Hava Durumu

Vekile zor soru: Bursa neden geride kalıyor?

Yazının Giriş Tarihi: 27.07.2019 09:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.07.2019 09:36

Günümüzde hem kamu hem de özel sektörde 'ben yaptım oldu' dönemi sona erdi.
Çağın anlayışı; birlikte ve etkileşerek ortaklaşa yönetim sistemi olarak adlandırılan 'yönetişim modeli'. Bunu uygulayan başarıyı yakalıyor.
Bursa geçmişte maalesef yöneticilerin kent dinamiklerinin uyarı ve önerilerine kulak tıkamasının çok acısını çekti. Kenti ikiye bölen Bursaray'dan T2 hattına, 0.50 emsal yüzünden yaşanan kentsel dönüşüm çıkmazına kadar. Ortak akıl kullanılmadan geriye dönük yapılan hatalar saymakla bitmez.


O dönemlerde itirazda bulunanların başında yer alan akademik odaların eleştirilerinde ne kadar haklı oldukları sonradan ortaya çıktı.
Son yıllarda, kent yöneticileri ve milletvekillerinin bakış açısında önemli değişiklikler var. Önemli konularda sürekli akademik odalardan görüş alınıyor, rapor isteniyor. Ortak akıl konusunda adımlar atılıyor. Bunlardan birini sonucu geçtiğimiz hafta kaçak yapı ile mücadele konusunda gördük. Milletvekillerinin de meclis mesailerinin ardından geldikleri Bursa'da, ilk gittikleri adresler sivil toplum kuruluşları ve akademik odalar. Daha önce muhalefet vekillerinin izlediği bu yöntemi son yıllarda iktidar milletvekilleri de kullanmaya başladı.
Bu vekiller arasında yer alan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, ulaşım, turizm ve sağlık alanlarında Bursa'nın sorunlarına çözüm ararken, toplumun tüm kesimlerinin görüşünü alıyor.
Dr. Esgin'in son ziyaret ettiği akademik oda İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi oldu. Şube Başkanı Mehmet Albayrak'ın yanı sıra odanın ulaşım komisyonu üyelerinin de yer aldığı görüşmede, Bursa'nın kara, hava, deniz ve demiryolu ulaşım projeleri masaya yatırıldı.
Albayrak, görüşme sırasında Bursa'nın katma değer açısından Türkiye'nin öncü illeri arasında yer almasına rağmen yatırımlardan yeterince pay almadığı sitemini dile getirdi.
'Bursa'nın neden sesi çıkmıyor. Neden geride kalıyor' diyen Albayrak, hızlı tren projesini örnek göstererek, bu hattın bir an önce bitirilmesini, başta Şehir Hastanesi hattı olmak üzere kent içindeki raylı sistemle ilgili genel bütçe imkanlarının Bursa için kullanılması gerektiğini vurguladı.
Oda üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Acemler için hazırladığı direksiyon kavşak projesine alternatif olacak çalışmalarını da Dr. Esgin'e aktardı. Önerileri dinleyen Dr. Esgin, hem Acemler hem de İstanbul yolundaki kavşakların yerinde birlikte inceleme kararı aldı.

BİLECİK-YENİŞEHİR YOLU YENİDEN İHALE EDİLECEK

Bilecik-Yenişehir arasında yer alan 30 kilometrelik yol 5 yıl önce ihalesi yapılmasına rağmen henüz bitirilemedi. Yol bitirilemediği gibi ekonomik sıkıntılar nedeniyle de durdu.


İnşaatın durduğu haberini ise komşu il Bilecik AK Parti Milletvekili Selim Yağcı açıkladı. Yol çalışmasını gerçekleştiren müteahhit firmasının tasfiye istediğini duyuran Yağcı, tasfiye işleminin ardından yolun 'acele ihale' yöntemiyle yeniden ihale edileceğini ve yeni müteahhidin eylül-ekim aylarında yeniden çalışmalara başlayabileceğini söyledi.

'GELDİK BÜYÜK ADAMIN EVİNE...'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Batı Trakya ve Bulgaristan gezilerine Bursa'dan İYİ Parti Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, milletvekili adayı Sami Bilge ve Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Feridun Uyruk katıldı.
Heyet, Batı Trakya Türklerinin unutulmaz lideri Dr. Sadık Ahmet'in vefatının 24'üncü yılı dolayısıyla mezarı başında düzenlenen törenin ardından heyet Bulgaristan'ın Mestanlı kentinde, dönemin Bulgaristan hükümetinin uyguladığı zulüm sonucu şehit olan soydaşlar anısına yapılan Şehitler Anıtı'nı ziyaret etti. Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu'nun heykelinin açılış törenine katıldı.


Prof. Dr. Tatlıoğlu, Türkiye'ye dönmeden önce Yunanistan'ın Selanik kentine geçerek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün evini ziyaret etti.
Bursa heyetiyle birlikte gerçekleştirilen ziyarette çektiği fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşan Prof. Dr. Tatlıoğlu'nun mesajı anlam yüklüydü:
'Geldik büyük adamın evine. Durduk O'nun oynadığı nar ağacının altında.Fatiha okuyup rahmet ve minnet ile andık. Türk Milletinin yetiştirdiği Büyük lideri burada hatırlamak farklı bir duygu'

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.