Hava Durumu

Uludağ'a kongre merkezi ve suni kar tesisi

Yazının Giriş Tarihi: 23.02.2018 07:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.02.2018 07:31

Uludağ, Türkiye'nin kış turizmiyle tanıştığı ilk yer. Ülkenin dört bir yanında tesisler yapılmasına rağmen yaratılan marka değerini hâlâ koruyor.
İstenilen ise bir doğa harikası olan Beyaz Cennet'in dört mevsim kullanılması. Bu amaçla 5 Ocak'ta yapılan çalıştayın ilk sonuçları alınmaya başladı bile.
Baia Hotel'de düzenlenen Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu olan Bursa Valisi İzzettin Küçük, önümüzdeki yıl için en az iki pist yapılacağının müjdesini verdi. İzzettin Küçük'ün gönlünden geçen ise bu sayıyı üçe çıkarmak.
Pistlerin yanı sıra spor ve özellikle futbol alanlarının yapılmasına da öncelik verilecek. Diğer önemli gelişme ise yıllardan beri planlanan ikinci bölgede kongre merkezi yapılması. Böylelikle oteller bölgesi geçmiş yıllarda olduğu gibi süper lig takımlarının kamp yapacakları tesislerin yanı sıra kongrelere de ev sahipliği yapacak hale gelecek.
Bir başka açıdan da sadece 3 ay hizmet veren milyonluk tesisler, 12 ay boyunca açık kalma fırsatını yakalayacaklar.
Diğer önemli bir konu ise suni kar tesisi kurulması. Vali İzzettin Küçük, tesisin kurulması için hazırlıklara başlandığını açıkladı.
Uludağ için geç kalmış bir yatırım. Küresel ısınma artık her yerde etkisini hissettiriyor. Kar yağış rejimi altüst oldu. Ancak, tatil dönemleri hep aynı. yılbaşı, sömestrı değiştirmenin imkanı yok!
Uludağ'ı tercih edenler, bu dönemlerde kayak için Uludağ'a geliyor.
Özellikle pistlerin kayağa elverişli hale getirilmesi lazım.
Yalnız bu konuda biraz dikkatli olunması gerektiğine inanıyorum. Geçtiğimiz yıllarda Uludağ'daki işletmeciler tarafından alınan suni kar makinesi maalesef verimli çalışmadığı için depolarda yıllarca bekledi.
İyi araştırma yapılarak bu tesisin kurulması tüm olumsuzlukları önleyecektir.

Trafikteki rahatlama yüzde 35'e ulaşacak

Ulaşım sorununun çözülmesinde Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediyesi'ne destek vermek için tüm imkanlarını seferber ediyor. Büyükşehir Belediyesi'nin 29 kavşaktaki fiziki düzenlemelerine valilik kolluk kuvvetleri aracılığıyla denetim desteği veriyor. Bunun için 40'a yakın motosiklet alınarak, denetimler artırıldı. İzzettin Küçük'e göre, hem belediyenin düzenlemeleri hem de denetlemeler sonucu Bursa trafiğinde yüzde 15'e varan rahatlama sağlandı. Yaz aylarına doğru bu oran yüzde 30-35'e çıkacak. Rahatlama daha hissedilir hale gelecek.
Ancak İzzettin Küçük de, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş gibi metro yatırımlarıyla kalıcı çözümün sağlanacağına inanıyor.

Aktaş, 20 dakikada Bursa'yı anlattı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğundaki 100 gününü dolduran Alinur Aktaş, NTV'nin canlı yayın konuğu oldu.
Aktaş, İnegöl Belediye Başkanlığı yaptığı için televizyon programlarına alışkın. Ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine başladıktan sonra da ortak yayınların yanı sıra Bursa'dan yayın yapan televizyonlara konuk oldu. En son sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu olan Aktaş'ın canlı yayındaki rahatlığı dikkat çekti. 20 dakika içinde, UNESCO Dünya Mirası'ndan Uludağ'daki yeni yapılanmaya, termal turizmden kongre turizmine, ulaşım sorunundan uydu kentler kurulmasına kadar Bursa gündemiyle ilgili tüm ayrıntıları anlatma imkanı buldu.
Başkan'ın Türkiye'ye mesajı, gelişen ve büyüyen Bursa'ya turizm daveti yaparken, Bursalılara da ulaşımda ikinci indirim müjdesi verdi. Bu arada, yeni metro ile ilgili hükümetten beklentisini dile getirmeyi de unutmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.