Hava Durumu

Türkyılmaz'dan Aktaş'a 21 maddelik Mudanya dosyası

Yazının Giriş Tarihi: 06.03.2018 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.03.2018 08:23

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a iadeyi ziyareti dün nihayet gerçekleşti.
Alinur Aktaş, göreve başladıktan bir ay sonra yani 7 Aralık'ta Türkyılmaz'ı Mudanya'da ziyaret ederek, sorunları dinlemiş, Türkyılmaz da, Mudanya'nın en büyük sorunları olan sahil projesi ve trafikle ilgili dosyayı Aktaş'a sunmuştu.
Geçen süre içinde iadeyi ziyaret için haber bekleyen Türkyılmaz, randevu bir gün önce haber verildiği ve o gün İstanbul'dan gelecek UNESCO heyeti nedeniyle görüşmeyi gerçekleştirememişti.
Türkyılmaz, dün belediye meclis üyeleri ve bürok-ratların yer aldığı kalabalık bir heyetle Aktaş'ı ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede sahil projesi ve trafik konuları başta olmak üzere sorunlar masaya yatırıldı.
Aktaş'ın demokrasi vurgusu ise bana göre, en önemli mesajlardan biriydi. Aktaş, 'Farklı siyasi partilerden seçilmiş iki belediye olabiliriz ama demokrasiye inanan insanlarız. Önemli olan ülkemize ve şehrimize değer katabilmek...
Bunun için de birbirimizden istifade etmeliyiz. Bu manada herhangi bir önyargı taşımadığımızı ama gerektiğinde karşılıklı eleştirileri ortaya koyacağımızı biliyoruz. Bursa hepimizin" dedi.
Bu bakış açısı ve düşünce Bursa'nın birçok sorununun çözümünde anahtar olacak nitelikte.
Aktaş'ın bu yaklaşımı Türkyılmaz'dan da karşılığını buldu.
Farklı siyasi partilerde olmaları nedeniyle Mudanya ile Büyükşehir arasında çatışma varmış gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çeken Türkyılmaz, 'Olmadığını herkesin bilmesini isteriz. Kardeşim diye gördüğüm Alinur Başkan ile polemiğe çektiler ama biz buna asla izin vermedik. Farklı siyasi partilerden de olsak amacımız Bursa'ya hizmet etmektir. Hizmetin partisi olmuyor. Bizler Bursa'yı geleceğe en iyi şekilde nasıl taşıyacağımızı düşünüyoruz" dedi.
Ziyaretin ardından görüştüğümüz Türkyılmaz, Aktaş'a Mudanya'nın sorunlarını içeren 21 maddelik dosya sunduklarını söyledi. Türkyılmaz, Aktaş'ın dosyanın daire başkanlarıyla yapacağı koordinasyon toplantısında ele alınacağını bildirdiğini de ifade ederek, 'Bazıları aslında çok basit sorunlar bir telefonla halledilecek nitelikte. Mudanya ziyaretinde de iletmiştik. 3 ay geçti, yanıt alamadık. Umarız bu kez dikkate alınır ve pratiğe yansır' dedi.

'Mart ayında birlikte çay içeriz'

Sahil projesi Mudanya'nın yılan hikayesine dönen en önemli sorunu. Aslında bir yönüyle de Bursa'nın sorunu. Çünkü hafta sonları nefes almak isteyenlerin koştuğu adres Mudanya. Burada deniz havasının alınacağı ve yürüyüş yapılacak yer de sahil. Aktaş, Mudanya'yı ziyaretinde sahilin 31 Ocak'ta tamamlanacağını söylemişti. Bu görüşme sırasında sahil projesinin neden geciktiği de Aktaş tarafından açıklandı.
31 Ocak'ta biteceği belirtilen projenin talihsiz bir müteahhide denk gelişi nedeniyle sürecin uzadığını ve şu an bitmeyen her gün için ceza uygulandığını söyleyen Başkan Aktaş, "400 metrekarelik zeminde yaklaşık 1 hafta 10 günde bitirilebilecek bir iş var. İnşallah mart ayı içinde çayımızı içmeye hep birlikte gideriz. Yüzde 95'i bitmiş bir çalışma... Kredili bir iş olduğundan finansman sıkıntısı da söz konusu değil. Maalesef tamamen müteahhit kaynaklı gecikme. Yeni bir kişiye ihale etmeyi de düşündük ama sürecin daha uzun sürmesini istemedik' dedi.
Türkyılmaz, bu konuda sabırlı, geçtiğimiz günlerde AS TV'de yayınlanan Gözlem Kulesi'nde, 'Yaz başına kadar biterse ben ve Mudanyalılar Aktaş'a teşekkür ederiz' demişti.
Havalar ısınmaya başladı. Baharı hissetmeye başladık. Umarım bu kez bir aksilik çıkmaz. Çünkü, iki başkanın güneşli bir Mudanya gününde sahilde birlikte çay içmeleri güzel olur.

Doğa en güzel yanıtı veriyor

Marmara depreminde Karamürsel ve Gölcük'te doğanın yani denizin kendisinden çalınanı nasıl geri aldığını görmüştük. Dolgu alanlara yapılan binaların nasıl denize gömüldüğünü, o günleri yaşayanlar çok iyi hatırlar.
Doğa, er geç kendisine yapılanın cevabını en sert biçimde verir. İklim değişikliğinin sonuçlarını yaşamaya başladık bile. Ne kış gördük, ne bahar. Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada hortumu kimse bilmez. Temmuz ayında sel yaşanmaz, tüm yıl boyunca gerçekleşmesi beklenen yağmur bir günde boşalmazdı.
Bunların farkında olmamıza rağmen yine aymazlık içinde çevreyi kirletmeye aynı hızla devam ediyoruz.
İki günden beri Marmara'da şiddetli fırtına var. Atılan tüm pislikleri deniz, Gemlik sahiline göndermiş. Kıyıya vuranlar arasında neler yok ki. Bu tablo bile doğa harikası olan Marmara Denizi'ni ne hale getirdi- ğimizin göstergesi. Doğanın yanıtı ve intikamı daha da sertleşecek... Bundan hiç şüpheniz olmasın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.