Hava Durumu

Türk halkı güçlüyü sever, mağdura oy verir

Yazının Giriş Tarihi: 24.06.2019 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.06.2019 08:02

Sadece İstanbul'da belirli bir çevrenin tanıdığı bir ilçe belediye başkanının 6 ay içinde tüm Türkiye'de tanınıp ve bu süre içinde 2 seçim kazanacağını söylesen kimse inanmazdı.
Bunu başaran CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun sırrı neydi peki?
Birinci 1994 yılından beri aynı siyasi çizginin yönettiği İstanbul'un sorunları, ikinci ve en önemlisi ise ekonomik sıkıntıların yarattığı güvensizlik. İmamoğlu'nun uzlaşmacı ve toplumun tüm kesimlerini kucaklayan yaklaşımlarını da unutmamak gerekir. Bu argümanlar 31 Mart'ta çok az bir farkla ipi göğüslemesini sağladı.
Ancak, 6 Mayıs'taki Yüksek Seçim Kurulu'nun seçimin yenilenmesi kararı bunun üzerine bir de mağduriyeti ekledi.
Mağduriyet deyip geçmeyin...
Türk seçmeninin davranışlarını tetikleyen en önemli unsur, haksızlık yapılanın yanında olma duygusudur. Bunun örnekleri için öyle çok gerilere gitmeye gerek yok. 'Muhtar bile olamaz' manşetlerinin atıldığı bir siyasi iklimden gelen Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına uzanan yolu da mağduriyetle başlamıştı.
Mağduriyetin yanında 18 günlük başkanlık dönemi sırasında ulaşım gibi önemli bir konuda yapılan indirim ve alınan diğer kararlar da İmamoğlu'nun başarı hanesine eklendi. Ardından her çıktığı televizyon programı beklenenin aksine İmamoğlu'nun puanını artırdı.
Bu arada, Cumhur İttifakı'nın 31 Mart'taki 'beka' üzerine kurduğu seçim stratejisi 23 Haziran için değişti. Ancak, son haftada Kürt oylarına yönelik manevralar seçmenden beklediği karşılığı bulamadı.
Seçim artık geride kaldı. Ancak bu seçimin ortaya çıkardığı ve tüm Türkiye'nin tanıdığı bir figür haline gelen Ekrem İmamoğlu'nun siyasi yolculuğu yeni başlıyor. Yeni görevinde yapacakları ve başarısı onu yeni mecralara mutlaka taşıyacak.

İMAMOĞLU'NUN İLK MESAJI CUMHURBAŞKANI'NA

Ekrem İmamoğlu, aday olarak açıklandıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret edeceğini söylediğinde herkes şaşırmıştı. Bu ziyaret İmamoğlu'nun tanınmasında etkili olmuştu.
Türkiye'nin sonuçlarını en erken öğrendiği seçimin ardından kutlama konuşması yapan İmamoğlu'nun ilk mesajı yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oldu. İmamoğlu, mazbatasını alıp, yol haritasını belirledikten sonra Cumhurbaşkanı ile görüşeceği mesajını verdi. Bunun gerekçesini de İstanbul'un sorunlarını çözmek için uyum içinde çalışmak olarak açıkladı.
İmamoğlu'nun diğer bir mesajı ise dünya kamuoyuna yönelik ve çok anlamlıydı. Bu sonucun Türkiye'nin demokratik itibarını koruduğuna vurgu yapan İmamoğlu'na göre bu sonuç Türkiye için var olan pek çok önyargıyı da yok edecek.
İmamoğlu'ndan önce konuşan Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım'ın kutlama jesti ve ardından İstanbul için desteğe hazır olduğu mesajının da altının çizilmesinde fayda var.

BURSA SİYASETİ İSTANBUL'A ÇIKARMA YAPTI

İstanbul seçimleri için hem AK Parti hem de CHP milletvekilleri kampanya döneminde seferber olmuştu. Seçim günü de vekillerin görevleri sandık başlarında ve seçim kurullarında devam etti.
CHP'li vekiller Erkan Aydın Ataşehir, Prof. Yüksel Özkan Bayrampaşa, Nurhayat Altaca Kayışoğlu Üsküdar'da görev yaparken Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık ve Orhan Sarıbal seçim koordinasyon merkezindeydi.
Kağıthane ilçe sorumlusu olan Prof. Dr. Karabıyık, Grup Başkanvekili Özgür Özel ile birlikte ziyaret ettiği Osman Faruk Verimer İlkokulu'nda düğünlerine gitmeden hemen önce oy kullanmaya gelen çiftle hatıra fotoğrafı çektirdi.
AK Parti Genel Merkezi tarafından görevlendirilen Müfit Aydın Başakşehir, Hakan Çavuşoğlu ve Osman Mesten Zeytinburnu, Dr. Mustafa Esgin Pendik, Zafer Işık Çekmeköy, Ahmet Kılıç ve Atilla Ödünç Tuzla, Refik Özen ve Emine Yavuz Gözgeç Bayrampaşa ve Vildan Yılmaz Gürel de Üsküdar'da seçim çalışmalarını izledi.
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da, İstanbul'da Bursa Milletvekili Efkan Ala ile buluşarak, Avcılar Mehmetçik İlkokulu'ndaki sandıkları gezdi.
Bu arada, Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, İstanbul Barosu Seçim Kriz Masası'nda, Bursa'dan giden avukatlar ise Esenler ve Sultangazi'de hukuk sorumlusu olarak çalıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.