Hava Durumu

Sertaslan'ın odasındaki Atatürk köşesinin sırrı

Yazının Giriş Tarihi: 07.09.2019 08:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.09.2019 08:47

İslam'ın iç veya mistik yüzü olarak tarif edilen tasavvuf, kalp temizliğini, güzel ahlakı ve ruh olgunluğunu konu alır. Bazen bir kelime ve harfe dahi çok özel anlamlar yüklenir.
Geçtiğimiz günlerde Sönmez Medya olarak ziyaret ettiğimiz 31 Mart'ta CHP'den Belediye Başkanı olarak seçilen Mehmet Uğur Sertaslan'ın odasının duvarında yer alan Atatürk Köşesi dikkatimizi çekti.
En üstte Türk bayrağı onun hemen ortasında Atatürk portresi, portrenin sağında Arap harfi elif, solunda ise vav'ın yer aldığı köşenin sırrını Sertaslan'a sorduk. Tasavvuf konusuna ilgi duyduğunu ifade ederek söze başlayan Sertaslan, köşenin nasıl oluştuğunu anlattı.
Ahşap yakma tekniği ile yapılan Atatürk portresini kampanya döneminde Kars, Ardahan, Iğdır Derneği'nin gecesindeki açık arttırmada satın alan Sertaslan göreve başlar başlamaz masasının karşısındaki duvara astı.
Tebrik ziyaretleri başlayınca MHP İlçe Başkanlığı Türk Bayrağı armağan edince bunu da portrenin üzerine yerleştiren Sertaslan, Saadet Partisi Gemlik İlçe teşkilatının ziyaretiyle de kafasındaki projeyi gerçekleştirdi.
Saadet Partililer kendilerinden istenen ahşap yakma tekniğiyle yapılan elif ve vav harflerini gönderince Sertaslan'ın kafasındaki kompozisyon tamamlandı.

Sertaslan, kompozisyonun ne anlama geldiğini ise şu sözlerle anlattı:
'Tasavvufta elif, haksızlık karşısında dimdik olmayı tasvir eder. Vav da anne karnında hak karşısında eğilmeyi anlatır. Bu iki mana Mustafa Kemal Atatürk'te vücut bulur'
Sertaslan'ın duvarını süsleyen kompozisyon aslında Türkiye mozaiği. En üstte birleştirici unsur ayyıldızlı bayrak, İslam'a tasavvuf bakışı ve bağımsızlığımızı sağlayan Mustafa Kemal Atatürk'ün aydınlattığı geleceğimiz.

STRATEJİK PLAN 19 EYLÜL'DE BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ'NDE

Bursa Büyükşehir Belediyesi 2020-2024 Stratejik Planı hazırlıkları son aşamaya geldi.
Başkan Alinur Aktaş, temmuz ayında 17 ilçesindeki 1058 mahalle muhtarıyla yaptığı toplantıda startı verilen plandan beklentiler, Bursa Büyükşehir Belediyesi Strateji Şubesi hazırladığı ve duyurusunu internet üzerinden yaptığı anketle Bursalılara soruldu. Ankete 10 günde 6 bine yakın Bursalı yanıt verdi.

26 Ağustos'tan itibaren de Ulaşım, İmar ve Şehircilik, Altyapı Hizmetleri, Yeşil Alan ve Çevre, Kültür ve Sanat, Şehir ve Toplum Düzeni, Belediye Temel Değerleri ana başlıklarıyla 4 günde 7 çalıştay düzenlendi.
Ortak akıl ve toplumun tüm kesimlerinin katılımıyla belirlenmesi istenen stratejik plan taslağı sivil toplum kuruluşları, akademik ve meslek odaları, ilçe belediyeleri, üniversiteler ve kamu kurumlarının temsilcilerinin katıldığı toplantılarda masaya yatırılarak görüşler alındı.
Katılımcıların öneri ve görüşleri doğrultusunda revize edilecek stratejik plan 19 Eylül'de Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine gelecek.
Meclise gelmeden önce Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş tarafından kamuoyuna açıklanması beklenen plan, 2020 tarihi itibari ile yürürlüğe girecek.

GEMLİK'TE GEÇEN ZEYTİN DEDE MASALI

İletişim Fakültesi mezunu Mustafa Emre Özgen'i, Basın İlan Kurumu tarafından düzenlenen kurs programında tanımıştım. İlgili okuyan ve sorgulayan bir yapıya sahipti. Bir süre gazetecilik yapan Özgen, daha sonra Mehmet Uğur Sertaslan'ın kampanya ekibinde yer aldı.
Seçimlerden sonra Gemlik Belediyesi Basın Bürosu'nda göreve başlayan Özgen'in yazarlık yeteneğinin de olduğu Zeytin Festivali etkinliklerinde ortaya çıktı.
Genç kalem Özgen'in yazdığı Gemlik'te geçen bir hikayenin anlatıldığı 'Zeytin Dede Masalı' adlı kitap belediye tarafından bastırılarak, festivaldeki etkinliklere katılan çocuklara dağıtıldı.
Çocuklara dostluğu, kardeşliği, dayanışmayı, birlik ve beraberlik ile doğayı korumanın önemini anlatmak için kitabı yazdığını söyleyen Özgen'i kutluyoruz...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.