Hava Durumu

'Nilüfer'de çatışma yok, yarışma var'

Yazının Giriş Tarihi: 21.02.2019 08:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.02.2019 08:31

Demokrasilerin olmazsa olmazı sivil inisiyatif ve baskı gruplarının oluşturduğu politikalardır. Sivil toplum kuruluşları ve özellikle de akademik nitelikli meslek örgütleri bu sivil inisiyatifin temelini oluşturur.
İster ABD gibi başkanlık sistemi isterse Avrupa tipi parlamenter sistem olsun, bu örgütler aynı zamanda geleceğin politikacılarının temel kaynağıdır.
Dün Sönmez Medya'yı ziyaret eden AK Parti Nilüfer Belediye başkan adayı Necati Şahin de, inşaat mühendisleri odasında uzun yıllar hizmet vermiş ve Bursa için projeler üretmiş bir inşaat mühendisi.
O da projelerini anlatmadan bu konuya dikkat çekti ve meclis üyeleri listesini oluştururken mühendis ve mimarlar ile planlamacılara ağırlık verdiğini vurguladı. Şu sözleri de oldukça anlamlıydı:
'Siyasi partiler halka hizmet aracıdır. İnsanlar, mesleğinde bir yere geldiklerinde siyasete girmeleri gerekir. Siyaset bir meslek haline geldiği zaman en büyük sıkıntı burada başlıyor.'
Şahin, 2014 yılında CHP'den Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak seçim yarışına katılmıştı. 31 Mart seçimleri için AK Parti'den Mudanya Belediye başkan aday adaylığına başvuran Şahin'i listeler açıklandığında Nilüfer'de görmek sürpriz olmuştu.
'Nasıl oldu?' diye sorduk. Yanıtı hazırdı:
'AK Parti merkezindeki aday incelemesi devam ederken telefon açıldı. Sizi Nilüfer'den aday yapacağız. Tek isim olarak değerlendirmeye alınacak bilgisi verildi. Kabul ettim'
'Nilüfer'de çatışma yok, yarışma var' diyen Şahin, Nilüfer seçmeninin adaylar konusunda çok titiz olduğuna inanıyor ve seçmenin adayları incelediklerinde tercihlerini kendisinden yana kullanacaklarını söylüyor.
Nilüfer için 45 projesinin hazır olduğunu ve en önemli projesinin kendisi gibi bir projeci başkan olduğu vurgusu yapan Şahin'in en büyük hedefi ise gönüllere girebilmek ve onu da şu sözlerle dile getiriyor:
'Biz Nilüfer'i almaya gitmiyoruz. Nilüfer'e gönlümüzü vermeye gidiyoruz. Nilüfer'de koltuklardan koltuk kapma savaşında değiliz. O koltuklara değer katabilir miyiz? Bunun çabası içindeyiz.'

'HERKESİN SUÇU VAR'

Nilüfer, yeni kurulan bir şehir olmasına rağmen kentsel dönüşümün en yoğun yaşandığı bölge. Dönüşüm kaynaklı sıkıntı ve mağduriyetler yaşanmaya devam ediyor.
Şahin, başkan seçilirse 'Nilüfer'in gelişigüzel betonlaşmasına neden olacak parsel bazlı bu tarz plan değişikliklerine asla müsaade etmeyeceğini söyledi.
Yaşanan mağduriyetlerin Bursa gezisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da aktarıldığını hatırlatan Şahin, 'Bu mağduriyetleri işbirliği için önleyeceğiz. Ancak Nilüfer'in hakkını da koruyacağız' diye konuştu.

BURSA'NIN BEKLEDİĞİ HASTANE, HASTA KABULÜNE BAŞLADI

Son yılların trendi, birçoğu bitkisel olan geleneksel tedavi yöntemleri. Ancak uzmanlara göre, bu yöntemlerin bilinçsiz kullanımı yüzünden sağlığınızdan da olabiliyorsunuz.
Bitkilerin yanı sıra hacamat veya sülük uygulaması gibi yöntemlerin ehil olmayan ellerle yapılması tehlikenin boyutunu daha da büyütüyor.
Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz yıllarda 'Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları' merkezleri kurmaya başladı. Türkiye genelinde halen 13 merkezde hem bitkisel hem de geleneksel yöntemlerle sağlık hizmeti veriliyor.
Bursa da bu işin öncü kentlerinden biri olmak için adım atmıştı. Yeni adı İlker Çelikcan olan askeri hastanenin bir bölümü fizik tedaviye, bir bölümü de geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarına ayrıldı. 3 katkı binada çalışmalar tamamlanarak hasta kabulüne başlandığını, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan ile ziyaret eden AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin duyurdu.
Merkez, yüksek ihtisas hastanesine bağlı olarak hizmet verecek. Sorumluluğunu da aynı hastanenin başhekim yardımcısı Dr. Mürsel Salı yapacak.
Salı, merkezde, aralarında hacamat ve sülük gibi uygulamaların da bulunduğu 10 dalda hasta kabulüne başladıklarını ifade ederek, 'Merkezin en önemli özelliği tüm bu uygulamaların doktorlar tarafından yürütülmesi. Normal tedavilerin yanında bu uygulamalar destek özelliği taşıyacak ve güvenilir olacak' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.