Hava Durumu

Turgay Erdem'in 'Yeni nesil Nilüfer'i

Yazının Giriş Tarihi: 16.03.2019 07:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.03.2019 07:12

Yoğun göç dalgası Bursa'nın üzerinden silindir gibi geçerken yüzde 60'ı kaçak ve imara aykırı yapılardan oluşan bir kent ortaya çıkardı.
Kaçak yapılaşmadan en çok nasibini Yıldırım ve Osmangazi aldı. Sonradan kurulan Nilüfer ise şanslıydı. Çünkü göç dalgası hız kesmiş, belediyeler de artık kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için hazırladığı planları ciddi biçimde takip ve kontrole başlamıştı.
Planlı bir yapılaşma sonucu gelişen Nilüfer'de kentlinin ihtiyaçları doğal olarak diğer bölgelere göre farklılık gösterdi. İlk zamanlarda Nilüfer, açıkça söylemek gerekirse insanların uyumak için evlerine gittikleri semtlerden ibaretti. En küçük bir alışveriş veya sosyal etkinlik için Heykel'e çıkmak gerekirdi. Burada, Nilüfer'de 20 yıl belediye başkanlığı yapan Mustafa Bozbey'in hakkını teslim etmek gerekir.
Yapılan kentsel yatırımlarla Nilüfer'de oluşan yeni cazibe merkezleri olan FSM, Özlüce, Balat, geçmişin yıldızları Heykel, Setbaşı ve Altıparmak'ın pabucunu dama attı.
Bozbey'in 20 yıllık başkanlığı süresinin 15 yıllık bölümündeki yol arkadaşı Turgay Erdem'in de Nilüfer'deki projelerde imzası bulunuyor.
31 Mart'taki seçimlerde bu kez Bozbey'in halefi olmaya hazırlanan ve 'Mutlu geleceğin Mimarı' sloganıyla seçim kampanyasını yürüten Erdem, seçimi kazanması halinde uygulayacağı projelerini dün basınla paylaştı.
Toplantıya CHP Bursa milletvekilleri, Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey, Milli Eğitim ve Milli Savunma eski bakanlarından Turhan Tayan, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır, Millet İttifakı belediye başkan adayları, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri ile muhtarlar katıldı.
Projelere gelince; artık çıta yükseldiği için Erdem, projelerini buna uygun olarak 'Yeni nesil Nilüfer' diye adlandırdı. Yeni terminolojiye göre hazırlandığı dikkat çeken ve buna göre adlandırılan projelerin odağında ise insan var.

'GÖNÜL İSTEMEYİNCE GÖZ GÖRMEZMİŞ'

Toplantıya katılan Mustafa Bozbey, proje tanıtımının ardından söz alarak, yol arkadaşına destek verdi. Yorumu ise ilginçti:
'Bursa'nın diğer ilçelerini Nilüfer'in seviyesine getirelim diye mücadele edeceğiz. Ama Nilüfer daha farklı projelerle bir adım daha ileriye geçmiş olacak'
Bozbey, kendisini projeler ve özellikle 14 yıldan beri tamamlanamayan Anadolu Arastası konusunda eleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a da yanıt verdi.
Anadolu Arastası'nı başkan seçilince hemen gündeme alacaklarını ve Nilüfer Belediyesi ile bu konuda protokol yapıp bir an önce tamamlayacakları mesajını veren Bozbey, isim vermeden Aktaş'a şu sözlerle seslendi:
' Bazıları diyor ki 3 tane 5 tane hizmet sayın. Arkadaşlar, gönül istemeyince göz görmezmiş. Allah aşkına. Şimdi sana sorarlar derler ki insani gelişmişlik endeksine göre birçok kriteri var. Bu endekse göre önceki yıl altıncı sırada olan Nilüfer bu yıl beşinci sıraya yükseldi. Açın bir kriterlere bakın ondan sonra da deyin ki benim yönettiğim ilçe sıralamada var mı?'
Eleştirinin bir hak olduğu vurgusu yapan Bozbey, bu konudaki çekincesini ise şöyle ifade etti: 'Bir şeyi eleştirebilirsiniz haklısınız. Bu eleştiri birbirinizin yüzüne bakamayacak düzeyde olmaması lazım. Onun da sınırı var. Onun da ahlaki sınırı, birbirimizin yüzüne bakabilecek düzeyde olması lazım.'

SARGIN'IN İZNİK SEVDASI...

İznik, tarihsel geçmişiyle bir medeniyetler kapısı olduğu kadar bir doğa harikası. Böylesine özel bir ilçede 5 yıl başkanlık yapan ve vedaya hazırlanan Osman Sargın'ın görevi sona erse de İznik sevdası bitmeyecek.
Baia Hotel'de Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu olan Osman Sargın'ın her cümlesinde bu duyguları hissettik. 5 yıllık süre içinde vaat ettiği projelerden iki kat fazlasını yapmakla övünüyor. Haksız da değil. İznik Gölü'ne atıkların boşaltılmasının önlenmesinden ilçeye doğalgaz gelmesine, kültür merkezlerinden köylerdeki mini hallere, ekoturizm yatırımlarından sahil düzenlemesine kadar birçok yatırımı 5 yıla sığdırmayı başarmış.
Sargın, İznik'te yaşamaya devam edecek ve bu kez asıl mesleği olan çevre projeleriyle katkısını sürdürecek. Yeni seçilen başkana da canla başla yardım edecek. Yolun açık olsun Osman Başkan...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.