaya ve araç trafiğinin en yoğun olduğu 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda açılan sergiyle hain darbe girişimi gecesi yaşananlar topluma bir kez daha hatırlatılıyor.
Serginin açılmasında emeği geçenleri bir kez daha kutluyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.