Hava Durumu

Mihraplı Parkı yeni Doğanbey olmasın...

Yazının Giriş Tarihi: 17.01.2018 07:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.01.2018 07:47

Her geçen gün yeşilini yitiren Bursa'nın son yıllarda bana göre yapılaşmadan kurtardığı en önemli alanlar Botanik Parkı, Hayvanat Bahçesi ve son olarak da Mihraplı Parkı.

Yıllar öncesinden yapılan Kültürpark'ın ne kadar değerli hale geldiğini beton yığınları arasında nasıl bir vaha oluşturduğunu görüyoruz.

Doğanbey'de, Bursa'nın kalbine hançer gibi saplanan ucubelerden nasıl kurtulacağı ve bu konuda Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın çabalarıyla ilgili yazılarım üzerine Mihraplı Park yakınlarında oturan bir okuyucumdan elektronik posta ve ekinde fotoğraflar geldi.

İçinde yürüyüş alanları, spor tesisleri ve yeni yeni boy veren ağaçlarıyla nefes alınacak bir mekana dönüşen Mihraplı Parkı çevresindeki yüksek yapılaşmaya dikkat çeken okurumuz, buranın yeni Doğanbey olacağı endişesini ile getirdi.

Park çevresinde yer alan Maliye Bakanlığı gibi resmi kurumlara ait üçer katkı binaların yıkılarak yüksek katlı kaleye benzer binaların dikilmeye başlandığını ifade eden okurumuz, elektronik postasını şöyle tamamladı:

'Hem Mihraplı Camii'nin hem de bu doğa harikası bölgenin güzelliğine yakışmayacak çirkin yapılaşma görüntüleri belirdi. Bölge siluetine ve görüntü kirliliğine sebep olacak olan yapılaşmayı gördükçe insanın aklına; siyasilerimizin de pişmanlıklarını ifade ettiği Doğanbey ucubeleri sonrası sıra Mihraplı'ya mı geldi, diye düşünesi geliyor.

Binaları yapan kurumların kabahati belki yok ama bu yapılaşmaya müsaade eden idarecilere buradan sesleniyor, en kısa zamanda büyük vebali olan bölgenin geleceği adına yanlış uygulamanın sonlandırılmasını, sizler aracılığı ile bir Bursa sevdalısı olarak tüm yetkili birimlerden talep ediyorum' Bu tür seslere şimdiden kulak verilmesi, önümüzdeki yıllarda yaşayacağımız pişmanlıkları belki de önlemiş olur.


'KOBİ OSB Bursa'nın doğusuna kurulmalı'

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, Gözlem Kulesi programında KOBİ OSB ile ilgili yaptığı açıklamada, bu projedeki talebin 10 milyon metrekareye ulaştığını açıklamıştı. Şener, talep toplama işleminin ardından KOBİ OSB'nin nereye kurulacağına bakanlığın karar vereceğini ve lojistik olarak Bursa'nın ticaret hayatından uzak bir noktada olmayacağını işaret etmişti.

Bursa projeleriyle yakından ilgilenen ve TEKNOSAB'ın kuruluş aşamasında bu konuyla ilgili rapor da hazırlayan İnşaat Mühendisi Cengiz Duman'dan KOBİ OSB'nin nereye kurulması gerektiği ile ilgili öneri geldi.

'KOBİ OSB'nin nereye kurulacağından ziyade nerede kurulması gerektiğinin tartışılmasını isteyen Duman, kurulacak yer konusunda Bursa'nın söz sahibi olmasını istedi.

Bursa'da bundan sonra yapılacak yatırımların sanayi yatırımlarında kentin doğusunun tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Duman, 'Ulaşım sıkıntısı almış başını gitmiş. Biz hâlâ batı kesimini konuşuyoruz. Şehrin iş gücü yani mavi yaka çalışanı, işçisi - emekçisi şehrin doğusunda yaşarken iş alanları, fabrikalar şehrin batısında ve biz şimdi şehrin en batısına yeni OSB'ler kurmaya çalışıyoruz. Yani şehrin en doğusundan en batısına her gün binlerce işçi taşıyoruz. Bugüne kadar kaçan gemi kaçtı fakat bundan sonraki gemiler için yeni limanlar düşünmeliyiz. Yeni çalışma alanları mutlak suretle şehrin doğusuna yapılmalıdır' dedi.

Duman, yeni yatırım alanlarında Yüksek Hızlı Tren ve Yenişehir Havalimanı'nın da dikkate alınması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.