Hava Durumu

Sertaslan'ın taleplerine Aktaş'tan pozitif yaklaşım

Yazının Giriş Tarihi: 19.05.2019 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.05.2019 07:56

Demokrasinin diğer bir anlamı da uzlaşma kültürüdür. Çünkü demokrasi karşılıklı tahammüle imkân tanıyan, karşı tarafın ne demek istediği üzerinde düşünülmesi gereken bir ortamı hazırlar.
31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde kıyasıya bir yarış yaşandı. Seçim ortamı dolayısıyla tansiyon zaman zaman yükselse de başkanların göreve başlamasıyla birlikte bu yerini karşılıklı anlayışa bıraktı.
Farklı partilerden seçilmiş olsalar da bu anlayışın ilk işaretlerini kutlama ziyaretlerinde görüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Alinur Aktaş'ı CHP'li başkanlardan ilk Turgay Erdem ziyaret etti. Bu ziyarette verilen karşılıklı sıcak mesajlarda Bursa için birlikte çalışma arzusu ortaya konuldu. Ziyaretin somut sonucu da Nilüfer'deki kentsel dönüşüm mağdurları için ortak çalışma konusunda karar verilmesi oldu.
Aktaş'ın CHP'li ikinci ziyaretçisi ise Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan'dı. Gemlik'te uzunca bir sürenin ardından Sertaslan'ın yürüttüğü başarılı bir kampanya sonucu seçimi CHP kazandı.
Gemlik'in çözüm bekleyen önemli sorunları var. Bunların birçoğu da büyükşehirin görev alanında olduğu için Sertaslan ilk günden beri birlikte çalışma mesajları veriyor. Hatta ulaşım sorununun çözümü için gerekirse büyükşehirin kapısında yatacağını söylemişti.
Büyükşehir belediyesinde gerçekleşen ve 40 dakika süren Aktaş-Sertaslan görüşmesi sıcak bir ortamda geçti. Sertaslan, ulaşımla ilgili Gemlik'te yaşanan sıkıntıları ve beklentileri aktardı.
Görüşmeyi değerlendiren Sertaslan, Aktaş'ın yaklaşımının pozitif yönde olduğunu ve sorunların çözümü için gerekli desteği vereceğini dile getirdiğini söyledi. Sertaslan bu görüşmede şehir içindeki ulaşımın yanı sıra Kumla, Narlı ve Karacaali mahallelerine deniz ulaşımı ile Kurşunlu ve Kumla'da trafiğe kapalı alanlarda elektrikli araçlarla ulaşım konusunu da anlattı.
Çocukluk yıllarımda Manastır ve Kumla'ya yaz aylarında motorla yapılan seferler ayrı bir güzellikti. Tıkış tıkış havasız minibüs yerine küçük motorlarla yapılan yarım saatlik yolculuk bile insana nefes aldırmaya yetiyordu. Bunun daha modern teknelerle yapılması bölgenin cazibesini daha da artıracağına inanıyorum.
Geçmiş yıllarda trafiğe kapalı yollarda traktörle çekilen vagonlar Kurşunlu'da yapılmış ve oldukça ilgi görmüştü. Traktör yerine elektrikli araçlarla sahil şeridindeki seferler, ulaşım sıkıntısına çözüm olacağı gibi kordon turunu da güzel hale getirecektir.

GEMLİK KORDONU TARİH SERGİSİ GİBİ OLACAK

Bugün 19 Mayıs. Anadolu'da yazılan ulusal kurtuluş destanında ilk ateşin yakıldığı tarih. Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla başlayan destan, kurtuluş savaşının ardından cumhuriyetle taçlandırıldı. Bu yıl 100'üncü yılı olması dolayısıyla daha anlamlı hale gelen Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için Gemlik Belediyesi de bir dizi kutlama programı hazırladı. Bunlardan biri de 100 Genç 100 Fırça ile kordondaki kayaların boyanması etkinliği.
Sahil şeridi Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda olduğu için Sertaslan, Aktaş ile yaptığı görüşmede bu konuyu da aktardı. Bugün saat 12.00'de gençler Zeytindalı Meydanı'ndan Engelsiz Kafe önüne kadar olan bölümdeki kayaları rengarenk hale getirecekler. Ara bölümlerdeki bazı düz kaya yüzeylerine de Bandırma Vapuru gibi kurtuluş savaşını hatırlatan resimler çizilecek. Tamamlandığında da kordon turuna çıkan tarih sergisi gezmiş gibi olacak.

TARAFTARIN SEVDASI KURTARACAK

O günü, yani 16 Mayıs'taki şampiyonluk gününü asla unutmak mümkün değil. Artık yerinde Millet Bahçesi yelleri esen Atatürk Stadyumu'nda yer gök inlemiş ve Bursaspor'un ikinci Anadolu devrimi tarihe altın harflerle yazılmıştı.
Aradan geçen yıllar içinde nedeni ne olursa olsun, Bursaspor bu coşkuyu yaşamak bir yana her sezon biraz daha kötüye giderek mayıs ayında şampiyonluk şarkıları söylemek yerine kümede kalma kâbusları görüyor.
Ancak, taraftar asla yeşil beyaz aşkından vazgeçmedi. Bursaspor'u Bursaspor yapan da bu zaten.
Bursaspor, bugün Göztepe ile kader maçına çıkıyor. Umutlar tükenmedi elbette. Akhisar ve Trabzon maçlarında şans iki kez kapımızı çalmış, ancak değerlendirememiştik. Şimdi üçüncü kez çalıyor. Bunu bilen Bursaspor sevdalıları tek yürek haline geldi. Bugün stadyum tarihinde görülmemiş bir rekora imza atacak. Sosyal medyadan yürütülen kampanyalarda bunu görüyoruz. Herkesin yeşil giymesiyle ilgili başlatılan kampanya da büyük ilgi gördü.
İşte bu taraftarın sevdası, Bursaspor'u kurtaracak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.