Hava Durumu

Turizm Platformu'nda bayrak değişimi

Yazının Giriş Tarihi: 18.05.2019 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.05.2019 08:11

Bursa, son yıllarda rotasını turizme çevirince kurumlar arasındaki koordinasyon büyük önem taşımaya başladı.
Geçmişte, bir yanda belediyeler, diğer yanda Kültür ve Turizm Müdürlüğü dolayısıyla Valilik, öbür yanda başta oteller olmak üzere önemli turizm yatırımları gerçekleştiren özel sektör kuruluşları ve bunların temsilcilerinin bulunduğu STK'lar Bursa tanıtımı için ayrı ayrı çalışmalar yürütüyordu.


Mayıs 2017'de koordinasyon eksikliğinin önüne geçilmesi amacıyla kamu, turizm STK başkanlarının yer aldığı Bursa Turizm Platformu kuruldu. Koordinatörlüğüne Hasan Eker'in getirildiği platform öylesine güzel işlere imza attı ki, geçen sonbaharda yapılan Bursa Turizm Zirvesi'nde, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Bursa'daki bu birlikteliğin diğer illere rol model olması gerektiğini söyledi.
Şöyle geriye dönüp baktığımızda, geçen iki yıllık sürede, turizm stratejisinin tek elden yürütülmesinin yanı sıra başta turizm zirvesi olmak üzere, Bursa Yemekleri Çalıştayı, Bursa broşürü ve internet sitesinin hazırlanması gibi önemli işlere imza atıldı. Platformun hazırladığı Bursa'nın turizm potansiyeli ve beklentileriyle ilgili rapor Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a bizzat platform üyeleri tarafından teslim edildi.
Platform geçen yıl bir tüzük değişikliği yaparak, yılda bir koordinatörün değiştirilmesi kararı aldı. Böylece platformda yer alan kurumların temsilcileri platforma yeni bir sinerji katacağı düşünüldü. Bu hafta görev değişikliği yapılarak Hasan Eker, Platform Koordinatörlüğü görevini TÜRSAB Güney Marmara BTK Başkanı olan Murat Saraçoğlu'na teslim etti.
Bayrağı devreden Hasan Eker, platform sayesinde Bursa'nın turizm hafızasının oluşturulduğunu belirterek, bu hafıza sayesinde Bursa'nın önümüzdeki yıllarda önemli atılımlara imza atacağını vurguladı.
Murat Saraçoğlu ise turizmde başarının tüm kurum ve kuruluşlar ile kentin ortak çabasıyla elde edileceğine işaret etti. Mayıs ayı başında 10 ülke büyükelçisini Bursa'da ağırlayan Saraçoğlu, pazar günü Çin Halk Cumhuriyeti büyükelçisinin beraberindeki diplomat heyetiyle Bursa'ya geleceğini söyledi. Çin heyetinin pazar günü Bursaspor-Göztepe karşılaşmasını da izleyeceğini kaydeden Saraçoğlu, pazartesi günü de Bursa turuyla heyetin ağırlanacağını sözlerine ekledi.

CHP'Lİ KAYIŞOĞLU'NDAN KADIN MUHTARLARA ÖNCELİK

Bursa, 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde kadın başkan çıkaramadı ama kadın muhtar sayısında rekor artışlara sahne oldu. Nilüfer ve Osmangazi'de 2 olan muhtar sayısı bu seçimlerle Nilüfer'de 11'e, Osmangazi'de ise 13'e yükseldi.


CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da kadınların muhtarlık seçimlerinde gösterdiği başarıyı kutlamak amacıyla tek tek ziyaret etmeye başladı. Nilüfer'de 11, Osmangazi'de 5 muhtarı ziyaret eden Kayışoğlu, kadın muhtarların ardından tüm muhtarlıkları ziyaret edeceğini söyledi.
Kadının aktif siyasette yer almasından mutlu olduğunu söyleyen Kayışoğlu, önümüzdeki seçimlerde bu ilginin belediye başkanlıklarına da yansıyacağından emin olduğunu vurguladı.

BUSİAD'IN BU ÖNERİSİ DİKKATE ALINMALI

Bursa Sanayici ve İş İnsanları Derneği, Çekirge toplantılarıyla gündemde öne çıkan konularla ilgili uzmanları üyeleriyle buluşturuyor. En son toplantıda konuk Prof. Dr. Seyfettin Gürsel kadar BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay'ın çevre ile ilgili konuşması dikkat çekti.


İnsanın dünya ile ilişkisini gözden geçirip çözümler üretmesi gerektiğine vurgu yapan Türkay'ın çevreyle ilgili verdiği rakamlar kirliliğin ne kadar ürkütücü boyutlara ulaştığının göstergesi.
Önerisi ise yüksek karbon çıktısı olan endüstrilerden vazgeçilmesi, geri dönüşüme özel bir önem verilmesi, evsel atıkların geri dönüşümünün kaynağından çözülmesi kısacası hukuk ve ekonominin altyapısının bir an önce iyileştirilerek, yeşil ekonomiye geçiş ve bunun koordinasyonu için birim kurulması.
Türkiye nüfusunun artık yüzde 95'i kentlerde yaşıyor. Şehirlerin nefes aldığı yerler ise oluşturulan büyük ölçekli parklar. Kültürpark, Botanik ve Hüdavendigar kent parklarının Bursa'ya nasıl yarar sağladığı ortada. Türkay'ın Bursa için önerisi ise 500'er dönümlük 5 park kurulması.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.