Hava Durumu

Merinos AKKM'ye profesyonel bakış

Yazının Giriş Tarihi: 27.12.2017 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.12.2017 08:03

Günümüzde ülkeler arası rekabet, kentler arası yarışa dö-nüştü. Kentlere değer katan ise bünyelerinde barındırdıkları prestij yapılardır.
Cumhuriyetin Bursa'daki en önemli eserlerinden biri olan Merinos fabrikası, zaman içinde Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ne dönüşerek, Bursa'nın prestij eserleri arasındaki yerini aldı. Erdoğan Bilenser'in Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde kaçırılan tren merhum Hikmet Şahin döneminde yakalanarak, 150 milyon dolarlık harcamayla ortaya çıkan bu eser sayesinde, Bursa, kongre ve kültür merkezine sahip 7 il arasındaki yerini aldı.
O dönemdeki eleştirilere rağmen Hikmet Şahin dünyanın birçok bölgesindeki bu tür yapıları inceleyip, bu eserin ortaya çıkmasını sağladı.
Ancak, böylesine bir eseri rantabl olarak kullanabildik mi?
Bu soruya verilecek yanıtın toplumun birçok kesiminden hayır şeklinde olacağından eminim.
Dün konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da aynı görüşte olduğunu açıklamalarıyla dile getirdi.
Ve bir adım daha atarak, buranın işler hale getirilmesinin sadece Bursa Büyükşehir Belediyesi ve yönetimin meselesi değil, tüm Bursa'nın sorunu olduğunun altını çizdi.
Son 7 yıllık rakamlara baktığınızda, yüzde 82 doluluk, 777 etkinlik ve yılda 564 bin katılımcı sayısı hiç fena değil diyebilirsiniz.
Maalesef bunların birçoğu koskoca kongre ve kültür merkezini panayıra dönüştüren etkinliklerdi.
Başkan Aktaş , bundan sonra, Merinos'ta derneklerin yöresel günlerinin yapılmayacağını açıklaması önemli bir karar. Aktaş, etkinlikleri düzenleyen ve birçoğu hemşeri derneği olan sivil toplum kuruluşlarını da kırmak istemiyor. Formata uygun yeni bir mekan bulunması için çalışma da başlatmış.
Asıl önemlisi ise Merinos AKKM'nin geleceği.
Başkan Aktaş'ın önceliği tanıtım atağı. Dünyanın önemli fuarlarında stantlar açılarak tanıtım yapılacak ve en önemlisi profesyonellerle işbirliği. Bu konuda önyargıları olmadığının altını çizen Aktaş, anlaşmalara açık olduklarının mesajını verdi.
Aktaş, merak edilen ve bazı çevreler tarafından zaman zaman dile getirilen özelleştirme önerileri sorumuzu, bunun uzun soluklu bir süreç olduğunu vurgulayarak yanıtladı. Aktaş, 'Bu tür yerlerin özelleştirilmesi taraftarıyım. Bu tür yerler sabah 08.00 akşam 17.00 mantığıyla idare edilmiyor. Bizim ekibimizi geliştirerek mevcutla yürümek durumu var. Burada belediye yönetiminin de koyacağı irade önemli. Bizim bu manada profesyonellerle buluşmamız lazım. Zaman içinde böyle bir dönüşüm gerçekleşebilir' dedi.

'Samanlıkta yatıp padişah rüyası görülmez'

Aktaş'ın başkan koltuğuna oturduğu süre 53'üncü günü doldurdu. Bu süre içinde 11 ilçeyi ziyaret eden Aktaş, Cuma günü 4 dağ ilçesinde incelemelerde bulunacak. Önümüzdeki hafta Osmangazi ve Yıldırım ziyaretleriyle bütünşehir turu tamamlanmış olacak. Aktaş'ın bu ziyaretlerde dikkat çektiği temel konu Büyükşehirin koordinatör olması. Aktaş, belediyelere seslenerek, 'Lütfen bizi ilçe belediyesi gibi düşünüp mahalleye vatandaşa dokunan konularla gelmeyin. Sizler üretin. Bizler altyapıda, imarda, kentsel dönüşümde, ulaşımda, turizmde, kent ekonomisiyle ilgili daha çok projelerle uğraşalım' dedi. 'Hangi belediyeye giderseniz gidin, git büyükşehir halletsin anlayışı var' diyen Aktaş, 'Adının büyükşehir belediyesi olması, bütün her şeyi sarmalayacağı anlamına gelmez. İlçe belediyelerine söylüyorum, sizin sorumlu olduğunuz saha var. Bazı gittiğimiz yerlerde 3 sene önce verilen sözleri hatırlatıyorlar. Biz işin rantabltesine bakıyoruz. Bütçe gerçekliğiyle bunu yapmak istiyoruz. Canım her gece Bursa'yı yıkıp ertesi gün inşa etmek istiyor. Ama samanlıkta yatıp padişah rüyası görülmez' diye konuştu.

'Otelde yer bulmak için benden yardım istediler'

Başkan Aktaş, geçtiğimiz günlerde açılan Endüstri Fuarı'nı gezdiğini ve katılımcılarla görüştüğünü de ifade ederek, fuar sayısının artırılması gerektiğini vurguladı. Antalya'nın geçen yıl 27, Bursa'nın ise 13 fuar düzenlediğini vurgulayan Aktaş'a göre, Bursa'daki fuar sayısı kent ölçeğine göre 50 olması gerekiyor.


Fuarlardan Bursa'nın tüm sektörlerinin yararlandığının da altını çizen Aktaş, endüstri fuarı döneminde, otellerde yer bulamayanların kendisini arayarak yardım istediklerini de söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.