Hava Durumu

Sorunsuz ve uyum içinde çözülecek

Yazının Giriş Tarihi: 18.10.2017 07:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.10.2017 07:05

AK Parti Bursa İl Başkanlığı'na bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan Ayhan Salman'la ilk kez uzun soluklu görüşme imkanını elde ettik.
Çok iyi analiz yaptıkları söylenen birçok çevreyi adeta ters köşeye yatırarak il başkanlığı koltuğuna oturan ve 42 yaş ortalamasıyla genç bir yönetimle zor bir dönemde göreve başlayan Salman, dün Sönmez Medya ziyaretinde önemli mesajlar verdi.
Zor bir dönem çünkü seçim öncesi dışında iktidar partisi hiç bu kadar hareketli günler yaşamamıştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'metal yorgunluğu' mesajının ardından il başkanlarından 22'si değişmiş, fırtına bu kez belediye başkanları yönünde esmeye başlamıştı.
Önce İstanbul, ardından Düzce derken, Ankara, Balıkesir ve Bursa Büyükşehir Belediye başkanlarının adları konuşulmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Sırbistan gezisinden dönerken bu illerin adlarını açık açık söyledi.
Cumhurbaşkanının bu mesajının ardından herkes artık ne zaman ve yerine kimin geleceği beklentileri içine girdi.
Salman, referandum sonrası oluşan algının değişimi zorunlu hale getirdiğinin altını çizdi ve Mimar Sinan'ın Selimiye Camii'yi inşa ettiği sırada küçük bir çocukla arasında geçen diyalogu anlatarak, toplumun beklentilerinin karşılanması gerektiğine işaret etti.
Öykü kısa ve gerçekten ders verici nitelikte...
Selimiye biter ve insanlar camiyi hayranlıkla izlerken küçük bir çocuk arkadaşına minarenin birinin eğri olduğunu söyler. Bunu duyan Koca Sinan, çocukta oluşan bu algının toplumun tüm kesimlerine yayılacağının farkındadır. Hiç itiraz etmez. Hemen eğri olduğu söylenen minareye halatları dolayarak işçilere çektirir ve çocuk düzeldi diyene kadar işlem devam eder.
Aslında ne minare eğri ne de halatla çekilince düzelmiştir. Önemli olan algının yayılmasını önlemektir.
Başkanlar ile ilgili süreç de aynen böyle işliyor. Bir kez pandoranın kutusu açıldı ve isimler telaffuz edildi artık değişim yaşanmadan bu fırtına dinmez.
Peki, nasıl olacak?
Salman, tereddütsüz yanıt veriyor; Tıpkı İstanbul ve Düzce'deki gibi sorunsuz ve uyum içinde çözüleceğine inanıyorum.
Haber Müdürümüz Bilgehan Hacıoğlu, aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kent isimlerini açıkladığı uçakta yanıt verdiği soruyu bu kez Salman'a yöneltti; metot sıkıntı yaratmayacak mı?
Salman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'onları sandık önüne getiren iradeye bakmak lazım' sözü yerine farklı bir cümle ile yanıt verdi: Metodun gayet duygusal ve şık olduğunu düşünüyorum.
Ardından ekledi; Bir işi yaparken yan tesirleri olabilir ama tedavinin yapılması gerekir. Tıpkı kullanılan ilaçların yan etkisi gibi...
Salman, zamanla ilgili soruya ise gülerek 'üç vakte kadar' yanıtını verdi.
Son soru da ilçe belediyeleriyle ilgili...
Salman, bu konuda bir çalışma olmadığını ifade ederek, bir bakıma başkanların yüreğine su serpti.

Kurumsal hafıza ve Bursa Hakimiyet

Kurumlar geçmişten aldıkları dersler ve elde ettikleri deneyimlerle geleceğin yol haritasını belirlerler. Kurumlar ve kentler de bazı markalarla özdeşleşmiştir. Bursa Hakimiyet de 44 yıllık geçmişi ile Bursa'nın hafızası. Başkan Salman, ziyaretinde Bursa Hakimiyet'in kentin hafızası olduğuna vurgu yaptı.

'300 bin kişilik bir aileyiz'

Başkan Salman, genç ve dinamik bir yönetim oluşturduklarının mesajını da veriyor. 300 bin üyeleri bulunduğuna vurgu yapan Salman, yönetimdeki değişimin bütün kılcal damarlara kadar yansımasının olacağını söyledi.
Bursa'nın merkezi hükümetten yatırım beklentileri konusuna gelince, Salman, il başkanlığının icra makamı olmadığının altını çizerek, hem bakanlıklar hem de yerel yönetimlerle koordinasyon görevini tam anlamıyla yapabilmek için komisyonlar kurulduğunu ve bunların hazırlayacakları raporların ilgili yerlere ulaştırılacağını anlattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.