Hava Durumu

Salman yatırımları anlattı, Çavuşoğlu lobi mesajı verdi

Yazının Giriş Tarihi: 19.01.2020 09:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.01.2020 09:21

AK Parti'nin hem genelde hem de yerelde iktidar olması Bursa'daki beklentilerin çıtasını yükseltiyor. 31 Mart'taki yerel seçimlerde de AK Parti'nin seçim kazandığı en büyük büyükşehir belediyesinin Bursa olması doğal olarak merkezi bütçeden yatırımlar için daha büyük pay alınması talebini artırıyor.
AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, dün 10 milletvekili, büyükşehir ve ilçe belediye ve parti başkanlarının katılımıyla 'Bursa'ya değer' temasıyla düzenlediği Yatırım Bilgilendirme toplantısında aynı konuya temas etti.

Bursa'nın kurulduğu günden bu yana AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tüm şer odaklarına karşı mücadelesinde en güçlü desteği verdiğinin altını çizen Salman, 24 Haziran ve 31 Mart yerel seçimlerinde de bu özelliğini bir kez daha ortaya koyduğuna işaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bu desteği karşılıksız bırakmayarak pek çok hizmet ve projeyi Bursa'ya kazandırdığını vurgulayan Salman, 'Milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanlarıyla birlikte Bursa için ne yapsak azdır prensibiyle gece gündüz demeden çalışıyoruz' mesajını verdi.

Sağlık, eğitim, gençlik ve spor, ulaşım, çevre ve şehircilik ana başlıkları altında Bursa'da 2018-2019 yılları arasında yapılan kamu yatırımlarını anlatan Salman, Büyükşehir Belediyesi yatırımlarıyla ilgili ayrıntıya girmedi. Bu konunun detaylı olarak, mart ayında Başkan Alinur Aktaş tarafından düzenlenecek bir yıllık değerlendirme toplantısında kamuoyuna aktarılacağını ifade etti.
Sunumunda iki kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ağustos ayında Şehir Hastanesi ve otoyol açılışındaki konuşmasına yer veren Salman, Bursa'ya 1,5 yılda 31,5 milyar liralık yatırım yapıldığını açıkladı. Soru cevap bölümünde, Salman'ın yanı sıra TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti MKYK Üyesi Efkan Ala ve Dr. Mustafa Esgin de söz aldı.
Çavuşoğlu, hızlı tren ve yerli otomobil fabrikasıyla ilgili soruyu yanıtlarken, yıllardan beri Bursa'nın Ankara'da lobisi olmadığı konusundaki eleştirilere yanıt verdi. Cumhurbaşkanı'nı Bursa'ya dönük bakış açısının müspet olduğunu ve Bursa'nın beklentilerini karşılayan tavrının ortada olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, eleştirilere şu yanıtı verdi:
'Bursa'nın Ankara'da çok iyi lobisi var. Ben karşı görüşlere katılmıyorum. Mutlaka eksikler, geciken hususlar var. Bu da doğru. Takdir ederseniz ki Türkiye'nin gündemi sadece Bursa değil. Çok önemli sinerjimiz var. Milletvekili arkadaşlarımız, belediye başkanları, sanayicisi, turizmcisini, STK'ları buna katmak gerekir. Hep birlikte çalışacağız. Bursa'nın yatırım konusunda sıkıntısı olmayacak.'

YERLİ OTOMOBİL ELEŞTİRİLERİNE YANIT: ADAMA GÜLERLER

Toplantının soru-cevap bölümünde hızlı tren ve yerli otomobil fabrikasının Gemlik'te kurulması öne çıktı. İl Başkanı Salman, Çavuşoğlu, Efkan Ala ve Dr. Esgin, hızlı tren konusunda bir sıkıntı olmadığını ve bu yatırımın mutlaka gerçekleşeceğini ifade ettiler.
Yerli otomobil konusundaki eleştirilere yanıt veren Çavuşoğlu, Başbakan yardımcılığı döneminde, her gittiği yerin yerli otomobil fabrikasını istediğini hatırlatarak, 'Bursa istediğini elde etti. Bunun tadını çıkarın. Gittiğimiz her yerde tebrik alıyoruz. Bundan daha güzel bir şey olamaz. Bu eleştirileri otomobil yatırımını bekleyenler duysa size gülerler' dedi.

ACEMLER, T2 VE ŞEHİR HASTANESİ BAĞLANTISI İHALEYE ÇIKIYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediye projelerini mart veya nisan ayı başındaki düzenleyeceği toplantıda açıklamayı planlıyor. Bir soru üzerine verdiği yanıtta bu toplantıya birkaç önemli yatırımla ilgili sorunları çözerek gideceği anlaşılıyor.
Bunlardan biri Büyükşehirin yapacağı Acemler Kavşağı. Bu yatırımın ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak. DOSAB'ın çevre yoluna bağlanması ve Emek-Şehir Hastanesi metro hattını ise Ulaştırma Bakanlığı yapacak. Büyükşehir hazırladığı projeleri bakanlığa teslim etti. Bu ihalelerin de marta kadar yapılması bekleniyor. T2 hattında ise feshin gerçekleştiğini açıklayan Aktaş, marttaki toplantıya ihalesi ve yer teslimi gerçekleştirilmiş olarak çıkmayı hedefliyor.

Kentsel dönüşüm konusunda da 'ses getirecek' büyük ölçekli bir çalışma yaptıklarını bildiren Aktaş, farklı kurumlarla bu konuyla ilgili protokoller yapıldığını ve marttaki toplantıda bunu da açıklayacaklarını sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.