Hava Durumu

'Vatandaşın istemediği hiçbir projeyi yapmam'

Yazının Giriş Tarihi: 30.11.2018 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.11.2018 08:13

Yerel seçimle ilgili en zorlu ve siyaset yapmak isteyenlerin deyim yerindeyse diken üstünde bekledikleri bir dönemden geçiyoruz.
AK Parti'de büyükşehir belediye başkan adayının belirlenmesinin ardından gözler ilçelere çevrildi. İlçe olarak değerlendirmek de yanlış. Mesela bir Osmangazi, Yıldırım veya Nilüfer gibi merkez ilçeler, neredeyse Türkiye'nin 50 vilayetinden daha fazla nüfusa sahip.
Baia Hotel'de yapılan Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu, AK Parti Osmangazi Belediye başkan aday adayı Ali Yılmaz da kararın açıklanmasını diğer 16 aday gibi merakla bekliyor.
Orhanelili olan Yılmaz, İstanbul Teknik Üniversitesi'ndeki öğrencilik yıllarından beri siyasetin içinde olan bir isim. Aynı zamanda petrol mühendisi ve bu konuda yüksek lisansını tamamlamış. Hatta Uludağ Üniversitesi'nde akışkanlar mekaniği konusunda ders de vermiş.
Yılmaz'ın çalışma hayatına başlaması da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde başlamış. Daha sonra ailevi nedenlerle Bursa'ya dönen Yılmaz, 2014'te de Osmangazi Belediye Başkanlığı aday adayı olmuş. Sonrasında da partisinin Osmangazi İlçe Başkanlığı görevini yürütmüş. Geçen süre içinde 4 seçimde milletvekilliği konusu zaman zaman gündeme gelse de o yerel yönetim konusunda ısrarını sürdürmüş.
Osmangazi için İstanbul'daki belediyecilik deneyimi ile yeni projelerle gelmek isteyen Yılmaz, 3 aydan beri 9 kişilik bir ekiple çalışma yapmış. Şu ana kadar irili ufaklı 28 proje hazırlanmış bile.
Projelerin yanı sıra Yılmaz'ın başkanlıktaki temel felsefesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işaret ettiği gönül belediyeciliği konusunda yoğunlaşıyor. Osmangazi'yi makamdan değil, halkın arasından yönetmek istediğini söyleyen Ali Yılmaz, halkın istemediği hiçbir projeyi hayata geçirmeyeceğini ve bu amaçla halk meclisleri kuracağını söyledi.
Belediyecilik hizmetlerinde teknolojinin de kullanılacağını anlatan Yılmaz ve ekibi şimdiden vatandaşların talep ve şikayetlerini internet ortamından belediye başkanlığına ulaştıracak yazılımı bile tamamlamış. Projeye göre, talepte bulunan vatandaşın şikayet ve isteğinin kaç gün içinde tamamlanacağı bile sanal ortamdan bildirilecek. Tamamlandığında da aynı yöntemle sonuç vatandaşa aktarılacak.

AK PARTİLİ VEKİLDEN JEST

AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, TBMM KİT Komisyonu üyesi olarak görev yapıyor. Dr. Esgin, hafta başında İller Bankası yöneticilerinin KİT Komisyonu'na geleceğini programda görünce hemen parti ayrımı gözetmeksizin Bursa'nın tüm belediyelerine mesaj göndererek, talepleri olup olmadığını sordu.
Başta Büyükşehir olmak üzere Mustafakemalpaşa, Karacabey, İnegöl, Keles ve tabii ki CHP'li başkanların yönettiği Nilüfer ve Mudanya belediye başkanlıklarından yanıt geldi. Kimi yol, kimi makine parkı, bazıları da altyapı desteği istedi.
Dr. Esgin de, TBMM'deki toplantıda Nilüfer'in yol, Mudanya'nın da makine parkının güçlendirilmesiyle ilgili destek taleplerini İller Bankası yetkililerine iletti.
Geçen dönem Nilüfer Belediye Başkan adayı da olan Esgin'in bu belediye ile ilgili talepleri espri konusu olurken, Esgin, 'Biz Bursa milletvekiliyiz. İhtiyaç varsa parti farkı gözetilmez' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.