Hava Durumu

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'ya Bursa brifingi

Yazının Giriş Tarihi: 15.08.2018 07:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.08.2018 07:46

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk sağlık bakanı olan Dr. Fahrettin Koca, Bursa'nın en köklü eğitim kurumu olan 135 yıllık geçmişe sahip Erkek Lisesi mezunu.
AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin de bakanla aynı dönemde olmasa da aynı okuldan mezun. İki hekimin aynı liseli olmanın yanı sıra sağlıkla ilgili sivil toplum örgütleri yöneticilikleri dolayısıyla tanışıklıkları da var.
Bursa Uludağ Üniversitesi'nin durumunu ve hükümetten taleplerini yeni bakana sunmak isteyen Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, önce TBMM'de Uludağ Tıp mezunu olan Dr. Esgin ile görüştü. Ardından üçlü Bakan Koca'yı makamında ziyaret etti.
Mühendis olan Rektör Prof. Dr. Ulcay dışında 3 tıp doktorunun görüşmesinde gündemi Bursa'daki sağlık yatırımları ve medikal turizm oluşturdu.
Torba yasada yer alan sağlık turizmi ile ilgili Uluslar- arası Sağlık Turizmi A.Ş ve Bursa'nın bu projede üstleneceği görev masaya yatırılırken, Dr. Esgin, bakana Bursa'daki hastaneler ve medikal turizmde hangi destinasyonlardan hasta alındığını anlattı. Bursa'nın Tümbüldek, Sıcaksu bölgesi ve Oylat gibi termal turizm potansiyeli hakkında bilgi veren Dr. Esgin, Bursa'nın hem termal hem de üçüncü yaş turizmi potansiyelinin güçlü olduğunu söyledi.
Bursa'nın bu potansiyelinin değerlendirilmesi halinde termal turizmde dünya merkezi olabileceğini kaydeden Dr. Esgin, üçüncü yaş turizmi konusunda devlet kanalıyla özellikle İskandinav ülkeleriyle destinasyon anlaşmaları yapılabileceğini vurguladı. Dr. Esgin, bakana, dövizle ilgili sıkıntılar yaşandığı bugünlerde 20 milyar dolarlık sağlık turizmi hedefini gerçekleştirmek için konsept yaklaşımlara ihtiyaç duyulduğunu da ifade ederek, Bursa'nın buna en hazır kent olduğunu kaydetti.
Görüşmede Prof. Dr. Yusuf Ulcay da üniversitenin sağlık yatırımı projeleri ile ilgili bilgi vererek destek istedi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya da, Uludağ Üniversitesi ile önümüzdeki yıl hizmete açılacak Şehir Hastanesi arasında işbirliğini içeren bir dosyayı bakana sundu.
Bakanlık olarak Bursa'nın potansiyelini bildiğini ve önem verdiklerini belirten Bakan Dr. Koca ise bir saat süren görüşmenin son bölümünde mezun olduğu Erkek Lisesi'ni ve eskisi gibi başarılı bir okul olup olmadığını sordu. Dr. Esgin de, okul hakkında bilgi verdi.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI'NDA ÜÇLÜ GÖRÜŞME
AK Parti Bursa milletvekillerinin yeni bakanlara hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Bu görüşmeler sadece nezaket ziyareti çerçevesiyle sınırlı kalmıyor.
Bursa açısından en önemli bakanlıklardan biri de yetkileri genişleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. Kentsel dönüşüm konusunda Bursa ve özellikle Gemlik ilçesinin önemli beklentileri var. Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ve Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, yeni bakan Murat Kurum'u makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini ilettiler. Tabii diğer bakanlarla olduğu gibi bu görüşmede de ana gündem Bursa ve beklentileri oldu.

KAMPANYAYA İLK DESTEK
Mudanya'da cumartesi günü çıkan yangının acı bilançosu haber ajanslarının drone ile çektikleri fotoğraflarla ortaya çıktı. Büyümesi için onlarca yıl geçmesi gereken yemyeşil çam ağaçları griye dönmüş. Baktıkça insanın içi acıyor.
Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın'ın yaptığı bölgenin en kısa zamanda yangına dayanıklı türlerle ağaçlandırılacağı mesajı yüreklere su serperken, köşemden kampanya başlatılması ile ilgili yaptığım çağrıya ilk mesaj Kalite Birliği Derneği'nden (KALBİR) geldi. Dernek Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok, bölgeye 5 bin ağaç dikmeye talip olduklarını belirterek, bu konuda gerekli başvuruyu yapacaklarını açıkladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.