Hava Durumu

Türkyılmaz'dan bandolu İstanbul çıkarması

Yazının Giriş Tarihi: 20.06.2019 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.06.2019 08:07

Türkiye nefesini tutmuş İstanbul'da 23 Haziran'da tekrarlanacak seçimin sonucunu beklerken, siyasi partiler de tüm imkanlarını propaganda çalışmaları için seferber ettiler.
Milletvekillerinin ardından Türkiye'nin dört bir yanından belediye başkanları İstanbul'a giderek kampanyalara destek veriyor.
Mudanya'nın CHP'li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP Genel Merkezi'nin talimatı üzerine 'Millet İttifakı' adayı Ekrem İmamoğlu'na destek vermek için 3 günlük programla İstanbul'a gitti. Kadıköy ve Üsküdar'daki kampanyaya destek veren Türkyılmaz İstanbullulara bir de sürpriz yaptı. Türkiye'nin ilk sivil bandosu olan Mudanya Belediyesi bandosunu İstanbul'a götürdü.
Dün Kadıköy'deki CHP standı önünde başlayan bandonun mini konserine İstanbullular büyük ilgi gösterdi. Konserin ardından önde bando arkasında Türkyılmaz ve beraberindekiler, esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek, İmamoğlu için oy istediler. Kadıköy'de yağışlı havaya rağmen Türkyılmaz, bando eşliğinde yaklaşık 10 kilometre yürüyüş yaptı. Aynı program bugün Üsküdar'da tekrarlanacak.
İstanbul'daki etkinliği sosyal medya hesabından görüntülerle paylaşan Türkyılmaz'a İstanbul'daki havayı sorduk.
İstanbulluların büyük bir heyecanla 23 Haziran'ı beklediklerini vurgulayan Türkyılmaz'a göre, İstanbullu seçmen cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak için kararını verdi. Bu coşku ve heyecan sandığa yansıyacak ve İmamoğlu seçimi kazanacak.
Seçimin tekrarlanmasına karar verildiği günden beri İstanbul'a akın eden AK Parti ve CHP'lilerin bu çalışmalarının sandığa nasıl yansıyacağını pazar günü göreceğiz.

SUDENAZ İÇİN SEFERBERLİK

Sudenaz Sezer, Gülhanım Karasu İlkokulu dördüncü sınıf öğrencisi. Yıl boyunca derslerinde gösterdiği başarı karnesiyle birlikte verilen takdirname ile de tescillenmiş.
Yıldırım Belediyesi'nin başarılı öğrencilere karne hediyesi olan Tünel Akvaryum gezisine 14 Haziran günü takdirnamesiyle giden Sudenaz, gezinin heyecanıyla takdir belgesini kaybetti. Arkadaşlarıyla birlikte yaptığı aramadan sonuç alamayan Sudenaz, son bir umut, babasının sosyal medya hesabını kullanıp, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın Twitter hesabına yazarak takdirnamesinin bulunması için yardım istedi.
Twitter'dan gelen çağrı üzerine Başkan Yılmaz, belediye görevlilerini seferber ederek Tünel Akvaryum çevresinde arama başlattı. Ancak iki gün süren aramalardan sonuç alınamayınca Oktay Yılmaz, okul müdürünü arayarak yardım istedi.
Müdür de kısa sürede Sudenaz'ın takdirnamesini yeniden düzenledi.
Sosyal medya hesabından 'Sudenaz'cığım öncelikle başarından dolayı tebrik ediyorum. Emek vererek aldığın takdir belgeni bizden alabilirsin' yanıtını yazan Oktay Yılmaz, takdir belgesini de Sudenaz'ın evine gönderdi.
Bazen küçük bir çaba ve jest insanları mutlu etmeye yetiyor.

FESTİVAL TADINDA FESTİVAL İÇİN

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı tarafından bu yıl 58'incisi düzenlenen Uluslararası Bursa Festivali, geçen hafta sonu Türk Halk Müziği'nin sevilen ismi Kubat'ı Bursalılarla buluşturdu.
Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu'nun televizyondaki programıyla çakışmasına rağmen Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu, önceki konserlerde olduğu gibi tıklım tıklım doluydu. Bu ilgi Bursalıların böylesine etkinliklere hasret olduklarının bir göstergesi. Konserde sevilen türkülerinden oluşan geniş bir repertuara yer veren Kubat, finalde uzun süre ayakta alkışlanarak uğurlandı.
Burada, konserlerin yapıldığı mekana bir parantez açmakta fayda var; Kültürpark'ın içinde olması büyük bir avantaj ama artık yapı eskidi. Koltuklarından zeminine akustiğinden duvarlarına kadar mekan, neredeyse beni yenileyin diye bağırıyor. Zaten kulis ve diğer altyapıları gerektiren etkinlikler için Merinos AKKM'nin tercih edilmesinin sebebi de bu eksiklikler.
Geçtiğimiz yıllarda mekanın yenilenmesi için proje hazırlanmış hatta yurtdışından bile ödül almıştı. Açıkhava Tiyatrosu'nun bir an önce yenilenip, hem Bursa'ya hem de festivale yakışır hale getirilmesinde geç bile kalındı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.