Hava Durumu

Yerel yöneticilere 'Gönül Belediyeciliği' anlatılacak

Yazının Giriş Tarihi: 05.09.2019 13:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.09.2019 13:15

Seçimler sonrası yerel yöneticilerin göreve başlamalarının üzerinden 5 ay geçti. AK Parti, yerel seçimlerin sonuçlarını mayıs ayı başında Kızılcahamam'da yaptığı kampla mercek altına almıştı.
Yerel yöneticiler geçen süre içinde bir yandan kurumları tanırken, diğer yandan stratejik plan hazırlıkları yaptılar.

AK Parti, hizmet dönemi başında, verimliliği ve etkinliği artırmak, bilgi-deneyim paylaşımını sağlamak ve en önemlisi gönül belediyeciliğine dayalı yeni şehircilik vizyonunu değerlendirmek amacıyla bölge toplantıları düzenliyor.
Yarın Bursa'da başlayacak geniş katılımlı Marmara bölge toplantısını İl Başkanı Ayhan Salman'a sorduk.

Çelik Palas Otel'deki 'Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantısı'na, Bursa'nın yanı sıra Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, Edirne, İstanbul Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova ve Zonguldak'tan 135 belediye başkanı 5 il genel meclisi başkanı 5, büyükşehir başkanvekili, 14 il başkanı, 42 üçüncü kademe yerel yönetimler başkanları ve 14 il uzmanı katılacak.
AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki ve yardımcısı ile bölge koordinatörü Bilecik Milletvekili Selim Yağcı'nın koordinatörlüğünde yapılacak toplantıda, geçmiş dönem belediye başkanlarından Yusuf Ziya Yılmaz, Tahir Akyürek ve Veysel Tiryaki deneyimlerini anlatacak. Toplantının sadece cumartesi günkü oturumu basına açık olacak.
***
Bu arada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı kongre süreciyle ilgili AK Parti Bursa teşkilatında da hazırlıklar başladı. Salman, ekim ayında belde kongreleriyle başlayan sürecin kasım-aralık aylarında ilçe, mart veya nisanda il kongresiyle tamamlanacağını söyledi.

AKTAŞ DESTEK VERİP, PASI BURKAY'A ATTI

Ligden düştükten sonra transfer tahtasının açılması için ecel terleri döken Bursaspor'a ilgi aldığı başarılı sonuçlar dolayısıyla katlanarak artıyor. Bunu sosyal medya paylaşımlarında görmek mümkün. Tüm kesimler kulübün toparlanıp yeniden süper lige dönmesini gönülden istediği Bursaspor'a yapılan destekler kent yöneticilerinin öncülüğünde forma kampanyasıyla öne çıkıyor.

Milletvekillerinin daha önce katıldığı forma kampanyasına önceki gece Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş attığı Twitter mesajıyla katıldı. 'Bursa'mızın marka değeri @BursasporSk 'a hep destek tam destek. Ben de kuruluş yılımıza atfen 1963 forma sipariş ediyorum' yazan Aktaş, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay'ı etiketleyerek, 'Yeniden zirveye sloganıyla ait olduğumuz yere döneceğimiz 2020 yılına atfen 2020 forma almaya var mısın?' diye sordu.

Burkay'ın yanıtı gecikmedi. 2020 forma ile destek veren Burkay da iş dünyası temsilcilerine kampanyaya katılma çağrısı yaptı.
Bursaspor da Aktaş ve Burkay'a teşekkür ederken, sosyal medya kullanıcıları alınan formaların kırsal mahallelerdeki çocuklara dağıtılmasını önerdi.
İki başkanın da yeşil beyazlı takıma desteği elbette anlamlı. Ancak, borçları 500 milyona ulaşan kulübün bu cendereden kurtulması için daha geniş kapsamlı kampanyalar ve çözümler üretmek gerekiyor.

BURSALI TESCİLLİ GÜZEL ELA ZİRVEYE KOŞUYOR

Bursa'nın dizi ve sinema dünyasına kazandırdığı oyuncular kervanına 2017 yılında gerçekleştirilen Best Model of Turkey yarışmasında ikinci olan Ela Yörüklü de katıldı.
Ela, Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şube Başkanı Necla Özkaplan Yörüklü'nün Uludağ Veteriner Fakültesi ikinci sınıfında okuyan kızı. Yarışma sonrası modellik yapan Ela, geçen sezon TRT'de yayınlanan 'Kalk Gidelim' dizisinde rol alarak oyunculuk kariyerine başladı.

Geçtiğimiz günlerde tele-vizyon ekranlarının en uzun soluklu dizisi olan 'Arka Sokaklar'ın afiş ve fragmanlarında Ela'yı görünce gelişmeleri annesi Necla Özkaplan Yörüklü'ye sorduk.
O da kızı kadar heyecanlı ve dizinin 14'üncü sezonunun 13 Eylül'de başlayacak bölümünü iple çekiyor. Ela, dizideki ana karakterlerden biri olacak Komiser Yardımcısı Ezgi Vural rolüyle seyirci karşısına çıkacak.


Ela'nın en büyük isteği oyunculuk kariyerinin yanı sıra üniversite eğitimini de tamamlamak. Bursa'nın geçmiş yıllardaki tescilli güzelleri olan Aydan Şener ve Demet Şener gibi yarışmadan sinema ve dizi dünyasına adım atan Ela'ya başarılar diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.