Hava Durumu

Terminal için çözüm önerisi

Yazının Giriş Tarihi: 09.11.2017 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.11.2017 07:57

İlk yapıldığı günden beri Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne yolcuların ulaşması konusu hep tartışıldı. Üstelik o yıllarda Bursa, İzmir yönüne doğru bu kadar büyümemiş, Görükle ve Özlüce gibi her biri ortalama Anadolu vilayeti büyüklüğünde mahalleler henüz oluşmamıştı. 20 yıl önce de aynı sorun küçük çaplı da olsa vardı.
Ancak aradan geçen süre içinde Bursa katlanarak büyüdü, gelişti. Burada zaman içinde geçici çözümler de oluştu. Örneğin batıdan gelen araçlar Minteks'in önünde, Doğu'dan gelenler de 'indir-bindir' yapmaya başladılar. Ancak, olağanüstü hal uygulamasından sonra bu uygulamalar da kaldırıldı. Şimdi hangi yönden gelirseniz gelin terminale girmek zorundasınız.
1 Kasım'da 'Şu terminal meselesi' başlıklı yazımda, İzmir yönünden gelen bir arkadaşımızın otobüsten çatısını gördüğü evine 2 saatte ulaştığını yazmış ve bu konuya çözüm bulunması çağrısında bulunmuştum.
O yazımla ilgili Şazi Çavuşoğlu adlı okuyucumuz elektronik posta gönderdi. O da kentin batısında oturan bir Bursalı. OHAL uygulaması öncesi yolcuların Minteks'te indirilip firmalar tarafından Görükle'ye taşındıklarını anlatan Şazi Çavuşoğlu, bu uygulamanın kaldırılmasıyla yolcuların büyük sıkıntı yaşadıklarını yazdı. Çavuşoğlu, söz konusu uygulamadan dolayı her gün yaşanan zaman kaybının yanı sıra trafik sıkışıklığı ve yakıt tüketiminin de arttığına işaret ederek çözümün imkansız olmadığını vurguladı.
Çavuşoğlu'nun önerisi kentin batı ve doğu girişlerine yolcu indirme-bindirme şubeleri yapılması.
Okuyucumuz haklı, bir söz vardır; Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Bütün büyük kentlerde bu tür servis noktaları mevcut. Hatta onlar da her semtten kalkıyor.
Şöyle bir eleştiri getirilebilir; zaten trafik yoğunluğu var, bir de otobüslerin servis araçları girerse sıkıntı artar.
Zaten o yüzden sadece girişlerdeki iki bölge diye yazıyorum. Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü bu konuda işbirliği yaparak, konunun güvenlik boyutunu da değerlendirerek bir çözüm üretebilir.

Altepe, büro tuttu, yakında üretime başlayacak

Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettikten sonra eşiyle birlikte Bodrum ve Antalya'da tatil yapan Recep Altepe, Bursa'ya döndü. İstifasının ardından, 'seçimlere bir buçuk yıl vardı. Kendimi buna göre ayarlamıştım. Hazırlıksız yakalandım' diyen Altepe, Bursa'ya döner dönmez Ankara yolundaki bir iş merkezinden büro kiraladı.
Recep Altepe'nin yanı sıra kızı, oğlu ve gelini de makine mühendisi. Halen büronun mobilyaları ve bölmeleri hazırlanıyor.
Ailece aldıkları karara göre, otomotiv sektörü için hidrolik sistem imalatına başlayacaklar. Önümüzdeki günlerde fabrika için yer de tutulacak.

Canlara mal olan zincirleme ihmal

Bursa, dün, güne Gürsu'dan gelen acı haberle başladı. Tekstil fabrikasının boyahane bölümünde buhar kazanındaki sıkışma nedeniyle meydana gelen patlamada, aralarında fabrika sahibinin oğlunun da bulunduğu 5 can yitirdik.
Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, aralarında AS TV'nin de bulunduğu birçok basın kuruluşuna yaptığı açıklamada, "Bölgemizde kendini teknolojik olarak yenilemeyen 3 firmadan biriydi. Buhar kazanının patlamasında kesinlikle bir ihmal var" dedi.
Sadece Aydın da değil açıklama yapan tüm uzmanlar ihmal olduğu görüşünde birleşiyor. Makine Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Mart ve Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ali Uluşahin de patlamanın olduğu yerde uzman ekiplerle inceleme yaptı.
Uluşahin, patlamanın olduğu yerdeki manzaranın inanılmaz olduğunu vurgulayarak, 4 resmi çalışan işletmede 2'si Suriyeli 5 kişinin yaşamını yitirmesi olayın vahametini gösteriyor dedi.
İbrahim Mart ise yaptıkları incelemede, kazanın zincirleme ihmalden kaynaklandığına dikkat çekerek, "Eğitimden denetime, otomasyona geçilmemesinden iş güvenliğine kadar birçok faktör atlanmış. Odaya kaydı olmadığı için de kazanın periyodik kontrolü de yapılmamış" dedi.
Mart'ın 8 kişilik makine mühendisiyle birlikte yaptığı incelemede patlamanın nasıl olduğuna dair bulgular da elde edilmiş. İlk tespitlere göre, susuz kalan kazana buradaki işçi panikle su basınca bomba etkisi yaratan patlama yaşanmış.
Yaşanan bu acı olay da gösteriyor ki yapılan tüm uyarılar maalesef kulak ardı ediliyor. Elbette ki üretim önemli ama insan canı hepsinden önemli...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.