Hava Durumu

Ne güzel şey şu demokrasi

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2019 07:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2019 07:32

İnsanlık binlerce yıllık uygarlık yolculuğunda, çok acılar çekse de sonunda demokrasiye ulaşabilme başarısını gösterdi.
Demokrasinin olmazsa olmazı, elbette ki seçimler ve sandık... Ülkenin genel yönetimi kadar yerelde katılım ve heyecan daha yüksek. Nedeni ise oldukça basit çünkü yerel yöneticilerin icraatları kentte yaşayan insanları daha çok ilgilendiriyor ve bire bir etkiliyor.
Türkiye pazar günü 5 yıl boyunca yerel yöneticilerini belirlemek için sandık başına gidecek. İlk günden beri hareketli bir seçim kampanyası izliyoruz. Parti ayrımı yapmaksızın tüm adayların gece gündüz demeden çalıştıklarına şahit olduk.
Projeler açıklandı, neredeyse her mahalle ve sokak ziyaret edildi. Sosyal medyadan propaganda bombardımanı yanı sıra liderler de konuşma-larıyla adaylarına destek verdi.
Artık söz bitti, sıra sandık başına gidecek seçmende. Onun vereceği karar demokrasinin ne kadar güzel bir şey olduğunu bir kez daha gösterecek.
Peki, Bursa'da kampanya dönemi nasıl geçti? Bunu da genel başkanların Bursa'daki temsilcileri ve partilerin bir nevi kaptanı olan il başkanlarına sorduk.

SALMAN: BÜYÜKŞEHİR VE 17 İLÇEYİ KAZANACAĞIZ

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, göreve başladıktan sonra önce 24 Haziran seçimleri gibi önemli bir sınavdan geçti. Sınavdan geçerken de önemli bir deneyim elde ederek tüm teşkilatı hem de Bursa'nın tamamını tanıma imkanına sahip oldu.
Yerel seçim stratejisini de bu deneyimler üzerine kuran Salman ve ekibi, milletvekilleriyle birlikte kampanyayı neredeyse tüm evleri ziyarete kadar yaydı. Dün görüştüğümüzde 300 bin ev ziyareti hedefinin aşıldığını söyledi.
Salman'a göre, bu çalışmalar vatandaştan beklenenin üzerinde ilgi ve teveccüh gördü. Vatandaşın ilgisi de sandığa başarı olarak yansıyacak.
Kampanya döneminde söz verdikleri görüntü ve gürültü kirliliği konusunda ellerinden geleni yaptıklarına da işaret eden Salman, Cumhur İttifakı olarak büyükşehir ve 17 ilçede seçimi kazanacaklarını savundu.
Cumhur İttifakı'nda yer alan MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı da kampanya boyunca sahadaydı. Ona göre, Cumhur İttifakı ruhunun tam olarak oturduğu bir kampanya dönemi geçirildi. 15 Temmuz sonrası meydanlarda ve gönüllerde kurulan ve 24 Haziran'da resmiyete kavuşan bu ittifak, 31 Mart'ta da bu işin devamını sağlayacak sonuçlar elde edecek.
Kalkancı da, AK Parti ve MHP teşkilatlarının üzerine düşeni yaptığını ve bu çalışmanın sandıktan çıkacak başarılı sonuçla taçlandırılacağını söyledi.

AKKUŞ: EN AZ 12-13 İLÇEYİ ALACAĞIZ

Millet İttifakı'nda yer alan CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş da kampanya döneminin kendileri açısında iyi geçtiğine inanıyor. Kampanyayı 'Bursa'yı yönetmeye talibiz' mesajıyla yürüttüklerinin altını çizen Akkuş, demokratik bir birliktelik oluşturdukları İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır'la süreci iyi yönettiklerini vurguladı.
Millet İttifakı olarak Büyükşehir ve en az 12-13 ilçede seçimi kazanacaklarına inanan Akkuş'a göre, seçimde elde edilecek başarı, hedefleri olan demokratik parlamenter sistemin yeniden inşası, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu hukuk sistemine dönüş sürecinin de başlangıcı olacak.
İYİ Parti'nin Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır, kampanya döneminde Mustafakemalpaşa'da talihsiz bir kaza yaşamasına rağmen koltuk değnekleriyle de olsa aday tanıtım toplantılarına katıldı.
Dr. Bahadır'a göre, Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey'in performansı ve iki partinin de yürüttüğü başarılı kampanyanın meyveleri sandıkta alınacak.
Bursalılarla kampanya döneminde çok iyi iletişim kurduklarının da altını çizen Dr. Bahadır, Kılıçdaroğlu ve Akşener'in katıldığı mitingin çok güzel geçtiğini söyledi.
Dr. Bahadır, üçer kere Bursa'ya gelen genel başkanları yüzleri gülmüş olarak uğurladıklarını vurgulayarak, pazar akşamı açılacak sandıklardan çıkan sonuçlarla hem Bursa'nın hem de onların yüzünün bir kez daha güleceği mesajını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.