Hava Durumu

Nefes kesen seçim yarışının galibi Aktaş

Yazının Giriş Tarihi: 01.04.2019 07:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.04.2019 07:27

Uzun süren bir kampanya dönemi sonunda demokrasinin bayram günü olarak nitelendirilen seçim dün gerçekleşti.
Kampanya dönemi süresince adayların büyük çoğunluğunun projelerini açıkladığı toplantıları izleme fırsatı bulduk. Kimisi çok havalı, kimisi stand up tadında, bazıları da partililerin de katılmasıyla coşkun gösterilere dönüşmüştü.
Yıllardan beri kent haberleri üzerine yoğunlaştığım için bir tespitimi açıklamakta yarar görüyorum. Tüm adaylar, talip oldukları seçim çevresindeki sorunlara hakim ve proje üretme konusunda oldukça başarılıydılar.
Zaten Bursa'nın sorunlarında mesele teşhis değil, çözümün nasıl gerçekleşeceği konusuydu.


Ulaşım, kentsel dönüşüm, çevre, turizmden daha fazla pay alınması tüm adayların projelerinin ortak noktasıydı.
Seçmen sandıkta bu projelere göre mi yoksa Cumhur İttifakı'nın 'beka', Millet İttifakı'nın ekonomik kriz söylemlerine göre mi karar verdi?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurduğu bu seçim stratejisini anlatabilmek için kampanya dönemi boyunca 102 miting düzenledi. Son bir hafta boyunca televizyon kanallarında 'beka' tezini anlattı.
Siyasi çevrelerin beklentisi yüzde 10-15 oranındaki kararsızların bu seçimde iktidara uyarıda bulunacağı yönündeydi. Ancak, sonuçlar açıklandığında katılımın yüksekliği bu tezin tam olarak gerçekleşmediğini gösterdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da seçimlerle ilgili ilk değerlendirmesi, oy oranlarını korudukları yönündeydi. Kaybettikleri yerler için 'Milletimizin taktiri' yorumunu yapan Erdoğan, doğu ve güneydoğudan gelen sonuçları ise milletin beka konusunda verdikleri mesajın anlaşılması olarak değerlendirdi.
Seçim sonuçlarına gelince;
Yazıyı tamamlamak üzere olduğumuz saate kadar deyim yerindeyse kıran kırana bir yarış gördük. Hem Cumhur İttifakı hem de Millet İttifakı cephesinden yapılan karşılıklı açıklamalar geceye damgasını vurdu. Mustafa Bozbey, kameraların karşısına geçerek önde olduğunu açıklarken, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman da, seçimi Alinur Aktaş'ın kazandığını söyledi.
Resmi olmayan sonuçlara göre, kıran kırana geçen bir yarış sonunda AK Parti adayı Alinur Aktaş, ipi göğüsleyerek, sandığın galibi oldu.

ARTIK BURSA'YA HİZMET ZAMANI

Görünen o ki seçim sonuçlarını daha uzun süre tartışıp analiz edeceğiz. Aktaş'ın nasıl kazandığı, Bozbey'in neden kaybettiği üzerine tartışmalar yapılacak.
Ben işin bir başka yönüne dikkat çekmek istiyorum. Seçilen başkanın işi çok zor....
Nedenine gelince Bursa'nın sorunları dağ gibi ve acil çözüm bekliyor. Üstelik ülke ekonomisinin durumu malum. Hükümet, tasarrufa kamudan başlıyor. Dolayısıyla para musluklarının açılması umudu bir yana yeni yatırım beklemek hayalcilik olur. Yani önümüzdeki dönemde de geçmişte olduğu gibi Bursa kendi göbeğini kendisi kesecek ve sorunları çözmek için kaynak üretecek, yatırım yapacak. Başka çaresi yok.
Diğer önemli olan bir konu ise seçilen başkanın parti rozetini bir yana bırakarak, kentin tamamına eşit hizmeti benimsemesi olacak. Çünkü seçimi kazanan artık Bursa'nın başkanı ve 3 milyon insana hizmeti esas alması sorunların çözümünü daha da kolaylaştıracağına inanıyorum.

TÜRKİYE REFORM BEKLİYOR

Her ne kadar yerel seçim olsa da Türkiye eylül ayının başından beri tüm enerjisini bu konuya harcadı.
Oysa 24 Haziran seçimlerinin ardından Türkiye'nin içine girdiği darboğazdan çıkış için iş dünyası reform bekliyor. Ekonomik durgunluğun önlenmesi, istihdamın artırılması en önemli sorunlar.
Cumhurbaşkanı Erdoğan da seçimlerle ilgili ilk değerlendirmesinde bu konuya dikkat çekti ve önümüzdeki 4,5 yıllık icraat döneminde ekonomi, savunma sanayi konularına odaklanılacağı mesajını verdi.
Gündemlerinde çok önemli bir reform programı olduğuna vurgu yapan Erdoğan'ın serbest piyasa ekonomisinden taviz verilmeden güçlü bir ekonomi programı hayata geçirileceği vurgusu bu konuda beklentileri olanlara rahat bir nefes aldırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.