Hava Durumu

Mudanya sahil projesinde Aktaş'ın müteahhit sitemi

Yazının Giriş Tarihi: 03.07.2018 07:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.07.2018 07:38

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin stadyumdan sonra üç buçuk yıla yayılan süresiyle en sıkıntılı projelerinden biri Mudanya sahil düzenlemesi oldu.
Başladı, durdu, yeniden başladı haberleri sonunda 31 Mart'ta Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun katıldığı törenle nihayet hizmete açıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, o günkü törende yaptığı konuşmada, Mudanya'da geciken çalışmanın nihayete ermesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettikten sonra 3,5 yıl önce ihale edilen çalışmanın müteahhit kaynaklı sıkıntılardan dolayı geciktiğini belirtip, gecikmeden dolayı Mudanyalılardan özür dilemişti.
Sahil projesi açıldı açılmasına da sorunu bitmedi. 20 milyon lira harcandığı bildirilen yatırım 3 ay geçmeden deyim yerindeyse poyraza teslim oldu. Mudanya'nın poyrazını bilen bilir. Bazen öylesine eser ki önünde hiçbir şey durmaz.
Poyraz bir yana kullanılan malzemenin deniz kıyısına uygun olmamasının sonuçları da ortaya çıktı. Hafta sonu sahile akın eden Bursalılar ise gördükleri manzara karşısında tepkilerini sosyal medya üzerinden iyi bir sosyal medya kullanıcısı olan Başkan Aktaş'ı da etiketleyerek dile getirdiler.
Bir kullanıcı Aktaş'ın yanı sıra Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ı da etiketleyerek, sahilde bozulan bölgelerin fotoğraflarıyla birlikte, 'Daha 3 ay olmadan "yenilenen" Mudanya sahilinden güzel kareler. Mudanya sahili çok kaliteli olmuş başkanım, bayıldık. Yapan firmayı çağırıp bir gösterin bence' yazısını paylaştı.
Aktaş da yine sosyal medya üzerinden aynı kullanıcıya şu yanıtı verdi:
'Arkadaşım kesin hakediş yapılmadı müteahhit sıkıntılı, yani teminatı bizde ne yapabilirim! Belediyenin bir kaybı yok ama müteahhidin yaptığı hatanın hesabını vermek durumunda kalıyoruz'
Görünen o ki açılış yapılmasına rağmen Mudanya sahil projesi ile ilgili Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin müteahhitle sorunu bitmemiş.
Nasıl bir çözüm bulunacak önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Efkan Ala, mazbatasını almaya neden gelemedi?

24 Haziran'da Bursa'dan seçilen AK Partili 11 vekilden 10'u dün il seçim kurulunda düzenlenen törenle mazbatalarını aldılar. Mazbatasını gönderdiği vekâletname aracılığıyla aldıran ikinci bölge birinci sıradan milletvekili seçilen Efkan Ala törende yoktu.
Efkan Ala neden gelmedi veya gelemedi?
Valilik, başbakanlık müsteşarlığı ve içişleri bakanlığı gibi kilit görevlerde bulunan Ala, aslında seçim kampanyası döneminden beri Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bürokrasideki altyapı hazırlıklarını sürdürüyor. Kampanya döneminde bile haftada 3 gün Ankara veya İstanbul'a giderek, birlikte çalıştığı ekiple hazırladıkları raporları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuyordu.
Seçim bittikten sonra aynı tempo devam ediyor. Kimi zaman Beştepe Külliyesi'nde, kimi zaman AK Parti Genel Merkezi'nde bazen de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da kaldığı Huber Köşkü'ndeki toplantılarda, yeni sistemin bürokratik yapısına son şekli veriliyor.

Kompartımanlaşmadan uzaklaşma mesajı

Efkan Ala, mazbata töreni sırasında Ankara'da yine aynı konuyla ilgili toplantıdaydı. Saat 11.00'de girdiği toplantı tam 5 saat sürdü.
Bugünlerde yeni dönemin nasıl olacağı konusu konuşuluyor. Kampanya döneminde AS TV'deki Gözlem Kulesi'ne konuk olan Ala, bunun ipuçlarını vermişti.
Ala, bürokrasi ve hiyerarşik kademeleri azaltan şeffaf bir yönetim sistemi kuracaklarını belirterek, yönetim anlayışında kompartımanlaşmadan biraz uzaklaşmak gerektiğini işaret etmişti. Ala, bunun nasıl gerçekleşeceğini de şu sözlerle anlatmıştı:
'Türkiye'nin yetiştirdiği çok iyi insanlar var. Bunlar özel ve kamu sektöründe veya yurt dışında. İhtiyaç duyulan üst kademe birimlerde bunlardan CEO gibi yararlanılacak. Cumhurbaşkanı da bunu dile getirmişti. O bakımdan ben iyi sonuçlar elde edileceğini düşünüyorum ve devlet daha hızlı çalışacak. Millet de daha hızlı hizmet alacak'

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.