Hava Durumu

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'e Bursa daveti

Yazının Giriş Tarihi: 09.10.2019 09:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.10.2019 09:43

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balkanların en önemli ülkelerinden biri olan Sırbistan'ı ziyaret etti. Bu ziyaret birinci gününde bir dizi görüşmeler ve açılışlar gerçekleştirilirken, ikinci gününde de 'Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek Üçlü Zirvesi' gerçekleştirildi.
Balkanların en önemli ülkelerinden biri olan Sırbistan ile Türkiye ilişkileri son yıllarda önemli gelişmeler kaydediyor. 2010 yılından beri ticaret hacmi yüzde 200 arttı. 2018 yılında da rekor kırarak bir milyar 200 bin dolara ulaştı. Türkiye bu rakamın iki yıl içinde 5 milyar dolara ulaşmasını hedefliyor. 2018'de Sırbistan'dan gelen turist sayısı rekor kırarak, 225 bine ulaştı.


Sırbistan Balkanların tam merkezindeki stratejik konumuyla yatırımcılar açısından da fırsatlar barındırıyor. Sırbistan'da faaliyet gösteren 800'ü aşkın Türk şirketi 8 bin kişiye istihdam sağlıyor. Gezi sırasında 6 fabrikanın toplu açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, işadamlarına da Sırbistan'a yatırım çağrısında bulundu.
Sırbistan ekonomik ilişkilerin yanı sıra bölgedeki en güçlü siyasi aktör. Eski Yugoslavya'nın mirası dolayısıyla siyasi olarak söz sahibi Sırbistan, siyasi ilişkiler konusunda da Türkiye'ye güveniyor. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, ortak basın toplantılarında verdiği iki mesajda da bunu dile getirdi. Bunlardan birincisi Kosova, ikincisi ise Avrupa ile ilişkiler konusundaydı.


Erdoğan'ın Sırbistan gezisine AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin de TBMM Türkiye-Sırbistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı olarak katıldı. Dr. Esgin, ziyaret sırasında hem Cumhurbaşkanı Vucic hem de Ticaret Bakanı Rasim Layiç ile görüştü. Cumhurbaşkanı Vucic'i Bursa'ya davet etti.
Görüşmelerin oldukça yararlı geçtiğini belirten Dr. Esgin, Bursa'ya selam söyleyen Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'i önümüzdeki günlerde Bursa'da Sırbistan'a yatırım ve ihracat yapan sanayicilerle buluşturacağı mesajını verdi.

HASTANELERİMİZ DEPREME DAYANIKLI

Silivri'de meydana 5,8 büyüklüğündeki sarsıntı sonrası Marmara bölgesi ve özellikle İstanbul deprem alarmı durumuna geçti. Okullar, hastaneler tek tek gözden geçiriliyor, depreme dayanıksız olanlar boşaltılıyor.
Marmara Denizi'nde beklenen büyük depremin yanı sıra Bursa da aktif fay hatları üzerinde risk altındaki kentler arasında.
ASTV'de yayınlanan ve İrem Özyılmaz'ın sunduğu Satırbaşı programı için Sönmez Medya'ya gelen Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan'a deprem konusunda Bursa'daki hastanelerin hazır olup olmadığını sorduk. O da yanıtladı.
Bursa, sağlık tesisleri açısından depreme en hazır şehir. 17 ilçede 17 yeni hastane yapıldı. Hepsi depreme dayanıklı. Ayrıca yeni açılan şehir hastanesi de aslında bir deprem hastanesi. Bursa zamanında sağlık tesislerini yenileyerek olası bir depreme hazır hale geldi.


Akan, önemli bir bilgi daha verdi. Bilindiği gibi şehir hastanesinin açılmasıyla Muradiye Devlet, Zübeyde Hanım ve Göğüs Hastalıkları Hastanesi kapatıldı. Muradiye Devlet Hastanesi depreme dayanıklı hale getirildikten sonra açılacak. Eğer bu üç hastane Şehir Hastanesi dolayısıyla kapatılmasaydı bu günlerde yapılacak bir inceleme sonucu depreme dayanıksız oldukları için boşaltılacaktı.

ŞEHİR HASTANESİ GÜNLÜK 5 BİN 500 BAŞVURUYA ULAŞTI

Bursa'da yaptırılan Türkiye'nin 10'uncu Şehir Hastanesi'nin resmi açılışı geçen ağustos ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.
Özcan Akan'a Şehir Hastanesi'ndeki son durumu sorduk.


Türkiye'de Ankara'nın ardından ikinci büyük şehir hastanesi olmasına rağmen Bursa'nın en kompakt şehir hastanesine sahip olduğunun altını çizen Akan, hastaneye erişimin de her geçen gün arttığını söyledi.
İlk açıldığı günlerde 3 bin 500 olan başvuru sayısının günlük 5 bin 500'e ulaştığını ifade eden Akan'ın verdiği bilgiye göre, personel yetersizliği nedeniyle 100 yatağı açılan fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, önümüzdeki günlerde Bursa'ya atanan 500 hemşirenin göreve başlamasıyla 200 yatağıyla tam kapasiteyle hizmet verecek.
14'ü yoğun bakım 26 yataklı yanık merkezi ve 212 yoğun bakım yatağının hizmete başlamasıyla başka kentlere hasta sevki yapılmadığını da açıklayan Akan, Bursa'dan artık yanık, tüp bebek ve yoğun bakım için hiç kimsenin il dışına gitmeyeceği mesajını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.