Hava Durumu

Lütfen başımıza icat çıkarın

Yazının Giriş Tarihi: 02.05.2019 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.05.2019 08:05

Sen yıllarca, hatta ne yılları atasözü haline geldiğine göre, belki yüzyıllar boyunca çocukların hayallerini 'başımıza icat çıkarma' diye körelt, ardından elin oğlu, evin garajında dünyaya hükmedecek buluşlara imza attı diye hayıflan...
Üstelik o elin oğlu dediğin ana sınıfından beri hayal kurmasını geliştirecek imkanlara sahip. Onları anne ve babası elinden tutup, doğa tarihi müzesinden, uzay araştırmaları merkezine kadar dolaştırarak büyütürken, bizler hafta sonunda AVM'leri birlikte dolaştığımız yancılar haline getirdik çocuklarımızı...
Neyse ki son yıllarda çocukların hayal gücünü geliştirmenin ne kadar önemli olduğunu anladık. Bursa da bu konuda farkındalık yaratan kentlerden biri oldu. Hayvanat bahçesi, müzeler ve ardından Büyükşehir Belediyesi'nin son yıllarda en önemli yatırımlarından biri olan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) kuruldu. Öylesine ilgi gördü ki Bursa örneği, diğer kentlere bakanlık tarafından model olarak gösterildi ve Türkiye'nin dört bir yanına yayıldı.
Şimdi Bursa, BTSO'nun öncülüğünde yaptırılan Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM) açılış için gün sayıyor.


BTM, kurulduktan hemen sonra ilgiyi daha da artırmak amacıyla Bursa Bilim Festivali organizasyonuna başladı. Bu yıl 8'incisi düzenlenecek olan 'Dijital Türkiye' temalı Turkish Airlines Science Expo bugün kapılarını açıyor. 4 gün sürecek festivalde çocukları ve gençleri bilimle tanıştırmak hayal güçlerini geliştirmek için onlarca etkinlik yer alacak.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geçen yıl 195 bin ziyaretçi ve 94 bin atölye çalışmasının yapıldığı festivalin çıtasını bu yıl 200 bin ziyaretçi ve 100 bin atölye çalışmasına yükseltti.
Festivalin tanıtım toplantısında bana göre en anlamlı değerlendirmeyi Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger yaptı:
'Hayal gücü her şeydir. Zekanın gerçek gücü bilgi değil hayal gücüdür. Hantallaşmasına izin vermeyin. Bilim merakla başlar hayalle devam eder ve icatla sona erer'
Evet, çocuklar; hayal edin ve başımıza icat çıkarın. Tüm umudumuz sizde...

CUMHURBAŞKANI'NDAN BURSASPOR UYARISI

AK Parti'nin yerel seçim sonuçlarını değerlendirdiği Kızılcahamam'daki 28'inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Bursa teşkilatı açısından oldukça verimli geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, önceki gün düzenlediği toplantıda görüşmeleri tüm ayrıntılarıyla anlattı.


Aktaş'ın anlattığı bir anekdot ise Bursaspor ile ilgiliydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aktaş'ın yanı sıra AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ile Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu, Gençlik Kolları Başkanı Tarık Köse ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Yıldız'ın bulunduğu Bursa heyetiyle görüşmeye beyaz gömlek ve yeşil kravatla geldi.
Salman, beyaz gömlek ve yeşil kravatı gösterip 'Bursapor renkleri olmuş. Teşekkür ederiz' deyince futbolla oldukça yakından ilgilenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bursaspor iyi gitmiyor. Yukarıdaki takımları yenemiyorsunuz. Dikkat edin düşersiniz' sözleriyle uyarıda bulundu.

BURSA, BAYRAMI GÜZEL KUTLUYOR

Bursa, demokrasi geleneklerinin en güzel sergilendiği kentlerden biri ve resmi tatil ilan edilmeden önce bile 1 Mayıs Bursa'da hep bayram havası içinde kutlanırdı. Dün yine o günlerden birini daha yaşadık.
Resmi adıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için güneşli havanın da etkisiyle Bursalılar, 1 Mayıs için Kent Meydanı'na akın ettiler. Atatürk Stadyumu Meydanı önünde toplanan kortej, polisin geniş güvenlik önlemi aldığı Darmstadt Caddesi'ni Suriyelilerin meraklı bakışları altında geçerek Kent Meydanı'na kadar yürüdüler.


Hem toplanma sırasında hem de Kent Meydanı'nda bir yandan halay çeken diğer yandan ellerindeki pankart ve dövizlerle sorunlarını anlatan işçilerin bu yıl üzerinde durdukları konu, hükümetin hazırlamakta olduğu kıdem tazminatı konusu oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.