Hava Durumu

Ortak akılla oluşturulacak kanatlar Bursa'yı uçuracak

Yazının Giriş Tarihi: 04.08.2018 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.08.2018 08:03

TBMM'nin tatile girmesinin ardından başlayan AK Parti milletvekillerinin Bursa mesaisi tüm hızıyla sürüyor. Kamu kuruluşlarıyla başlayan ziyaretler, sivil toplum kuruluşlarıyla devam etti.
Vekiller, dün Sönmez Medya'yı ziyaret ederek, yürüttükleri çalışmaları anlattılar. Ziyarete parlamenter sistemin son kabinesinde başbakan yardımcısı olarak görev yapan yeni dönemde de TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı olan Hakan Çavuşoğlu önderliğindeki AK Parti milletvekilleri Dr. Mustafa Esgin, Emine Yavuz Gözgeç, Osman Mesten, Müfit Aydın, Ahmet Kılıç, Zafer Işık, Refik Özen, Vildan Yılmaz Gürel katıldı.
Bu güç birliğini Dr. Mustafa Esgin, bir zamanların sevilen televizyon dizisi 'Voltran'a benzetirken, Çavuşoğlu, Bursa'nın zirveye kanatlanmasının işareti olarak nitelendirdi.
Anlaşılan o ki geçmiş dönemde bakanlara atfedilen 'Bursa'nın ağabeyi' görevini yeni dönemde Hakan Çavuşoğlu yürütecek. Çavuşoğlu'nun işaret ettiği en önemli nokta, Bursa ortak paydasında kentin marka değerinin güçlenmesini sağlamak. Bunun için de senkronize olmak büyük önem taşıyor.
'Bursa'nın tek kanatla uçması mümkün değil' diyen Çavuşoğlu, yeni dönemi şu sözlerle anlattı:
'Siyaset kanadını istediğimiz kadar çırpalım gereken irtifayı sağlayamazsınız. O bakımdan Bursa'nın diğer kanatlarıyla birlikte ortak aklı bulmamız, istişare kültürünü geliştirmemiz, oradan çıkacak sonuçlarla deneyimle daha farklı nasıl faydalı olabiliriz diye bir karar aldık. Devamı yönünde irademiz var. Sadece siyaset değil ekonomi, kamu, basın, siyaset, sivil toplum kanadı hepsinin bir anda harekete geçmesi bizi irtifa bakımından zirveye taşır. Aksi taktirde diğer kanatların eksik olmasının kaybını Bursa yaşar. Biz istiyoruz ki ortak akılla bu sinerjiyi oluşturarak bu süreci devam ettirelim.'
AK Partili vekillerin Bursa'nın ekonomik sosyal ve sivil toplum örgütlerinin nabzını tutup ortak payda için başlattıkları bu çalışma önümüzdeki dönemlerde kentin birçok beklentisinin karşılanmasında önemli rol oynayacak.

YILDIRIM METROSUNUN RESMİ VAR PROJESİ YOKTU!
Vekillerin ziyaretine AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da katıldı. Konu ulaşım ve özellikle Yıldırım metrosuna gelince Çavuşoğlu mikrofonu Aktaş'a uzattı.
Konuşmasında altını çizdiği konulara baktığımızda Aktaş'ın yanlış algı nedeniyle bu konuda dertli olduğu ortada.
'Belki bunları daha önce bilboardlarda, resimlerde gördünüz ama yanlış anlamayın bunların sadece resimleri vardı. Başka bir detayı yoktu' diyen Aktaş, Türkiye'de raylı sistemlerle ilgili yatırımların tamamının Ulaştırma Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nden geçtiğini söyledi.
'Bu genel müdürlükte Yıldırım metrosuyla ilgili proje yok' diyen Aktaş, kimseyi zan altında bırakmak istemediğinin altını çizerek, şu bilgileri verdi:
'Biz istiyoruz ama istediğimiz bir şeyi detaylarıyla projelendirmemiz lazım. Hangi güzergahlardan geçecek, ne kadar derinlikten gidecek, istasyonları nerede olacak, keşif metrajı ne olacak? Şu anda bizim yaptığımız çalışma bu. Yaklaşık 20 gün içerisinde bitireceğiz'
Son düzlüğe bir buçuk milyar liralık projenin finansmanı konusunun da önemli olduğunu kaydeden Aktaş, bu konuda bir çok modelin olduğunu söyledi. Aktaş, 'Devlet yapar ama bila bedel yapmaz. Çok uzun vadeli cirodan pay alarak gerçekleştirir. Tabii ki yatırım modellenmeyle ilgili Bakanlık tarafından finanse edilirse 30 yıl mı 40 yıl mı bir ciro sistemiyle geri ödemesi sağlanmış olur. İkinci bir yolu daha var: Yap-işlet devret. Projenin tamamlanmasının ardından bunlar ele alınacak' dedi.

GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR
Geçtiğimiz günlerde Şehir Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunan AK Parti Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, inşaatın erken tamamlanması için 4 bin işçinin geceli gündüzlü çalışma yaptığını söylemişti. Aktaş, Yıldırım metrosunu anlatırken Haziran 2019'da hizmete açılacak Şehir Hastanesi'nin ulaşım konusuna dikkat çekti. Aktaş, ' Şehir Hastanesi gümbür gümbür geliyor. Gözden ırak olan gönülden de ırak olur. 6 milyon nüfusa hitap edecek bin 355 yataklı hastane. Ulaşımı çok önemli. 5,5 kilometrelik Emek hattını uzatmamız gerekiyor. Bu da takribi olarak 600 milyon lira bedeli olan bir yatırım. Bunu kendimiz yapabiliriz' diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.