Hava Durumu

Mudanya'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na jest

Yazının Giriş Tarihi: 30.06.2018 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.06.2018 07:51

Bursa'nın en güzel yeri Mudanya'ysa Mudanya'nın en güzel yeri de Yıldıztepe. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, göreve başladıktan sonra güneşin doğuş ve batışının en güzel göründüğü bu bölgeyi değerlendirmek için kolları sıvadı.
Yıllarca çöplük ve hafriyat döküm alanı olarak kullanılan bölgede, denizi gören sadece birkaç kafeterya yer alıyordu. Üstelik karayolu da öyle bir bölgeden geçirilmişti ki proje uygulamak imkânsız hale gelmişti.
Uludağ Üniversitesi'nden uzmanlarla ortak çalışma başlatıldı. Hazırlanan taslaklar, Türkyılmaz'ın sürekli ifade ettiği 'proje demokrasisi' gereği vatandaşların görüşüne sunuldu ve kabul gördü. Ancak, hazırlanan projenin uygulanması için karayolunun daha geriye deplase edilmesi gerekiyordu.
Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda bütçesi olmadığı için bu işi de Mudanya Belediyesi üslendi.
Halen karayolunun deplase edilmesi için istinat duvarları ve yol açma çalışmaları Mudanya Belediyesi'nin iş makineleri tarafından hummalı bir şekilde yürütülüyor. Bir ay içinde yol yapımı tamamlanacak ve kültür merkezinin temeli atılacak.
AS TV'de yayınlanan Gözlem Kulesi'nin konuğu olan Türkyılmaz, kültür merkezinin adını ilk kez Bursa kamuoyuna açıkladı.
Türkyılmaz, Türkiye'nin en dürüst siyasetçisi olarak nitelendirdiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun demokrasi ve cumhuriyet için çok önemli özverilerde bulunduğunu belirterek, kültür merkezine onun adının verileceğini söyledi.
Bu konuyla ilgili Kılıçdaroğlu'nun da onayını alacağını kaydeden Türkyılmaz, 'Mudanya'nın genel başkanımıza hediyesi olacak. Sanırım Bursa'da henüz hiçbir yere adı verilmedi' dedi.

Cebinde parası olan da olmayan da yararlanacak

Yıldıztepe projesinde, Kılıçdaroğlu'nun adının verileceği kültür merkezinde sinema ve sergi salonları, dans, müzik, heykel, seramik atölyeleri yer alacak. Evlendirme salonunun da yer alacağı merkezin denize en yakın parsellerinde ise çay bahçesi, restoran ve kafeler ile seyir terası da bulunacak. Bu mekanlardan cebinde parası olanın da olmayanın da yararlanabileceği proje hazırladıklarını ifade eden Türkyılmaz, istinat duvarının hemen üzerindeki alanda, bir küre yer alacağını kürenin bir tarafında Atatürk'ün resminin, diğer yanında ise 'Yurtta sulh cihanda' sulh sözlerinin yer alacağını anlattı.
Türkyılmaz, barışın ve kardeşliğin kenti Mudanya'nın bu küre ile en güzel biçimde ifade edileceğini söyledi.

Arkeopark projesi cazibe merkezi yaratacak

Türkyılmaz'ın en çok önem verdiği projelerden biri de Ömerbey Mahallesi'ndeki kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkan 2 bin 700 yıllık Myrleia antik kenti için hazırlanan arkeopark ve açık hava müzesi. İçinde yürüyüş yolları, bilgilendirme panoları, çocukları tarih yolculuğuna çıkaracak laboratuvarlar, kafeterya ve dinlenme alanı bulunacak uygulama projesi önümüzdeki günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sunulacak. Kalıntıların uzmanlara göre, en az Efes ve Zeugma kadar değerli olduğunu ifade eden Türkyılmaz, proje tamamlandığında, bölgenin Türkiye ve dünyadan çok sayıda turistin geleceği bir tarihi cazibe alanına dönüşeceğini söyledi.

ERKEN YEREL SEÇİM

Türkyılmaz, geçtiğimiz aylarda yaptığımız televizyon programında, genel seçimlerin erken yapılacağını söylemişti. Ön-görüsü temmuz ayıydı ama onun beklentisinden daha erken gerçekleşti. Bu kez yerel seçimlerin erkene alınıp alınmayacağını sorduk.
Adaylık kampanyası döneminde Mudanyalılardan iki dönem için oy isteyen ve 2019 seçimlerinde aday olan Türkyılmaz'a göre, yerel seçimler erkene alınmayacak ve tarihinde yapılacak. Ancak, ekonomik buhranın derinleşmesi Türkiye'yi bir erken genel seçime daha götürebilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.