Hava Durumu

'Sorunlar heybemizde çözümü Ankara'da'

Yazının Giriş Tarihi: 04.07.2018 07:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.07.2018 07:47

Orhan Gazi, 700 yıl önce Bursa'yı fethettikten sonra kale içinde sıkışan kenti Uludağ'ın eteklerinde yeniden kurar.
Kendi adını verdiği cami çevresinde, önce pazar ardından dünyanın ilk AVM'si olan Kapalıçarşı'nın temelleri atılır. Osmanlı'nın yerleşik hayata geçip kent kültürünü oluşturduğu bu mekanlar, yüzyıllardır Bursa'nın kalbinin attığı yerdir.
Doğu-batı yönüne doğru büyüyen ve artık metropol haline gelen Bursa'nın geçmişten geleceğe uzanan ritmi yine Ulu Cami ve Kapalıçarşı çevresinde devam eder.
Bursa'da 45 günü yoğun tempoda geçen Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun yönettiği kampanya dönemi sonrası AK Parti'den milletvekili seçilenler, ilk teşekkür ziyaretini de kalbi oluşturan Kapalıçarşı esnafına gerçekleştirdiler.
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç, Mustafa Esgin, Zafer Işık, Refik Özen ve Ahmet Kılıç ile AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman'ın ziyareti Ulu Cami'nin batı kapısında başladı.
Esnafın yanı sıra çarşıya gelen vatandaşlar tarafından da ilgi gören Hakan Çavuşoğlu'nun yolu sık sık sorunlarını anlatmak isteyen vatandaşlar tarafından kesildi.
Bir emekli, 65 yaş üstü vatandaşlara getirilen günlük 6 seferlik toplu taşım araçlarına binme hakkının yasaya aykırı olduğunu belirterek, başka illerde görülmeyen bu uygulamanın kaldırılmasını istedi. Bakan Çavuşoğlu da konuyla ilgili belediye yetkilileriyle görüşeceğini söyledi.
Çiftçi borçları ile ilgili sorunların yanı sıra bazı esnaflar da son günlerde yaşanan olaylarla ilgili olarak idam cezasının getirilmesini talep etti.
Sorunları dinleyen Çavuşoğlu, hem gelen taleplere hem de erken yerel seçim sorularına yanıt verdi. AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'ın erken seçimle ilgili açıklamasını hatırlatan Çavuşoğlu, 'Seçim kararının ardından 40-45 günlük zaman dilimi içinde sahada esnaf, tüccar, köylü, işçi ile görüştük. Zaten seçim olsa da olmasa da AK Parti milletle bağını seçimle kuran bir parti değil. Seçim biter, bir gün sonra bağımız devam eder' dedi.
Seçim döneminde esnafı dinlediklerini ve bugün AK Parti'ye verilen desteğe teşekkür etmek için geldiklerini vurgulayan Çavuşoğlu, 'Heybemizi doldurduk Ankara'ya gidince nasıl çözebileceğimizin yöntemlerini araştıracağız' şeklinde konuştu.

Meclis'in ilk çıkaracağı yasalar
Son günlerde çocuklara ve hayvanlara karşı yapılan insanlık dışı saldırılar, toplum travma yaşamamıza neden oluyor. Önce Eylül, ardından Leyla cinayeti yaşandı. Can dostlarımız sokak hayvanlarına karşı yapılanlar ise insanları derinden sarsıyor. Her iki konuda da toplumsal duyarlılık ve tepkiler yasal düzenleme istekleriyle dile getiriliyor.
Ankara Hukuk Fakültesi mezunu olan Çavuşoğlu'nun politikaya atılmadan önceki mesleği avukatlık olduğu için gelişmeleri yakından takip ediyor.
Son günlerde yaşananların üzülmekten öte bir duruma geldiğine işaret eden Çavuşoğlu, Meclis'in açılır açılmaz ilk yasal düzenlemeleri bu konularda yapacağını söyledi. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, başkanlığında bir çalışma yapıldığını hatırlatan Çavuşoğlu, toplumsal travmalara neden olan iki konuyla ilgili yasal düzenlemelerin en kısa sürede çıkarılacağını kaydetti.

Refik Özen'e oda çıkmadı
Esnaf ziyareti öncesi Çavuşoğlu'nu bekleyen vekiller sohbet etti. Sohbetin konusu da Ankara ve Meclis. Emine Yavuz Gözgeç, deneyimli vekil olduğu için yeni parlamenterlere bilgi verirken, Refik Özen, kurada kendisine oda çıkmamasından yakındı. Gözgeç, eski odasını korumak için kuraya katılmadığını söylerken, Zafer Işık, Özen'e dönerek, 'Başvuru yapıp, temayüle girmeden listeye girdin. Orada da bir sürpriz çıkar. Bakarsın en büyük odayı sana verirler' esprisini yaptı.
Bu arada, Meclis'e giden vekillerin kayıt sırasında bölgelerinden getirdikleri yöresel ürünleri dağıtmaları gelenek haline geldi. Pazartesi günü Ankara'ya kayıt için gidecek Bursalı vekillerin de götüreceği hediye kestane şekeri. Bakalım vekiller kaç kilo kestane şekeri ile Ankara'ya gidecek?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.