Hava Durumu

Özen: Sahada ve masada istediğimizi aldık

Yazının Giriş Tarihi: 24.10.2019 08:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.10.2019 08:48

Sadece Türkiye değil dünya önceki gün nefeslerini tutarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Soçi'deki görüşmesini izledi. 6,5 saat süren görüşmeler sonunda tıpkı ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile varılan mutabakat gibi uzlaşma sağlandı.

Daha düne kadar ABD ile Rusya arasında sıkıştığı öne sürülen Türkiye, sahadaki askeri varlığının sağladığı avantajla 5 gün içinde dünyanın en büyük iki gücüyle oturduğu masadan istediğini aldı.
Hem ABD hem de Rusya ile varılan anlaşma gösteriyor ki Türkiye'siz hesap yapanların planı Ankara'dan döner.

Şimdilik elde edilen en önemli sonuç; bölgede bir terör oluşumu ve koridoruna Türkiye asla izin vermeyecek. Bölgenin terör unsurlarından arındırılmasının ardından Suriyelilerin ülkelerine dönüşü ise uzun ve zahmetli bir çaba gerektiriyor.

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekilliği görevi dolayısıyla konuyu yakından takip edenlerden biri. Soçi mutabakatıyla ile ilgili değerlendirmesini sorduğumuzda, 'ABD ve Rusya ile yapılan uzlaşma Türkiye tarihinin önemli başarılarından biridir' yanıtını verdi.

Özen'e göre, ortada hem askeri, hem de diplomasi alanında sağlanan bir başarı var. Askeri anlamda atılan adım saha var olacağımızı gösterdi. Israrın karşılığı masada alındı.

Türkiye'nin en başından beri Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması, bölgedeki terör unsurlarının temizlenmesi ve üçüncü aşamada da Suriyeli göçmenlerin güvenli bölgelere dönmesi için çaba gösterdiğinin altını çizen Refik Özen, değerlendirmesini şöyle sürdürdü:

'Bunun diplomasi ile çözülmüş olması önemli bir başarı. Hem ekonomik açıdan hem de insan kaybı anlamında en az maliyetle başarı elde edildi'

'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duruşu olmasaydı bu noktaya gelinemezdi' diyen Özen, milletin bu konuda gösterdiği birlik ve beraberliğin başarının en önemli etkenlerinden biri olduğunu ifade etti. Ve sonucu şu sözlerle özetledi:
'Artık net bir şekilde ortaya kondu ki bizim hemen dibimizde bir terör devleti oluşum hayalini kuranlar bunun hayalden öteye geçemeyeceğini gördüler. Bu Türkiye'nin gücü noktasında oldukça önemli'

'KAYNAKLARIMIZI EMEN 40 YILLIK İLLETTEN KURTULACAĞIZ'

Soçi'deki görüşmeler devam ederken Bursa'daki Tekstil Techxtile Start-Up Challenge'e katılan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, konuya ekonomi penceresinden baktı. Tekstille ilgili değerlendirmelerin gölgesinde kalan Gülle'nin açıklaması altı çizilecek türdendi.

'Askeri, milleti, devletiyle hep birlikte durduğumuzda ne kadar etkili bir sonuç aldığımızı gösterdik. Kolay değil inşallah 40 yıllık bir illetten kurtulacağız' diyen Gülle, terörün ekonomiye büyük katkı sağlayacak etkinliklerin kaynağını emdiğine dikkat çekti.

Gülle'ye göre, eğer terör bu kadar uzun müddet sürmemiş olsaydı, AR GE, inovasyon ve tasarım odaklı gelişmeler yıllar önce sağlanır, üretim, ihracat, sanayi ve kişi başına milli gelir bugünkünden daha çok farklı olurdu.

'ÖMERLER KAHRAMAN OLUR'

AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, çok iyi bir ortopedi uzmanı. Vekilliğe başladıktan sonra da mesleğini ihmal etmiyor. Hafta sonları da fırsat bulduğunda hastaların yardımına koşuyor.
Dr. Esgin, geçen hafta sonu Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi Acil Servisi'ni ziyaret ederek, tedavi olan hasta ve hasta yakınlarına 'geçmiş olsun', dileklerini iletti.

Acil serviste, düşerek kolunu kırmasına rağmen hiç ağlamayan Ömer'in yardımına koşan Dr. Esgin, küçük çocuğun kolunun alçısını da kendisi yaptı. Küçük Ömer ile fotoğraf çektiren Dr. Esgin, bunu, 'Ömer hem güçlü hem de mütevazı bir çocuk. 'Ben kahraman değilim' diyor ama Ömerler kahraman olur' yazısıyla sosyal medya hesabından paylaştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.