Hava Durumu

Merinos AKKM'de 'Mustafa'nın günü

Yazının Giriş Tarihi: 27.01.2019 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.01.2019 08:17

Bir haftadan beri Bursa'nın dört bir yanındaki billboardlarda ve afişlerde 'Mustafa, sonuna kadar Bursa' sloganı yer alıyordu.
Merinos AKKM'deki tanıtım toplantısında CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından sahneye çıkan CHP'nin Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey, aynı temanın işlendiği ve Anadolu Üniversitesi'nden bir uzmanın hazırladığı söylenen 2 dakikalık tanıtım filminin ardından konuşmasına 'Ben, Mustafa' diye başladı ve devam etti:
'Hani o billboardlarda gördüğünüz Mustafa var ya, o benim işte! Evinizden, sokağınızdan, mahallenizden biri... Sizden biri... Girdiği tüm seçimleri, siz değerli halkımızın desteği ile her seferinde oylarını artırarak kazanmış biriyim. Şükürler olsun.Bir kardeşiniz, ağabeyiniz, arkadaşınız, evladınız Mustafa'yım..'
Aslında, Bursalılar, billboardlarda yer alan Mustafa'nın Bozbey olduğunu biliyorlardı ama yine kampanya ruhuna uygun strateji böylece tamamlanmış oldu.
Bozbey, konuşmasında, Bursa'nın genel bir değerlendirmesini yaparak, temel mesajının 'İnsan için şehir' mottosu olduğunu anlattı. Ulaşımdan, sanayiye, sosyal belediyecilikten kültür sanata ve yeniden yeşil Bursa'ya kadar yapacağı çalışmalar için 'İşte 20 yıllık karnemiz ortada' sözleriyle Nilüfer'deki başkanlık dönemine işaret etti.
Bozbey'den önce salona seslenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk kez Bursa ile ilgili bu kadar uzun bir konuşma yaptığına şahit olduk. Kılıçdaroğlu, askeri fabrikaların özelleştirilmesiyle ilgili eleştirileri dışında, konuşmasının tamamını Bursa'ya ve Bozbey'e neler yapması gerektiği ile ilgili bir nevi yol haritasına ayırdı. En önemli mesajı ise 'Bursa demek cumhuriyet demek' sözleriyle 1926'da Bursalıların aldığı uçağa 'Yeşil Bursa' adının verilmesini ve Ahmet Hamdi Tanpınar'ın 'Büyük ve zümrütten yontulmuş bir kadeh gibidir Bursa' dizeleriyle verdi.
Son 10-15 yılda Bursa'nın beton ormanına dönüştüğünü savunan Kılıçdaroğlu, Bozbey'den 'Kimsenin aç yatağa girmediği, kul hakkının yenilmediği, rantçı değil, halkçı bir belediyecilik' istediğini söyledi.

İYİ PARTİ DESTEĞİ VE DERMAN BELEDİYECİLİĞİ

Tanıtım toplantısıyla ilgili notlara gelince...
*Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin 1623 koltuklu en büyük salonu Osmangazi'de oturacak yer kalmamış, merdivenler ve koltuk kenarları ayakta bekleyenler tarafından doldurulmuştu.
*Gazeteciler kıyaslama yapmayı sever. Kıyaslanacak toplantı ise geçen hafta yine aynı salonda AK Parti tarafından yapılmıştı. Gazeteci arkadaşların gözlemine göre, AK Parti'de daha fazla katılım vardı. Gerekçesi ise 17 ilçeden gelen partililerin olmasıydı. CHP'liler ise sadece Bozbey'in büyükşehir adaylığı için bir araya gelmişlerdi.
*Katılım demişken Millet İttifakı adayı olan Bozbey'in tanıtım toplantısına İYİ Parti GİK Üyesi ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan ve İYİ Parti İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır da katılarak, protokol sırasında oturdu. Finaldeki selamlamada sahnede yer aldılar.
*Bozbey'in adaylığı CHP'lilerde birleştirici etki yaratmış. Uzun zamandır toplantılarda görmediğimiz eski ilçe başkanları Ali Nihat Irkörücü ve Ahmet Memişoğulları gibi eski tüfek CHP'liler de Merinos'taydı.
*Bozbey, adaylığı açıklandığı ilk günden beri araçlarında CHP bayrağı veya amblemi kullanmıyor. Giydirme yapılan yeni araçların da, kampanyanın ana sloganı bu kez 'Mustafa, sonuna kadar Bursa'ya yine öncelik verilirken, ilk kez 'Derman belediyeciliği' sloganını da gördük.

HALKOYUNLARI EKİBİNİN MESAJI

Kılıçdaroğlu'nun salondaki yerini almasının ardından Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisi başladı. 64 dansçıdan oluşan ekibin Orta Asya'dan Balkanlar'a kadar uzanan figürlerin yer aldığı gösteri deyim yerindeyse nefes kesen türdendi.
Gösteriden etkilendiği anlaşılan Kılıçdaroğlu da, konuşmasının hemen başında, 'Görkemli Türkiye Cumhuriyeti devletinin ne kadar büyük bir kültüre sahip olduğunu gördük' sözleriyle anlattı.
Kimseyi ötekileştirmeden, kavgadan uzak birlikte yaşamak için karşılıklı hoşgörü içinde bulunulması gerektiğine de işaret eden Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda da yine halk oyunları ekibini kültür ve sanat belediyeciliğe örnek olarak gösterdi.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.