Hava Durumu

Yeni stadyumun Dolmabahçe'den neyi eksik?

Yazının Giriş Tarihi: 21.03.2018 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.03.2018 08:02

Bursaspor'un ikinci Anadolu devrimini gerçekleştirip, şampiyon olduğu günden itibaren kentin hayallerini süsleyen stadyum Bursa'nın imkanlarıyla daha doğrusu Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesiyle inşa edildi.
Oysa birçok kent, hatta İstanbul kulüpleri stadyumlarını, Hükümet'ten alınan destekle yaparken, Bursa, yeni stadyumu için kendi kaynaklarından 500 milyon lirayı aşan miktarda harcama yaptı.
Neredeyse aynı tarihlerle yapımına başlanan başka stadyumlar adeta para basarken Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nun harcamaları ise hâlâ bitmedi.
Örnek mi? Beşiktaş'ın stadı olan Dolmabahçe ya da namı diğer Vodafone Park. Altında pastanesi, kafesi, mağazaları hatta banka şubesi bile var. Stadyum neredeyse 365 gün 24 saat para kazanıyor. Sadece bununla da sınırlı değil. Bazı üniversitelerin mezuniyet törenlerine bile ev sahipliği yapıyor.
Peki, bizimki ne durumda?
Yeni stadyumun Dolmabahçe'den neyi eksik?
Daha Timsah'ın kafası bitmedi. Spor sayfalarımızda ayrıntılarını okuyacaksınız, içerdeki işler 31 Mart'ta tamamlanacak ve müteahhit işi yeni teslim edecek. Timsah'ın kafasındaki LED ekranla ilgili ise henüz bir gelişme yok.
Stadyumun içindeki kiralanabilir bölüm 26 bin metrekare, çevresindeki yine değerlendirilebilecek alan ise 33 bin metrekare.
İçerdeki alanlar için yapılan ihalelere rağmen bir türlü kiracı bulunamıyor. Bulunan kiracı ise para kazanmayacağını anlayınca terk etmiş.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, içerdeki büfeleri, iki haftadan beri kendilerinin işlettiğini açıkladı. İlk maçta 40 bin, ikinci maçta ise 60 bin liralık hasılat yapılmış. Bundan Bursaspor'a da pay verilecek.

Federasyon güvenlik incelemesi yaptı

Başkanlık koltuğuna oturduktan sonra stadyumun sorunlarının çözümü için kolları sıvayan Alinur Aktaş, 28 Kasım'da Vali İzzettin Küçük, Bursaspor Başkanı Ali Ay, belediye bürokratları ve yüklenici firma ile toplantı yapmıştı. Bu toplantıda Timsah kafası dışındaki işlerin 28 Şubat'a kadar tamamlanması planlanmıştı. Ancak süre (anlaşılan o ki) 31 Mart'a kadar uzadı.
Ancak, yeni stadyuma hayat verecek çevresindeki duvar ve tel örgülerin kaldırılması konusu hâlâ beklemede. Güvenlik nedeniyle sorun bir türlü aşılamıyor. Vali İzzettin Küçük, gelen talepler üzerine konunun incelenmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'ndan uzman ekip isteyerek inceleme yaptırdı. Çıkan sonuç, duvarlar kaldırılırsa güvenlik açısından bir sorun olmayacağı şeklinde.
Konuyu sorduğumuz Vali İzzettin Küçük, duvarlar konusunda önemli ilerleme kaydedildiğini ve önümüzdeki günlerde sorunun çözüleceğini belirtirken, süre vermedi.

Termal tesis bile yapılabilir

Stadyum aslında, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 22 Ocak 2015'te aldığı kararla Bursaspor'a ayda 60 bin lira aylık kira ile 10 yıllığına tahsis edildi. Ancak, ekonomik sıkıntı içinde bulunan kulüp, kira ödeyemediği için borcu neredeyse 2 milyona ulaştı.
Alinur Aktaş, stadyuma ismini veren Büyükşehir Belediyesi olduğu için işin asıl sahibi ve muhatabı. Stadyumla ilgili her türlü eleştiri okları ona yöneliyor. Bu yüzden stadyumun daha rantabl hale gelmesi için tüm şartları zorluyor.
Aktaş, stadyumun yılda 20-22 maç için yapılmadığını özellikle vurguluyor. Başka stadyumların para kazanmasıyla ilgili olarak da, 'Burası da kazanır. 26 bin metrekarelik kapalı alanın cazip hale getirilmesi gerekir. Duvarlar da bunun için bir engel. Stadyumun kapalı alanlarında termal tesis bile yapılabilir' dedi.
Konu sadece Büyükşehir Belediyesi'nin sorunu değil, Bursa'nın sorunu. Çözmek için de kent yöneticilerinin yanı sıra yeşil beyaz sevdalılarının da desteği şart.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.