Hava Durumu

Yıldırım'da bir ilk: Stratejik plan muhalefetle açıklanacak

Yazının Giriş Tarihi: 27.08.2019 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.08.2019 08:07

İster kamu, ister özel sektör olsun üretim ve hizmette plan her şeyin başında gelen unsur. Planlı ve ortak akılla hareket, neredeyse başarının anahtarı.
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, seçilmeden önce yaptığı tüm açıklamalarda, kentin büyük sorunları olan ilçesinde çözüm için planlı çalışacaklarını söylemişti.
Yılmaz, koltuğa oturduktan sonra bir yandan rutin belediyecilik çalışmalarını yürütürken diğer yandan, 5 yıllık görev süresi içinde yol haritasını oluşturacak stratejik plan için kolları sıvadı.
Muhtarlarla başlayan görüşmeler, mahalle ziyaretleri, CHP, MHP ve İYİ Partililerle devam etti. Büyük yatırımlar için de başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere merkezi hükümetin kapısını çaldı.

Görüşmelerde elde edilen sonuçlar ve belediye bürokratlarının hazırladığı raporlar geçtiğimiz günlerde başkan yardımcılarıyla masaya yatırıldı. Eylül ayının ilk haftasında da kamuoyuna açıklanacak.
Yönetişim ve ortak akılla hizmetlerin sürdürülebilmesi adına Oktay Yılmaz bu noktada önemli bir adım atarak, görüştüğü muhalefet partilerinde yer alan meclis üyelerine basın toplantısını birlikte yapma teklifini götürdü. Muhalefet de onay verdi. Herhangi bir aksilik çıkmazsa Yılmaz'ın stratejik plan açıklamasında, yanında muhalefetten seçilen meclis üyeleri de yer alacak.
Bu görüşmelerdeki amaçlarının yol haritasının istişare ile hazırlanması olduğuna vurgu yapan Yılmaz'a göre, tüm kesimlerin katkısı sağlanırsa projelerin etkisi artar. Kazanan da Yıldırım ve Yıldırımlılar olur.

BAKANLIK HEYETİNDEN TEKLİFE OLUMLU YAKLAŞIM

Oktay Yılmaz'ın önündeki en önemli sorunlardan biri de kentsel dönüşüm. 7 mahallede imar uygulamaları hazırlıkları yapan Yılmaz, bunların geçmişte olduğu gibi iptal kararıyla karşılaşmaması için 15 gün önce Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüşmüştü.
Yılmaz, bakandan 25 bin hisseden oluşan ve 100 binden fazla vatandaşın yaşadığı 7 mahallede imar uygulama planlarının iptal edilmemesi için yasal düzenleme yapılmasını talep etmişti. Bakan Kurum'un görevlendirdiği teknokratlardan oluşan heyet geçtiğimiz hafta Yıldırım'a gelerek incelemelerde bulundu.
Sorun yaşanan bölgeleri yerinde gören bakanlık heyeti, Başkan Yılmaz'ın önerisinde haklı olduğunu gördü. Şimdi sıra vatandaşın mağdur olmaması için tazmin hakkı tanınmasını ancak uygulamanın tamamen iptal edilmemesini öngören yasa taslağının hazırlanmasına geldi. Düzenleme yapılırsa Türkiye genelini kapsayacağı için başka bölgelerdeki imar uygulama planlarıyla ilgili sorunların çözümüne de katkı sağlayacak.

BURSA, DUMLUPINAR'A AKACAK

Türkiye tarihi açısından ağustos ayının son haftası büyük önem taşıyor. İki zaferi aynı haftada kutluyoruz.
Birincisi Türklere Anadolu kapılarını açan ve tarihin akışına yeni bir yön veren Malazgirt Zaferi. Diğeri ise Mustafa Kemal Atatürk'ün düşmanı Anadolu topraklarından söküp attığı Büyük Taarruz ve ardından gelen zafer.
Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt'teki kutlama törenlerine katılarak konuşmasıyla önemli mesajlar verdi. Buradaki törene AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın katıldı.
Zafer Bayramı'nda ise deyim yerindeyse Bursa Dumlupınar'a akacak. Başkanlığını Mutlu Çınar'ın yaptığı Dumlupınar Üniversitesi Mezunları Derneği Bursalıların Dumlupınar Şehitliği'ndeki anma törenine katılmalarını sağlamak için hazırlıklarını sürdürüyor.
Organizasyon, AK Parti Bilecik Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Selim Yağcı'nın mayıs ayında başlattığı 4 yıl 5 ay 14 gün sürecek 'Yüzyıllık Vefa, Yüzyıllık Farkındalık Projesi'nin bir parçası. Mutlu Çınar, AK Parti Bursa milletvekilleri Refik Özen ve Atilla Ödünç ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı anma törenine davet etti. Davetiyesi ise üzerinde projenin adının yazıldığı tişört ve o dönemde askerlerin taktığı şapkaydı. Vekiller tişörtleri giyip, şapkayı takarak poz verdi. Çınar'ın verdiği bilgiye göre, milletvekilleri ve Alinur Aktaş'ın yanı sıra Bursa'dan 10 otobüs ve özel araçlarla davetliler Dumlupınar'a taşınacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.