Hava Durumu

Vekil paradigmasını değiştiren parlamenter

Yazının Giriş Tarihi: 30.08.2019 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.08.2019 08:23

Kentler, uzun yıllar milletvekili olduktan sonra seçim bölgesini ve orada yaşayan insanlarını unutan milletvekilleriyle parlamentoda temsil edildi.
Temel stratejileri şuydu: sandıklar kurulmaya az bir süre kala seçim bölgeleri ziyaret edilir, hamasi nutuklar atılır, talepler sigara kağıdına not edilirdi. Unutmadan Ankara ziyaretlerinde Meclis lokantasında ağırlanan seçmen kentine mutlu dönerdi.
Hesap verme ve hesap verebilirlik, iletişim imkanlarının gelişmesiyle hem iktidar hem de muhalefet vekilleri için neredeyse zorunluluk haline geldi.
Seçmen vekilini hem zor gününde hem de mutluluğunda yanında istiyor.


***
AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, kampanya döneminden beri ezberleri bozan bir politikacı profili çiziyor. Ankara'daki meclis çalışmaları bittiği anda soluğu Bursa'da seçmenlerinin bulunduğu bölgelerde alan Dr. Esgin, ulaşımdan sağlığa, turizmden tarıma Bursa'nın sorunlarının çözümü için bakanların kapılarını çalıyor.
Dr. Esgin, dün Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde bir yıllık milletvekilliği dönemini değerlendirdi. Dr. Esgin, bu süre içinde 17 ilçenin tamamını ziyaret ederken, 221 mahallede vatandaşlarla bir araya geldi. Yaptığı hesaba göre, 950 bin Bursalıya ulaştı. Hekim olduğu için iyi bir dinleyici olduğu vurgusunu yapan Dr. Esgin, bazen günde 10 saati bulan görüşmelerde, vatandaşların 7-8 sorununa anında çözüm üretme imkanı bulduğunun altını çizdi.
Dr. Esgin'e göre, hesap verme ve hesap verebilir olmak milletvekilliği gö-revinin temelini oluşturuyor. Üstelik hesap vermeyi de rahatlatıcı bir olgu olarak değerlendiriyor.
Dr. Esgin'in sunumunu izlerken, gazeteci arkadaşlarımızla değerlendirmemiz, bir parlamenterden çok, kentin sorunlarına hakimiyeti ve çözüm odaklı çalışmalarıyla belediye başkanı gibi konuştuğu şeklindeydi. Dr. Esgin'in bu özelliği sanırım hem sivil toplum örgütlerinden gelişi hem de Nilüfer Belediye Başkan adaylığı dönemindeki çalışmalarından kaynaklanıyor.

'HİÇBİR GEREKÇE BAŞARI ÖYKÜSÜNÜ ENGELLEYEMEZ'

Bursa'nın en büyük ulaşım hayali yıllardan beri beklenen yüksek hızlı tren (YHT).
Toplantıda, Dr. Esgin, YHT ile ilgili de önemli bilgiler verdi. Altyapı çalışmalarının yüzde 76'sı tamamlanan hat 2 yılda bitirilecek. Hattın yapımında gecikmeler olduğunu vurgulayan Dr. Esgin'in bu noktada, yaptığı 'Hiçbir gerekçe başarı öyküsünü engelleyemez. Bu süreci yakından takip ediyoruz. Buradaki bir gecikmeye Bursa olarak tahammülümüzün olmadığını söyleyeyim' vurgusu önemliydi.
Muradiye Devlet Hastanesi'nin deprem güçlendirme çalışmalarının ardından 400 yataklı olarak hizmete devam edeceğini bir kez daha hatırlatan Dr. Esgin, yürütülen kampanyalar ve girişimler sonucu Yenişehir Havaalanı'ndan yapılan seferlerde doluluk oranının yüzde 100'lere ulaştığını söyledi. Yurtiçinde Samsun, Sivas ve Adana, yurtdışında da Üsküp, Moskova, Filibe, Almanya ve Fransa seferlerinin başlatılması için girişimler ise sürdürülüyor.

YILDIRIMLILAR İMAR VE SOSYAL ALAN İSTİYOR

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, bugünlerde hizmet dönemindeki yol haritasını oluşturacak stratejik plan hazırlıklarını sürdürüyor. Bu amaçla siyasi partilerden sivil toplum kuruluşlarına vatandaşlardan bürokratlara kadar tüm kesimlerden görüş alınıyor.
Sönmez Medya ekibi olarak ziyaret ettiğimiz Yılmaz'a stratejik plan görüşmeleri sırasında Yıldırımlıların beklentilerinin neler olduğunu sorduk.
Birinci tahmin edileceği gibi imar sorunlarının çözülmesi, ikincisi ise sosyal alan talebi. Bir sinema salonu bulunmayan Yıldırım'da vatandaş mahallesinde çevresinde daha çok sosyal alanların olmasını istiyor.
İmar düzenlemeleriyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortak çalışmalar yapılıyor. Sosyal alanlarla ilgili olarak da belediye önümüzdeki günlerde kapsamlı projeler hazırlayacak. Bu projeler arasında içinde çeşitli aktivite alanları ve sinemanın yer aldığı bir AVM projesi de var. Ayrıca Barış Manço Kültür Merkezi'nde de sinema yeniden çalışmaya başlayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.