Hava Durumu

MHP İl Başkanı Topçu Cumhurbaşkanı'ndan ne istedi?

Yazının Giriş Tarihi: 12.04.2018 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.04.2018 08:01

'Cumhur' ittifakı sonucu AK Parti ile MHP arasındaki bahar havası devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a özellikle dış politika ve terörle mücadelede en büyük destek de MHP lideri Devlet Bahçeli'den geliyor.
Baia Hotel'de düzenlenen Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu olan MHP Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu, partisinin yerel ve genel siyasetteki görüşlerini açıkladı.
15 Temmuz'da ortaya çıkan ihanet şebekelerinin işgal, iç savaş planlarıyla Türk milletinin beka meselesinin ortaya çıktığını ifade eden Topçu, bu bakış açısı dolayısıyla ittifakın ortaya çıktığını ve Erdoğan'a yönelik eleştirilerin ötelendiğini vurguladı.
MHP ve Topçu'nun genel siyasetteki bu yaklaşımı konu yerel yönetimlere gelince değişiyor.
Bursa'nın kötü değil, çok kötü yönetildiğini savunan Topçu'ya göre, 'Ben yaptım oldu' mantığıyla kentin geleceğine ihanet edecek işler yapılıyor. Bu nedenle de önümüzdeki dönemde belediyelerde iktidar olanlar büyük hüsran yaşayacaklar.
Yıllardan beri Bursa'nın genel bütçeden istediği payı alamadığını anlatan Topçu, 'Bursa üvey evlat muamelesi görüyor' sözlerini geçtiğimiz yıllarda ilk kez kendisinin dillendirdiğini söyledi.
Bursa'nın sorunları arasında ilk sırayı ulaşım ve kentsel dönüşümün aldığına dikkat çeken Topçu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümete bir çağrısı var:
Büyükşehir Belediyesi'nin 6 milyar lirayı geçen borcu olduğunu ve bu nedenle de yatırım yapamadığını ifade eden Topçu, 'Geçen hafta meclisten bir milyar liralık borçlanma yetkisi alındı. MHP'li üyeler buna ret oyu verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetten bir defaya mahsus olmak üzere Bursa'nın borçlarının yarısının karşılanması çağrısında bulunuyorum' dedi.

Yerelde ittifak yok, adaylar erken açıklanacak

Genel merkezle sürekli temas halinde olduklarını ifade eden Tevfik Topçu, yerel seçimlerde ittifakın söz konusu olmadığının altını özellikle çizdi. Tüm ilçeler için yakında adaylarını açıklayacaklarını söyleyen Topçu, 'Seçimlere 6 ay kala tüm adaylarımız belli olacak. Ramazan ayında 6-7 adayımızı açıklayacağız' dedi.
Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinin daha erken yapılabileceğini ifade eden Topçu, yerel seçimlerde yaşanacak çekişmenin genel seçimlere olumsuz yansımaması için bunun yararlı olacağını da ifade etti.

Yarım kalan hikaye tamamlanacak mı?

Toplantıda Topçu'ya önümüzdeki dönemde aday olup olmayacağı da soruldu, o da samimiyetle yanıtladı. Topçu, 7 Haziran 2015'teki seçimlerde Bursa Milletvekili seçilmiş, seçimlerin kasım ayında yenilenmesi nedeniyle beş buçuk ay milletvekilliği yapabilmişti. Partisinde hiçbir görevi bugüne kadar kendisinin talep etmediğini ve milletvekilliği başvurusunu bile 15 gün süre kala yaptığını belirten Topçu, 'Yarım kalan bir hikaye var tamamlaman lazım' diyenler olduğunu hatırlattı. Topçu'nun bir sitemi de var: 'MHP İl Başkanı Tevfik Topçu isminden ben de yoruldum. Artık bu görevi de önümüzdeki dönemlerde başkaları yapsın...'

Yunuseli Havaalanı için yeni öneri...

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi sonrası Bursa'da en çok tartışılan konu Yunuseli Havaalanı oldu. Dile kolay, kent içinde bir milyon 400 bin metrekarelik bir alan. Aktaş'ın düşük yoğunluklu konut alanı teklifinin ardından eğitim vadisi, sağlık serbest bölgesi ve savunma sanayi teknoparkı önerileri geldi.
Ulaşım ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu ile ilgili projelerinden tanıdığımız İMO Ulaşım Komisyonu Üyesi Cengiz Duman da 2013 yılında hazırladıkları kentsel dönüşüm projesini hatırlatarak, yeni bir öneri getirdi.
Yunuseli'nde hiçbir şey yapılmayıp yeşil alan olarak vatandaşların hizmetine açılsa bile bölgeye trafik yoğunluğu getireceğini savunan Duman'a göre, Soğukkuyu, İstiklal ve Adalet mahallelerinin tamamının bu bölgeye kaydırılarak, boşaltılan mahallelerde yeni yollar, ulaştırma yapıları ve sosyal donatı alanları oluşturularak kentsel dönüşüm modeli uygulanabileceğini önerdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.