Hava Durumu

Ortak hareket Bursa'ya kazandırıyor

Yazının Giriş Tarihi: 04.01.2019 08:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.01.2019 08:24

AK Parti Bursa milletvekilleri, 24 Haziran seçimleri sonrası parlamentoda farklı bir profil sergiliyor. Sık sık bir araya gelen vekiller, turizmden ulaşıma, yeni yatırımlardan eğitime kadar birçok konuda bakanlıklara isteklerini toplu ziyaretlerle iletiyorlar.
Bu şekilde ortak hareket etmeleri sayesinde Yenişehir Havalimanı'ndaki seferlerin artırılması, Savunma Sanayi İrtibat Bürosunun açılması, Uludağ Üniversitesi'nde diş -hekimliği fakültesinin, Karacabey'de de Orman İşletme Müdürlüğü'nün kurulması gibi somut sonuçlar elde edildi.
Sönmez Medya'yı ziyaret ederek 6 aylık çalışmaları hakkında bilgi veren AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, ortak hareket sayesinde sorunlara çözümün daha kolay hale geldiğine dikkat çekti.
'Milletvekilleri arasında güzel bir birliktelik var. Ayağına basayım, şurada ben öne çıkayım gibi bir derdimiz yok' diyen Özen'e göre, bu birliktelik Ankara'da da karşılık buluyor.
TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkan Yardımcılığı gibi önemli bir görevi de üstlenen Refik Özen'in amacı yüzde 80'i Ankara'da olan savunma sanayinden gerekli altyapı ve imkana sahip Bursa'nın daha fazla pay alması. Bu amaçla yaptığı görüşmeler sonucu Bursa'da Savunma Sanayi İrtibat Bürosu kurulması sözünü de aldı.
Özen'le sohbete iki günden beri kamuoyunun en çok tartıştığı Osmangazi Köprüsü ve otoyol ücretlerine yapılan astronomik zamla başlıyoruz.
Özen'e göre, oran çok yüksek. Üstelik gerekçesi de yok.
Toplumun büyük kesimi gibi Özen de bu zammın geri alınacağına inanıyor.

Cumhur İttifakı ve Bozbey'in adaylığı

Bursa'da en çok merak edilen konu belediye başkan adaylarının açıklanması.
AK Parti cephesindeki gelişmeleri Özen'e soruyoruz.
O da yanıtlıyor:
'Sürecin uzaması ittifak görüşmelerinden kaynaklanıyor. Bu hafta sonu deniliyor ama önümüzdeki haftaya da kalabilir.'
Özen'in en çok üzerinde durduğu konu; Cumhur İttifakı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de bu konuda hassas olduğunu vurgulayan Özen, iki partinin Samsun teşkilatındaki gelişmelerin bunun göstergesi olduğuna dikkat çekti.
Özen, Bursa ilçe belediye başkan adaylarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından düzenlenecek törenle açıklanması beklentisiyle ilgili de 'Şık ve güzel olur. Çünkü Bursa'da girilen her seçimde yüzde 50'nin üzerinde oy alındı' dedi.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in CHP'den büyükşehir belediye başkan adaylığı konusu da değerlendiren Refik Özen'in bu konudaki değerlendirmesi de ilginç.
Özen, 'Bozbey'de bir hormonlu parlatılma hissediyorum. Yani gereğinden fazla şişiriliyor. Bir Bozbey algısı var. Onu kabul etmek lazım. Ama bu çok fazla abartılı' dedi.
AK Parti olarak Büyükşehir, Osmangazi ve Yıldırım'daki seçimleri kazanma konusunda bir endişeleri olmadığını da kaydeden Özen'e göre, Bozbey'in büyükşehir adaylığı sayesinde Nilüfer'de daha da iddialı olacaklar.

Seyyar sandık imkanını kaçırmayın

Oy vermek demokrasinin en güzel özelliği. Ancak, sağlık nedenlerinden ötürü herkesin sandığa gitme şansı yok. 24 Haziran seçimlerde ilk kez kullanılan seyyar sandık, 31 Mart yerel seçimlerinde de uygulanacak.
Hastalığı veya engeli nedeniyle yatağa bağımlı olanların, yataklarında oy kullanabilmelerine imkan tanıyan seyyar sandık uygulamasından faydalanabilmek için başvurular bugün başlıyor. 17 Ocak tarihinde sona erecek. Uygulamadan yararlanmak isteyenler ilçe seçim kurullarına veya mahalle muhtarlıklarına başvurmalı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.