Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Spor Fabrikası'nın görünmeyen başarısı

Yazının Giriş Tarihi: 15.02.2019 07:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.02.2019 07:24

Başta uyuşturucu ve bilgisayar olmak üzere son yıllarda gençlerin en önemli sorunlarından biri bağımlılık.
Neredeyse gün aşırı henüz hayatının baharındaki çocuklarımızın bu tür bağımlılıklar yüzünden yaşamlarını yitirdikleri haberlerini alıyoruz. Son bir ayda 'Mavi Balina' denilen bilgisayar oyunu yüzünden 2 çocuk yaşamını yitirdi.
Bu sorunun çözümünün sadece polisiye önlemler veya ailelerin çabalarıyla sonuç vermediği ise ortada.
Baia Hotel'de yapılan Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu olan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, yapılan bir yatırımla bu tür bağımlılıkların önlenmesinde nasıl büyük bir başarı elde edildiğini açıkladı.
Peki, neler yapılmış ki emniyet güçlerinin tespitiyle Gürsu'da başta uyuşturucu olmak üzere bağımlılığın önlenmesinde yüzde 70 gibi başarı elde edilmiş.
Yanıtı basit: Spor fabrikası...
'Spor kenti Gürsu' hedefiyle 4 bin metrekarelik alanda kurulan ve 8 milyon maliyetle hayata geçirilen tesislerle... Türkiye'nin beşinci en modern sporcu fabrikasıyla Gürsu'da eğitim gören 17 bin öğrenciden 9 bin 800'ü lisanslı veya kayıtlı sporcu olurken, 20 bin vatandaş düzenli spor yapar hale gelmiş. Güreşten teakwondoya, badmintondan voleybola, tenisten basketbola çeşitli branşlarda Bursa ve Türkiye çapındaki başarılar ve elde edilen madalyalar ise çalışmayı taçlandırmış.
Gürsu'da elde edilen bu başarı tüm Bursa'nın ilçelerine örnek olmalı...

PARMAĞIMIZI KESMEZSEK YARIN KOLUMUZ GİDER

Bursa ovasındaki Gürsu, geçtiğimiz günlerde açıklanan nüfus istatistiklerine göre, 2018 yılında yüzde 7,7'lik oranla Bursa'nın en hızlı büyüyen ilçesi oldu.
Hızlı büyümenin getirdiği en önemli sorun Türkiye'nin en bereketli topraklarını betonlaşma tehdidiyle karşı karşıya bırakıyor.
Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık'a göre, koruma yasalarıyla maalesef ova korunamıyor. O yüzden Yenidoğan projesi hayata geçirildi. Projenin amacı ovaya doğru yapılaşma önünde tampon bölge oluşturmak. Işık, 'Biz bu proje ile belki bugün parmağımızı keseceğiz ve canımız acıyacak ama yarın kolumuzu kesmektense bugün parmağımızı kesmemiz'den daha eftaldir' dedi.
Yenidoğan projesiyle bir şekilde kaçak yapılaşmanın önünün kesildiğini de ifade eden Işık'ın şu sözleri ise gerçekten anlamlı:
'Binayı her tarafa hatta denizin ortasına bile yaparsınız. Bu verimli topraklardan aldığımız ürünleri her tarafta yetiştiremezsiniz. Gürsu'daki armut her yerde yetişmiyor'
Armut konusu gelmişken, Mustafa Işık, bununla ilgili geliştirdikleri projeyi de anlattı. Gürsu'da yetişen armudun büyük bir bölümü ihraç ediliyor. Hasarlı ve düşük kaliteli ikinci sınıf armutlar ise çöpe gidiyor. Belediye, Tarım A.Ş. Ziraat Odası ve üretici kooperatiflerinin içinde yer aldığı proje ile kurulacak tesislerde ikinci kalite armutların kurutulmasının yanı sıra armut suyu ve armut sirkesi olarak değerlendirilmesi planlanıyor.

'YILDIRIM'DA SEÇİM İKİ ADAYLA KAZANILIR'

CHP'nin Yıldırım Belediye başkan adayı Özgür Erdursun, Türkiye'nin en önemli 5 sosyal güvenlik uzmanından biri. Sorunlara bulduğu çözümlerin yanı sıra Türkiye genelinde kabul gören geliştirdiği projelerle de tanınıyor. En son projelerinden biri olan asgari ücretin altında gelir elde edenlere belediyelerin sosyal yardım yapması önerisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kamuoyuna açıklanmıştı.
Erdursun, aday adaylığı sürecinde rakibi olan kendisi gibi milletvekili adayı Şahin Sevinç ile birlikte Sönmez Medya'yı ziyaretinde, Bursa'yı çok sevdiğini ve başka bir kentte yaşamayı düşünmediği için başta İstanbul olmak üzere büyük kentlerden ve televizyon kanallarından gelen iş tekliflerini geri çevirdiğini anlattı.
Şimdi gelelim iki aday konusuna...
CHP Yıldırım adayını açıkladıktan sonra Şahin Sevinç, bu konudaki sitemini sosyal medyadan paylaşmıştı. Ardından Sevinç'in meclis üyeliği formülüyle sorun aşılarak iki aday ortak çalışma konusunda uzlaştı. Hatta aralarına büyükşehir adayı Mustafa Bozbey'i de alarak, fotoğraf verdi.
Erdursun, Yıldırım'da seçimi kazanmak için Şahin Sevinç'in desteğinin önemli olduğunu ve bir sinerji yarattığını belirterek, 'Yıldırım'da seçim iki adayla kazanılır. Sevinç'le birlikte yapacağımız kampanya ile bunu başaracağız' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.